ASWH
ASWH nipt onderuit in oefenduel tegen IJsselmeervogels
5 januari, 2019

Vanmiddag speelde ASWH de eerste oefenwedstrijd in het nieuwe jaar. Op eigen veld gingen de Ambachters nipt onderuit tegen IJsselmeervogels. De nummer twee van de tweede divisie won met 0-1 op sportpark Schildman na een redelijk gelijkopgaand duel. De enige en dus winnende goal viel halverwege de tweede helft.

Trainer Cesco Agterberg kon over een vrijwel complete groep beschikken. Behalve de langdurig geblesseerde Sanzio Dieterich en Vince van Dongen ontbraken Lars Bosscha (vakantie) en Stef Doedée (herstellend van een medische ingreep) in de wedstrijdselectie. De overige twintig spelers waren wel van de partij en zouden ook vrijwel allemaal speeltijd krijgen. Ook IJsselmeervogels deed een beroep op bijna alle meegereisde spelers, zoals dat in oefenwedstrijden gebruikelijk is.

In de openingsfase had ASWH het lastig met de sterke tegenstander, die het initiatief greep. De eerste goede kans was dan ook voor de bezoekers, al leidden de Ambachters die zelf min of meer in met een slordigheidje in de opbouw. Spits Felitciano Zschüsschen kon daardoor alleen op Stefan Kok af, maar de doelman voorkwam met een prima redding dat ASWH al vroeg op achterstand kwam. Daarna kwam ASWH beter in de wedstrijd. Het leverde ook enkele uitbraken op, maar nog geen doelrijpe kansen. Aan de andere kant gaven de Ambachters zelf ook nauwelijks meer iets weg. Alleen de al vroeg ingevallen Robbert Olijfveld zorgde nog een keer voor dreiging namens IJsselmeervogels. Het schot van de oud-speler van ASWH, die zijn rentree maakte op het veld waar hij vele successen vierde, eindigde echter naast het doel.

DSC 7938
Voormalig ASWH-aanvaller Robbert Olijfveld wordt fel op de huid gezeten door Clarence Bijl, terwijl ook Stanley Husen in de gaten houdt wat zijn oude ploeggenoot gaat doen

Na rust verschenen er zeven nieuwelingen in het veld bij ASWH. Ook IJsselmeervogels wisselde flink. De bezoekers brachten onder andere Maurice de Ruiter, die voor de rest van dit seizoen is gehuurd van DVS '33 Ermelo, binnen de lijnen. Het spel golfde aardig op en neer. Halverwege de tweede helft namen 'de Rooien' de leiding door een treffer van Maikel de Harder, die een voorzet van de rechterkant in het doel werkte. Op basis van het spel had ASWH misschien nog wel een gelijkmaker verdiend, maar die kwam er niet meer. De beste kans was voor invaller Josh Gross Santana, die bij zijn eerste actie direct werd gelanceerd en alleen voor goalie Jeroen de Harder opdook. Helaas voor de Arubaans international kon de doelman zijn inzet nog net keren.

Daardoor bleef het uiteindelijk bij 0-1 na een interessant duel. Komende dinsdag vervolgt ASWH de voorbereiding op de belangrijke competitiewedstrijd bij SJC met een tweede oefenduel. Zaterdaghoofdklasser Capelle is dan te gast op sportpark Schildman. De aftrap is om 19.30 uur, ook dan is de toegang gratis.

ASWH - IJsselmeervogels 0-1 (0-0)
68. 0-1 Maikel de Harder

ASWH: Stefan Kok; Clarence Bijl, Stanley Husen (78. Gilmaro van de Werp), Gilmaro van de Werp (46. Menno Vooges), Peter Verhoeve (46. Noah Harms), David Almeida (46. Yassine Belghar); Jesper van den Bosch (78. Josh Gross Santana), Mels van Driel (46. Fabian Korporaal), Nick Slotboom (46. Nebi Tiryakioglu); Lester Pires (46. Bilal El Amrani), Ismail Yildirim (46. Sam van de Kreeke)

Mikki

Een fotoreportage van dit duel is te zien op www.phsfoto.nl 

 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft