ASWH
Column: Vooruit!
3 januari, 2019
In deze tijd van het jaar bestaat de neiging terug te kijken, wat het eerste betreft moeten we dat maar een keer overslaan. Beter vooruit kijken, desnoods in het koffiedik.
Vaantje
Al is het winterstop, we vermaken ons toch wel, vooral met de oefenwedstrijden tegen echte tegenstanders en het zaalvoetbal, dat eigenlijk een andere sport is, al blijft het leuk een cup te pakken en de beste speler van het toernooi in ons midden te hebben.
En nu al hebben we het druk met de komst van een nieuwe trainer, wat goed is komt snel, wordt in de sportwereld wel gezegd, zou best eens de jongste trainer kunnen zijn die door ASWH is gecontracteerd! In het jaar dat we het 90-jarig bestaan gaan vieren, mag je jeugdigen best een belangrijke rol gunnen.
Han Berger was indertijd pas 25 toen hij eredivisieclub FC Utrecht (waar hebben we die naam eerder gehoord) onder zijn hoede kreeg, zo'n zeven jaar liefst. De rest van zijn loopbaan pakte heel aardig uit, is nu na een zwerftocht door eerst Nederland en daarna de rest van de wereld op zijn 63ste voorzitter van de CVB (Coaches Betaald Voetbal).
Voorlopig hebben wij onze handen, voeten én hersens vol aan de lopende competitie, die helaas veel gelijkenis vertoont met die van vorig seizoen. Maar kom, we zijn nog niet eens op de helft, al is de eerste de beste wedstrijd na de winterstop, tegen SJC, uit Noordwijk, dat daar al lang gedwongen is de tweede viool te spelen. SJC betekent trouwens Sint Jeroen's Club, dat duidt op een katholiek begin. Van de bollenstreek denken velen wellicht eerder aan protestantse clubs, maar die omgeving telt al van voor de 80-jarige oorlog ook heel wat delen die de katholieke achtergrond behielden, al zal dat in 2019 zo'n vaart wellicht niet meer lopen.
Erg belangrijk die pot, bij winst laten we de onderste vier duidelijk achter ons, al zal de totaalbalans er vermoed ik op neerkomen dat we even vaak winnen, gelijkspelen of verliezen. Valt niet mee om daarmee te leren leven.
Maar in het Nederlands voetballandschap gebeuren weer genoeg dingen om vrolijk van te worden: onze “eigen” Marten de Roon is na een lange omweg toch maar mooi een vaste waarde in Oranje aan het worden. En in korte tijd blijkt Frenkie uit Arkel, weliswaar ook met een uitstapje via Willem II, de kerel te zijn die Amsterdam en het Nederlands elftal een oppepper van jewelste geeft. Met anderen uiteraard, van wie Virgil van Dijk zeker genoemd moet worden, door alle topclubs over het hoofd gezien, ook door de man die, of je hem nu sympathiek vindt of niet, de trainer is met de beste kijk op het spelletje: Louis van Gaal, die concludeerde dat Virgil te vaak een speler uit zijn rug liet weglopen. Tja, op een veld van zo'n 100 bij 70 meter heeft een tegenstander daar wel eens de ruimte voor. Zou toch knap zijn als hij met Liverpool na 29 jaar de Engelse titel zou wegkapen voor de neus van sjeiks en andere oliebaronnen.
Titels, daar dagdromen wij niet eens meer over, wat jammer nu dat voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie de ploeg van dé titel in 2005 niet aantreedt, je kunt, nu die mannen wat grijs haar vertonen, toch een mix maken met het huidige eerste. Maar de reden van het niet doorgaan van wat een traditie leek te worden, ken ik niet.
Laten we ons dus in januari na SJC, maar richten op Jong Groningen en ONS Sneek.
We houden het er op dat 2019 echt een Gelukkig Nieuwjaar (dat had ik u nog niet gewenst) wordt!

Geschreven door Tom Rotmeijer
 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft