ASWH
ASWH op zoek naar revanche in streekderby bij SteDoCo
7 februari, 2019

Afgelopen zaterdag ging ASWH toch enigszins verrassend onderuit tegen de amateurs van Ajax. Daarmee kwam de goede reeks, die na de jaarwisseling werd ingezet, abrupt ten einde. Komende zaterdag krijgen de Ambachters echter de kans om zich te revancheren voor de onverwachte nederlaag. De ploeg van trainer Cesco Agterberg reist dan namelijk af naar Hoornaar voor een ontmoeting met SteDoCo. De sterk presterende nummer vijf van de ranglijst is voor ASWH de dichtstbijzijnde tegenstander in de afdeling, zodat er sprake is van een streekderby. In de heenwedstrijd verloor ASWH nog van de promovendus, die nog zeer kansrijk is in de strijd om de tweede periodetitel. Eenvoudig zal het dus niet worden om met een goed resultaat huiswaarts te keren, zeker niet als ASWH de twijfelachtige traditie voortzet waarin al binnen enkele minuten tegen een achterstand wordt aangekeken. Op voorhand lijkt een interessante wedstrijd gegarandeerd.

Dit seizoen

Na de via de nacompetitie bewerkstelligde promotie draait SteDoCo prima mee in de derde divisie. Na twintig wedstrijden staat de ploeg op de vijfde plaats, met evenveel punten als nummer vier Quick Boys. Het verschil met lijstaanvoerder Noordwijk bedraagt acht punten, dus meedoen om de titel lijkt nog niet direct aan de orde, maar wellicht verandert dit de komende tijd nog. Het verschil is immers zeker niet onoverbrugbaar. Dat geldt zeker voor de stand in de tweede periode. Daarin is SteDoCo vierde, met een puntje minder dan DVS '33 Ermelo, Noordwijk en Hoek. Met nog drie duels te spelen is daarin nog van alles mogelijk. In de totaalstand is SteDoCo dus vijfde. Twaalf zeges, drie remises en vijf nederlagen leverden de ploeg 39 punten op. Verder valt op dat SteDoCo de zaken defensief prima op orde heeft. Samen met Jong FC Groningen heeft de ploeg uit Hoornaar de minste tegengoals van alle teams in de afdeling, namelijk 22. SteDoCo behaalt de punten zowel uit als thuis, want met 18 om 21 zit daar slechts een klein verschil in. Er werd op eigen veld gewonnen van De Dijk (3-1), ONS Sneek (3-1), ODIN '59 (3-2), Ajax amateurs (2-0) en SJC (5-1), terwijl de ontmoetingen met Noordwijk (2-2), Hoek (0-0) en Jong FC Groningen (1-1) geen winnaar opleverden. Twee teams namen de volle buit mee uit Hoornaar. Dat waren DOVO (1-2) en Quick Boys (0-2).

Selectie

De selectie van SteDoCo staat sinds afgelopen zomer onder leiding van Gijs Zwaan. De ervaren oefenmeester is bezig aan zijn laatste maanden bij de club, want onlangs werd bekend dat er geen contractverlenging komt. Zijn opvolger is op dit moment nog niet bekend. Tussen de palen vertrouwt Zwaan op de 31-jarige Mark Smith, die geldt als een specialist als het gaat om het stoppen van strafschoppen. Voor hem vormen aanvoerder Wesley Pollemans en de met een goede traptechniek gezegende Bryan Jongeneel een sterk duo. Beide spelers hebben een verleden bij Kozakken Boys. Als rechtsback zorgt Etiën Mariana (ex-Spijkenisse) voor offensieve impulsen. De laatste tijd staat Jesse Wielinga, van origine middenvelder, als linksback geposteerd. Met Jesse van Bezooijen en voormalig Kozakken Boys-speler Toby Mulder heeft Zwaan nog twee defensieve opties achter de hand, terwijl Ricardo Samoender (ex-Scheveningen) op de weg terug is na een zware blessure. Op het middenveld zijn Hayri Pinarci, Marlon Pereira, Guytano dos Santos (ex-RVVH) en Jeroen Sterrenburg de meest ingezette spelers. Ook Wilmar van Bruggen speelde diverse keren mee, maar hij is door een zware knieblessure langdurig uit de roulatie. Voorin kiest de trainer veelal voor clubtopscorer Joran Schröder, goed voor elf doelpunten, en de vleugelaanvallers Benjamin van Wanrooij en Vincent Verheul, die respectievelijk vijf en zes doelpunten achter hun naam hebben. Van Wanrooij viel geblesseerd uit in de gewonnen wedstrijd bij koploper Noordwijk, maar er zijn genoeg alternatieven. De uit Eritrea afkomstige Medhanie Redie Habtemariam, voormalig RVVH'er Rensy Barradas, de jonge Beau van der Toorn en de fysiek sterke Choufik Boushaba bijvoorbeeld.

DSC 4640
Peter Verhoeve kopt de 1-0 binnen namens ASWH in de heenwedstrijd tegen SteDoCo, die uiteindelijk werd verloren

Eerste ontmoeting

De eerste ontmoeting tussen ASWH en SteDoCo vond dit seizoen plaats op 8 september 2018. Het betrof de derde speeldag. ASWH kwam voor rust tot twee keer toe op voorsprong. Eerst kopte Peter Verhoeve raak en na de gelijkmaker van Vincent Verheul bracht Bilal El Amrani de Ambachters weer aan de leiding. In de tweede helft tekende Joran Schröder voor een nieuwe gelijkmaker. In de slotfase werd het duel enige tijd onderbroken toen Chafik Boushaba een hoofdblessure opliep. De onfortuinlijke SteDoCo-spits werd behandeld door ambulancepersoneel en kon gelukkig wel lopend het speelveld verlaten. Daarop werd de wedstrijd hervat en in die periode greep SteDoCo de overwinning. Joran Schröder zorgde vier minuten voor tijd voor de beslissende 2-3.

Historie

ASWH en SteDoCo hebben de afgelopen jaren een behoorlijke historie opgebouwd. In het seizoen 2012/13 troffen beide clubs elkaar voor het eerst in competitieverband. ASWH won toen met 2-4 in Hoornaar dankzij goals van Michael van Dommelen, Mels van Driel, Josiemar van de Werp en een eigen doelpunt van Jean Philip Becht. Het seizoen daarna ging ASWH dik onderuit. De Ambachters bereidden zich destijds voor op de nacompetitie en verloren op de slotdag met 5-2. SteDoCo greep daardoor de periodetitel. De doelpunten van ASWH werden gemaakt door Paul Scheurwater en Bart van Muyen. Daarna duurde het tot het seizoen 2016/17 voor beide teams elkaar weer ontmoetten in een competitieduel. Inmiddels speelden zij in de derde divisie. Stanley Husen bracht ASWH uit een vrije trap aan de leiding, waarna Peter de Lange de marge verdubbelde. Joran Schröder bracht SteDoCo echter nog voor rust terug in de wedstrijd en in de tweede helft tekende Giovano Gödeken voor de gelijkmaker. Robbert Olijfveld hielp de Ambachters echter alsnog aan de winst (2-3).

Op de andere velden

Koploper Noordwijk verloor afgelopen zaterdag voor het eerst. Dat betekent dat de wedstrijd bij achtervolger DVS '33 Ermelo extra spannend wordt. Wint DVS '33, dan is het verschil nog maar drie punten. Ook Hoek, dat thuis tegen FC Lisse speelt, zou kunnen profiteren van eventueel puntverlies van Noordwijk. Nummer vier Quick Boys is slecht begonnen aan 2019 en moet zich zien te herpakken bij de Ajax amateurs. Harkemase Boys, de nummer zes, gaat op bezoek bij VVOG. In Heemskerk strijden ODIN '59 en DOVO om een plek in de subtop. Bij winst gaat DOVO over de gastheren heen op de ranglijst. Onderin zijn Eemdijk en De Dijk op jacht naar punten. Dat moet dan gebeuren op bezoek bij respectievelijk ONS Sneek en Jong FC Groningen. SJC en Achilles '29, de nummers vijftien en zestien, ontmoeten elkaar in Noordwijk.

ASWH zal zaterdag willen proberen zich te revancheren voor de nederlaag van vorige week, om zo toch de aansluiting te vinden bij de middenmoot. SteDoCo wil de hoge klassering echter niet verspelen en gaat ongetwijfeld ook voor de volle winst. Alle steun is daarom gewenst. Laat je horen langs de lijn! Wie niet in de gelegenheid is naar sportpark Groeneweg te komen, kan via de Twitterpagina van ASWH de wedstrijd volgen.

Mikki

 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft