ASWH
ASWH verder in VoetbalRijnmond Cup na zege op SC Feyenoord
6 februari, 2019
ASWH is er gisteravond in geslaagd om de volgende ronde te bereiken van het toernooi om de Palace Casino Cup (VoetbalRijnmond Cup). Op eigen veld was de ploeg van trainer Cesco Agterberg te sterk voor zaterdaghoofdklasser SC Feyenoord. ASWH klopte de Rotterdammers in een onderhoudende wedstrijd met 4-3.

Trainer Agterberg pakte het duel serieus aan en stuurde vrijwel de complete basisformatie van afgelopen zaterdag in de competitie het veld in. Alleen doelman Stef Doedée, linksback David Almeida en middenvelder Mels van Driel kregen rust. Stefan Kok, Gilmaro van de Werp en Fabian Korporaal namen hun plekken over. Bij de bezoekers verscheen een behoorlijk aantal spelers met een ASWH-verleden aan de aftrap. Marvin Nootenboom verdedigde het doel van SC Feyenoord, Jerry Tieleman begon in de defensie, Shabir Isoufi stond op het middenveld en Serginio van AxelDongen startte in de voorhoede. Langs de kant was uiteraard ook het bekende gezicht van verzorger Menno de Groot zichtbaar.

SC Feyenoord opende al binnen tien minuten de score. Na een snel genomen inworp was de Ambachtse defensie niet bij de les, waardoor de bal bij de geheel vrijstaande Serginio van AxelDongen belandde. Zoals bekend weet de rappe aanvaller wel raad met zulke buitenkansjes en dus stond het 0-1. ASWH herstelde zich echter en trok het duel meer naar zich toe. Dankzij twee snel na elkaar gemaakte doelpunten boog de ploeg de achterstand halverwege de eerste helft om in een voorsprong. Eerst benutte Peter Verhoeve een strafschop, verkregen na een overtreding op Fabian Korporaal, en kort daarna pikte Korporaal zelf zijn doelpunt mee. Aangespeeld door Ismail Yildirim draaide de middenvelder goed weg en vond met een diagonaal schot de vrije hoek. De 2-1 voorsprong bleef tot de rust in stand.

De openingsfase van de tweede helft mocht gerust als levendig omschreven worden. Amper drie minuten onderweg bezorgde invaller Sam van de Kreeke de bal bij Jesper van den Bosch. Met een geplaatst schot zette de aanvoerder de 3-1 op het bord. Twee minuten daarna deden de Rotterdammers echter iets terug via Jordi de Zwart, die een voorzet van de zijkant tot treffer promoveerde. Het antwoord van ASWH liet niet snel op zich wachten. Een minuut later belandde de bal na een afgeslagen hoekschop voor de voet van Fabian Korporaal, die uithaalde en met zijn tweede van de avond voor de 4-2 tekende.

Vervolgens was ASWH heer en meester. Geregeld werden de gasten van het kastje naar de muur getikt. De genadeklap bleef echter uit, ook al omdat de ongelukkig leidende scheidsrechter tot twee keer toe weigerde om de bal op de stip te leggen. Zo'n moment leidde in de slotfase echter een counter van SC Feyenoord in, waaruit Lucas van Oeveren de aansluitingstreffer maakte. Eigenlijk volledig uit het niets, maar de spanning keerde daardoor wel terug. De Rotterdammers zochten nog naar de gelijkmaker en waren af en toe dreigend. Stefan Kok voorkwam met een goede redding dat de wedstrijd helemaal op zijn kop zou gaan. Omdat ASWH zelf ook niet profiteerde van de ruimte in de omschakeling, bleef het tot het laatste fluitsignaal spannend. Gescoord werd er echter niet meer.

Dankzij de 4-3 overwinning bereikte ASWH de volgende ronde. Daarin is de ploeg gekoppeld aan zondagtweedeklasser Meeuwenplaat. Het betreft een uitwedstrijd, die vermoedelijk begin maart gespeeld zal worden.

ASWH - SC Feyenoord 4-3 (2-1)
9. 0-1 Serginio van AxelDongen 23. 1-1 Peter Verhoeve (strafschop) 26. 2-1 Fabian Korporaal 48. 3-1 Jesper van den Bosch 50. 3-2 Jordi de Zwart 51. 4-2 Fabian Korporaal 82. 4-3 Lucas van Oeveren

ASWH: Stefan Kok; Clarence Bijl, Stanley Husen (67. Menno Vooges), Peter Verhoeve, Gilmaro van de Werp; Jesper van den Bosch, Lars Bosscha, Nick Slotboom (67. Nebi Tiryakioglu), Fabian Korporaal; Ismail Yildirim, Lester Pires (46. Sam van de Kreeke)

Mikki
 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft