ASWH
De Wedstrijden: Speelruimte
3 februari, 2019
Het aantal leden van ASWH groeit de laatste jaren gestaag. We gaan inmiddels richting de 1.500 leden en dat is voor de vereniging
Gerrit 38
natuurlijk mooi. Maar deze groei brengt ook consequenties met zich mee. Speelruimte en kleedkamerruimte groeien niet automatisch mee, laat staan het aantal vrijwilligers.
ASWH beschikt momenteel over vier speelvelden en een paar specifiek ingerichte pupillenveldjes. Dit is te weinig om alle teams in de toekomst een plek te geven om hun wedstrijden te laten spelen. 
Het afgekeurde kunstgrasveld 6 ligt er verlaten bij. Daar mag van de KNVB niet meer opgespeeld worden omdat het fundament van het veld niet aan de eisen voldoet. De eigenaar van de velden, de gemeente, doet, ondanks de oproep van het bestuur om dit probleem op te lossen, hier niets aan waardoor dit veld ligt te verpauperen.
Het gezamenlijke kunstgrasveld 5, dat ooit door IFC en ASWH werd bespeeld, is versleten en moet vervangen worden. Wanneer dit veld wordt vervangen is nu nog niet bekend.
ASWH komt dus speelruimte tekort en dat zou een stremming kunnen betekenen voor de ledengroei. Op enig moment zou het maar zo kunnen gebeuren dat een ledenstop moet worden afgekondigd omdat de speelruimte gewoon onvoldoende. Nu is het al zo dat wedstrijden pas om 17.00 uur kunnen worden gespeeld. Dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn.
Het bestuur van ASWH heeft het gemeentebestuur geconfronteerd met deze feiten. Tot nu toe is er nog geen enkel uitzicht voor een oplossing van veld 6. Wellicht realiseert de gemeente zich niet wat de gevolgen kunnen zijn voor de vereniging. 
Ik zet vraagtekens bij het sportbeleid van de gemeentepolitiek. Tijdens de laatst gehouden gemeenteraadsverkiezingen was geen enkel sportbeleid te ontdekken in de verkiezingsprogramma’s van de politieke partijen. Sportverenigingen werden niet of nauwelijks genoemd en al helemaal niet over de honderden vrijwilligers die zich inzetten voor die sportverenigingen. De vraag is in hoeverre de raadsleden bekend zijn met het wel en wee van de verenigingen.
Gemeenteraadsleden komen nooit eens langs bij ASWH om te informeren hoe de club er voor staat. Of er ergens behoefte aan is of om te zien hoe ASWH op zaterdagmorgen uit zijn voegen barst als er een volledig pupillenprogramma wordt gespeeld. Kom eens langs heren en dames gemeenteraadsleden. Wij willen u graag deelgenoot maken van de mooie dingen van onze club maar ook van onze knelpunten, zoals speelruimte.

De Wedstrijden
De voortvarende herstart van de competitie van het 1e elftal is zaterdag abrupt tot staan gebracht door een fanatiek verdedigend Ajax. Als na drie minuten werd knullig verdedigen van de ASWH-defensie door de Amsterdammers  vakkundig afgestraft. Daardoor liep ASWH de gehele wedstrijd achter de feiten aan. Ondanks het veldoverwicht, dat vrijwel de volle 90 minuten voortduurde, kon ASWH geen opening vinden in de goed georganiseerde defensie van Ajax. Uitgespeelde kansen werden niet gecreëerd, geen enkele voorzet was op maat en als er eens een openingetje ontstond was daar de Ajax-doelman die het gevaar pareerde. 
Dat Ajax in de allerlaatste minuut nogmaals toesloeg was het gevolg van het alles of niets spel van ASWH en deed er toen ook niets meer toe. De 2-0 nederlaag kwam wel hard aan, maar ja, de creativiteit ontbrak om de hechte Ajax-verdediging open te breken. 
Komende zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen het uitstekend presterende SteDoCo dat zaterdag koploper Noordwijk de eerste nederlaag bezorgde. Een geweldige uitdaging voor de spelers om zich te revancheren. Ik kijk er vol verwachting naar uit.

Het 2e elftal ging op bezoek bij middenmoter Papendrecht 2. Het werd geen makkie. Papendrecht gaf zich niet zo maar gewonnen. Maar uiteindelijk trok ASWH toch aan het langste eind door het winnende doelpunt te scoren. Dankzij deze overwinning blijft het 2e meedraaien in de kopgroep van vijf kampioenskandidaten waarvan de nummer een, Kozakken Boys 2, verrassend met 3-2 van Oranje Wit 2 verloor.

Het aantal wedstrijden van de lagere elftallen bleef beperkt. 
Het 6e speelde thuis tegen Sliedrecht 9. Beide elftallen zijn in de race om het kampioenschap. Sliedrecht staat er het beste voor. Voor het 6e de kans om op eigen veld op gelijke hoogte in aantal punten te komen. Na een gelijk opgaande wedstrijd stond er 2-2 op het scorebord dus blijft de stand ongewijzigd. De aanstaande kampioen, het 8e, liet er geen gras over groeien. De uitwedstrijd tegen Rijsoord 10 leverde geen enkel probleem op en eindigde in een 6-1 overwinning. Met vier punten voorsprong op concurrent De Zwerver 5 blijft dit team comfortabel aan kop.

De jeugd hervat op 9 februari de competitie.

Door Gerrit Scheurwater
 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft