ASWH
De Wedstrijden: Een schouderklopje……
10 februari, 2019
De winterstop zit er weer op. Na een voetbalpauze van bijna twee maanden is gisteren de competitie weer volop in beweging
Gerrit 38
gekomen. Het ging nog niet helemaal van een leien dakje, er waren enkele afkeuringen en de stormachtige wind maakte het verblijf op en langs de velden ook niet echt aangenaam.
De B-categorie begon helemaal opnieuw bij de jeugd met de voorjaarscompetitie. Dit betekent nieuwe indelingen voor de teams die in de najaarscompetitie te grote nederlagen leden of te grote overwinningen boekten. Voor de A-categorie veranderde er niets, die gaan door met de lopende competitie.
Deze hervatting van de competitie betekent dat ook de vrijwilligers uit de ‘winterslaap’ ontwaakt zijn. De accommodatie moet immers weer op orde zijn. Maar ook het wedstrijdsecretariaat moet weer op volle oorlogssterkte functioneren. Jeugdleiders, trainers en de clubscheidsrechters zijn ook weer volop actief. 
Petje af voor al deze mensen waar de vereniging onder alle weersomstandigheden op kan rekenen, zelfs op de meest absurde vroege tijdstippen. Vergeet ook niet de vrijwilligers in de kantine die voor dag en dauw liters dampende koffie aan kleumende kijkers voorzetten. Ouders die de verrichtingen van hun kinderen nauwlettend volgen moeten zich niet alleen blind staren op de prestaties van hun kind maar zouden ook eens om zich heen moeten kijken en oog hebben voor al die vrijwilligers. Een schouderklopje links of rechts naar die vrijwilligers doet het altijd goed en het geeft de vrijwilligers het gevoel dat hij of zij gewaardeerd worden.
Ik wens iedereen een fijne voortzetting van de competitie!

De Wedstrijden
Het bezoek van het 1e elftal aan SteDoCo, de nummer vijf van de ranglijst, werd met gemengde gevoelens door de trouwe supporters tegemoet gezien. Daar was genoeg reden voor gezien de matige vertoning tegen de Ajax amateurs vorige week. Maar zie, met Fabian Korporaal weer in de gelederen, liet ASWH opnieuw zien waartoe het echt in staat is. Het is raadselachtig hoe het dan in sommige wedstrijden, meestal tegen laaggeplaatste tegenstanders, mis kan gaan. 
Onder stormachtige omstandigheden, met die storm dwars over het veld, en gelukkig weer met veel Ambachters langs de lijn, werd in het pittoreske dorpje Hoornaar afgetrapt. Terwijl de storm het dak van de tribune aan alle kanten verontrustend liet rammelen ging SteDoCo voortvarend van start. De in het zwart-rood gestoken tegenstanders gingen in het eerste instantie het beste om met de storm. Maar naarmate de wedstrijd vorderde kreeg ASWH steeds meer vat op de windkracht en zeker in de tweede helft kwam SteDoCo er vrijwel niet aan te pas. Het in de 46e minuut door Ismail Yildirim gescoorde doelpunt bleek ook het winnende doelpunt te zijn. De overwinning had zelf groter kunnen zijn als Lester Pires in de 2e helft koelbloediger had geweest maar ook de storm zat hem dwars. Opmerkelijk was nog de rol van de assistent-scheidsrechter die, diep in de tweede helft, een doorgebroken speler van ASWH afvlagde voor buitenspel wat geen buitenspel was. Ronduit hilarisch was de reactie van de ASWH-bank. Als door een wesp gestoken veerden zij - op één man na - allen op en zonder de assistent ook maar een strobreed in de weg te leggen. Deze assistent moet zich rot geschrokken van zijn verkeerde inschatting. Het zij hem vergeven!!
De belangrijke punten zijn binnen en volgende week kan ASWH thuis tegen Hoek laten zien dat deze 1-0 overwinning niet toevallig tot stand is gekomen. Alvast succes gewenst.

Het blijft spannend in de top vijf van de reserve hoofdklasse. Koploper Kozakken Boys 2 verloor opnieuw twee punten door een gelijkspel tegen laagvlieger LRC 2. Het 2e elftal van ASWH deed het goed door uit tegen medekoploper Sliedrecht met 2-2 gelijk te spelen. De onderlinge verschillen tussen de top vijf blijven klein en ASWH doet nog volop mee.

Lagere elftallen
Het 3e elftal blijft op het pad van de overwinningen. 2019 werd voor voortvarend ingezet door thuis met 6-0 te winnen van middenmoter NOAD ’32 2. Ook concurrent Internos 3 won zodat het onderlinge verschil drie punten blijft. Het tegenovergestelde gebeurde met het 4e. Het minst succesvolle lagere elftal leverde opnieuw de punten in bij de tegenstander. Niet de eerste de beste overigens want VVGZ 5 staat wel tweede. Maar het 4e zal toch uit een ander vaatje moeten tappen om van de rode lantaarn af te komen. De winterstop blijkt voor het 6e elftal niet goed gevallen te zijn. De uitwedstrijd tegen Streefkerk 4 bleek een te grote opgave. Er werd met 2-0 verloren en de kampioensaspiraties kunnen voorlopig de ijskast in. Het 7e elftal kwam uit tegen Altena niet verder dan 0-0. Beiden elftallen, de nummers twee en drie, maakten er een boeiend potje van. Het 8e elftal lijkt moeiteloos op de titel af te stevenen. De uitwedstrijd tegen Groot Ammers 4 leverde geen enkel probleem op. Een 6-2 overwinning betekende alweer de tiende. Kostbare punten voor het 9e dat zich naar de middenmoot omhoog werkte. Dit dankzij de knappe 3-2 thuisoverwinning op Pelikaan 12. De boten kraken maar opgeven ho maar. Onze Veteranen gaan door tot het gaatje maar het verschil met de nummer één was nu wel erg groot. Maar toch nog drie doelpunten scoren is wel knap als tegenstander WNC er 10 maakte. Ja, en daar is geen kruit tegen opgewassen.

Junioren
Is het een opvlieger of niet. Het meest opvallende dit weekend was wel de 1-0 nederlaag van de JO19-1. 
Kansloos met nul punten onderaan maar nu als kerels voetballen tegen de koploper Oranje Wit JO19-1. Tussen beide elftallen zit een gat van 26 punten dus petje af voor dit resultaat. Ook al staat dit het elftal met lege handen. Maar wellicht is dit een her opstanding en kunnen we komende wedstrijden nog meer verwachten? Ik kijk er in ieder geval naar uit. Een voortvarende start van de JO19-2. Die rekenden thuis genadeloos met 7-0 af met Dubbeldam JO19-2.

De MO17-1 hadden een tegenvallende competitiestart. De uitwedstrijd tegen RCD MO17-1 werd met 3-0 verloren. 

Een uitstekende herstart van de competitie door JO17-1. Thuis werd met 4-2 van LRC JO17-1 gewonnen. Omdat Nivo Sparta verloor klimt het ASWH-team naar de tweede plaats. Een moeilijke uitwedstrijd voor de JO17-2. Maar in Streefkerk werd wel met 2-1 gewonnen van Streefkerk JO17-2. Minder succesvol waren de JO17-4. Die moeten het bezoek aan Oranje Wit JO17-4 maar snel vergeten na de 5-0 verlies.

In tegenstelling tot de MO17-1 begonnen de MO15-1 uitstekend aan de voorjaarscompetitie. De uitwedstrijd tegen het altijd sterke Sliedrecht MO15-1 werd dik met 5-0 gewonnen. 

De JO15-1 hadden thuis de grootste moeite met het onder aanstaande Sliedrecht JO15-1. Het werd ‘slechts’ 1-0 maar dat is uiteraard genoeg voor drie punten. Oranje Wit en Dubbeldam wonnen ook dus ASWH blijft derde. De JO15-2 schoten met een fikse 4-0 overwinning uit de startblokken. Dat gebeurde thuis tegen EBOH JO15-1. Voor de JO15-3 ging de eerste wedstrijd de mist in, tenminste wat het resultaat betreft. Het bezoekende Dubbeldam JO15-2 waren onze jongens met 2-0 de baas.
De JO14-1 kregen thuis DFC JO14-1 op bezoek. En dat hebben ze geweten. Het ASWH-team had geen schijn van kans en verloor met 6-0. Dit overkwam JO14-2 niet, integendeel. De lastige uitwedstrijd tegen Dubbeldam JO14-2 werd op keurige wijze met 2-1 gewonnen. Het bezoek van de JO14-3 aan The Gunners JO14-1 was er een vol van spanning. Beide elftallen gingen tot het gaatje maar de Bredase mannetjes trokken wel met 5-4 aan het langste eind.

Pupillen
De competitiestart voor JO13-2 stond in teken van het bezoek aan VVGZ JO13-2. Beide teams hielden elkaar in evenwicht en dat leverde een 1-1 gelijkspel op. Een geweldige competitiestart van de JO13-3. Thuis gaven zij tegenstander Papendrecht JO13-2 geen enkele kans en wonnen gedecideerd met 5-1.

Ook de MO13-1 waren zeer succesvol. De thuiswedstrijd tegen Rhelico MO13-1 leverde een 4-1 overwinning op. Knap!
Nog een niet alledaagse uitslag.

ASWH JO12-2 en De Alblas JO12-2 streden volop voor de winst. De wedstrijd ging op en neer en de toeschouwers kregen veel doelpunten voorgeschoteld. 6-5 werd het, maar wel voor De Alblas. De JO12-4 kwamen van een koude kermis thuis. De Sliedrecht JO12-4, die te gast waren, wisten de ASWH-boys met 6-1 af te troeven. Successen wisselen elkaar af. Voor de JO12-5 werd de wedstrijd tegen Unitas JO12-2 een succes. Thuis werd met 5-1 gewonnen. 

Doelpuntenrijk werd het ook bij de thuiswedstrijd van de JO11-1. Maar tegenstander scoorde een doelpunt meer en won met 4-3. De competitieleider van de KNVB is schijnbaar hardleers. Opnieuw deelde hij/zij twee ASWH-teams bij elkaar in dezelfde afdeling in. Dit gebeurde met de JO11-2 en de JO11-3. En die moesten ook op de eerste competitiedag nog tegen elkaar spelen ook. De punten werden broederlijk gedeeld (2-2). 
Het bezoek dat JO11-4 aflegde aan Pelikaan JO11-2 pakte goed uit. De Peli’s hadden geen enkele kans waardoor ASWH met 4-1 zegevierde. Een overwinning was voor de JO11-5 te hoog gegrepen. De uitwedstrijd tegen Oranje Wit JO11-6 werd met 5-0 verloren.

De competitiestart van de MO11-1 was overweldigend. Zij slaagden er aan de Kinderdijk in om De Zwerver MO11-1 met 8-1 een pak voor de voetbalbroek te geven.

Teams die niet genoemd zijn kwamen niet in actie.

Door Gerrit Scheurwater
 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft