ASWH
Mooie overwinning voor ASWH in regioderby bij SteDoCo
9 februari, 2019

Vanmiddag stond de enige regioderby voor ASWH in de derde divisie op het programma. De ploeg van trainer Cesco Agterberg ging op bezoek bij SteDoCo en nam de volle buit mee terug uit Hoornaar. Een doelpunt van Ismail Yildirim in de eerste minuut van de tweede helft was voldoende voor de overwinning. Een knappe prestatie van ASWH, aangezien SteDoCo de voorgaande vijf duels op een rij had gewonnen en een week eerder nog te sterk was voor koploper Noordwijk. De overwinning kwam de Ambachters op basis van het spelbeeld bovendien toe, want in een door de stevige wind beïnvloede wedstrijd waren de beste kansen voor ASWH. De driepunter had weliswaar geen gevolgen voor de stand op de ranglijst, maar zorgde er wel voor dat er weer uitzicht is op een plek bij het linkerrijtje.

Trainer Agterberg had zijn elftal ten opzichte van een week eerder tegen de Ajax amateurs enigszins gewijzigd. Gilmaro van de Werp was weer volledig fit en keerde terug in de ploeg als linksback. Daardoor schoof David Almeida door naar de rechterkant en belandde Clarence Bijl op de reservebank. Voorin koos Agterberg voor Jesper van den Bosch als spits, een variant die midweeks tegen SC Feyenoord al was getest. Lester Pires viel hierdoor buiten de ploeg, de vrijgekomen plek op het middenveld werd ingevuld door Fabian Korporaal. De trainer kon in Hoornaar niet beschikken over de geblesseerde Vince van Dongen, Sanzio Dieterich en Nebi Tiryakioglu, terwijl Bilal El Amrani vanwege ziekte ontbrak.

Al vroeg in de wedstrijd werd duidelijk dat beide teams nog een extra tegenstander hadden, namelijk de wind. Regelmatig kreeg de bal hierdoor een eigen wil. Een trap naar voren mondde daardoor nog wel eens uit in een soort terugspeelbal, omdat de wind het speeltuig weer de andere kant op stuurde. Het resultaat was dat het publiek een soort voetbalvariant op de beroemde kaskraker 'Gejaagd door de wind' kreeg voorgeschoteld. Er ontstond bovendien enige hilariteit toen een bal van een ander speelveld over de tribune op het hoofdveld belandde en het maar niet leek te lukken om hem terug te schieten. Tot halverwege de eerste helft was dit ook de meest noemenswaardige gebeurtenis, want ASWH en SteDoCo kwamen nog niet echt tot kansen. Dat had wel een positieve kant, want de Ambachters braken hierdoor met de vervelende traditie om binnen tien minuten op achterstand te komen.

DSC 8565
Tot hier en niet verder: Mels van Driel voorkomt met een sliding dat SteDoCo gevaarlijk wordt

Gaandeweg toonde ASWH zich echter ook de ploeg die beter met de weersomstandigheden uit de voeten kon. De Ambachters deelden de eerste speldenprikken uit, bijvoorbeeld na een aanval over links waarbij Lars Bosscha uiteindelijk in balbezit kwam. Zijn schot werd echter geblokt. Ook Ismail Yildirim was dreigend met een stuiterballetje dat over het doel waaide. Tien minuten voor rust ontstond na een dieptepass de grootste kans van de wedstrijd. Jesper van den Bosch zette door, schudde een tegenstander af en kon net voor doelman Mark Smith zijn voet tegen de bal krijgen. Helaas lukte het de aanvoerder net niet om de bal daarbij nog voldoende richting te geven, dus eindigde zijn inzet boven het doel. Nadat een schot van Gilmaro van de Werp na een scrimmage kon worden gepakt door Smith, werd de thuisploeg ook voor het eerst gevaarlijk. SteDoCo-aanvaller Vincent Verheul kon net niet bij een voorzet van Medhanie Redie Habtemariam, dus liep dit voor ASWH goed af. Het laatste woord van het eerste bedrijf was wederom voor Jesper van den Bosch. Een gekruld schot van de Ambachtse aanvoerder leek op weg naar de kruising, maar eindigde helaas net aan de verkeerde kant van het aluminium. Daardoor eindigde de eerste helft zonder treffers.

Na rust was de gelijke stand echter snel van het scorebord verdwenen. Toeschouwers die iets te lang in de warme kantine bleven hangen, hebben gemist hoe ASWH al binnen de minuut de leiding greep. Na goed doorjagen kwam ASWH in balbezit. Nick Slotboom verstuurde een prima pass richting Ismail Yildirim en die schoot vanaf de rand van het strafschopgebied de 0-1 achter de aan de grond genagelde doelman Smith. Een heerlijke start voor de Ambachters. SteDoCo moest in de achtervolging en kreeg een kans via Vincent Verheul, maar Stef Doedée tikte zijn schot keurig uit de hoek. Na tien minuten spelen moest Lars Bosscha, die voor rust al last van een blessure kreeg, de strijd staken. Lester Pires kwam in de ploeg als zijn vervanger.

Eigenlijk had ASWH de wedstrijd na rust behoorlijk onder controle. SteDoCo probeerde het wel, maar de defensie gaf geen krimp en de middenvelders bleven onvermoeibaar jagen en ballen onderscheppen. Wel ontstond er een gevaarlijk moment toen de gastheren een vrije trap kregen op een mooie plek, maar Stef Doedée kon de listige inzet van Hayri Pinarci nog uit de hoek werken. Zelf loerde ASWH met de snelheid van Lester Pires op de ruimte achter de defensie van de thuisploeg. De invaller kreeg ook de grootste kans op een tweede goal. Ismail Yildirim onderschepte de bal, waarna de Dordtenaar direct Pires lanceerde. De spits bleef zijn tegenstanders voor, liet zich niet uit balans brengen, maar de afronding was niet secuur genoeg. Daardoor kon doelman Smith het schot van Pires stoppen en ook de rebound onschadelijk maken. Hij hield SteDoCo daarmee in de race.

DSC 8739
Ook in de slotfase, toen SteDoCo alles of niets speelde, hield de defensie van ASWH keurig stand

De thuisploeg koos voor een alles of niets tactiek met centrale verdediger Wesley Pollemans als extra spits. Toch bleef het verwachte slotoffensief grotendeels uit, al kwamen er natuurlijk wel dreigende momenten. Zo kreeg SteDoCo nog een vrije trap aan de zijkant, waarna een rommelige situatie ontstond en Peter Verhoeve uiteindelijk ruim voor de doellijn voor opruiming zorgde. Met Sam van de Kreeke voor Ismail Yildirim ging ASWH de extra tijd in. De invaller leek bij een counter ook richting doelman te kunnen, maar de grensrechter stak zijn vlag in de lucht en dus ging deze mooie kans verloren. Gevolgen had het echter niet meer, ASWH hield de voorsprong vast tot het laatste fluitsignaal van scheidsrechter De Bruijn.

De regioderby 'Gejaagd door de wind' werd dus een prooi voor ASWH, met matchwinner Ismail Yildirim in de hoofdrol als Dordtse Clark Gable. Een mooi resultaat, waarmee de Ambachters zich revancheerden voor de onverwachte nederlaag van vorige week. Bovendien komt het linkerrijtje hierdoor meer in het vizier en bleef het verschil met de nummer vijftien SJC ongewijzigd. Komende zaterdag treft ASWH opnieuw een ploeg uit de top van de ranglijst. Nummer twee Hoek, dat strijdt om de periodetitel, komt dan naar sportpark Schildman. Op voorhand net als vandaag een mooie uitdaging.

SteDoCo - ASWH 0-1 (0-0)
46. 0-1 Ismail Yildirim
Scheidsrechter: Mike de Bruijn

SteDoCo: Mark Smith; Etiën Mariana, Wesley Pollemans, Bryan Jongeneel, Jesse Wielinga (80. Toby Mulder); Guytano dos Santos (80. Jeroen Sterrenburg), Marlon Pereira, Hayri Pinarci; Rensy Barradas, Medhani Redie Habtemariam, Vincent Verheul

ASWH: Stef Doedée; David Almeida, Stanley Husen, Peter Verhoeve, Gilmaro van de Werp; Fabian Korporaal, Lars Bosscha (55. Lester Pires), Mels van Driel, Nick Slotboom; Jesper van den Bosch, Ismail Yildirim (89. Sam van de Kreeke)

Mikki

Een fotoreportage van dit duel is te zien op www.phsfoto.nl en www.regio-voetbal.nl

 

 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft