ASWH
Uit het ASWH archief
8 februari, 2019
Betr. Contact  ASWH - Ajax Amateurs

Jongstleden zaterdag viel mijn oog op een artikeltje in het programmablad over de historie van het voetbalcontact tussen de  amateurs van Ajax en ons vlaggeschip ASWH 1.
In het artikel werd gesuggereerd, dat het contact pas in de Hoofdklasse is ontstaan. Nee dus: ASWH had al in het seizoen 1995-1996 met de amateurs van de hoofdstedelijke club kennis op de voetbalwei gemaakt.
Zeker in het kader van het 90e levensjaar van ons aller “kluppie”, ligt het voor de hand, op die  periode kortstondig terug te blikken.
Onze  club was in het voetbalseizoen daarvoor middels de nacompetitie weer teruggekeerd in de hoogste klasse van het zaterdagvoetbal, toen de 1e klasse, later werd deze, zoals bekend, hoofdklasse.
De voetbalopponenten waren in deze competitie qua samenstelling een zeer aantrekkelijke mixture van “derbyclubs” en landelijke bekende verenigingen, zoals DOVO, GVVV, Spakenburg en Hoek.
De regionale tegenstanders waren: Kozakken Boys, Achilles Veen, Strijen, Heerjansdam, Zwart Wit 28 (later helaas ter ziele gegaan) en niet te vergeten vv Barendrecht.!!
In die tijd waren er gelukkig nog geen ”KNVB BOBOS”, die met waandenkbeelden over voetbalpiramides in Zeist rondliepen. Uitgangspunt, het amateurvoetbal saneren, lees verzieken!

Op 18 november 1995 vond het voetbaltreffen tussen Ajax en ASWH plaats. Ondergetekende citeert uit eigen werk (begin wedstrijdverslag(je), in die tijd had een praeses meerdere taken!!! “ASWH op bezoek bij Ajax. Als lid van een eenvoudige amateurclub denk je dan al gauw, die Amsterdammers, die zullen hun zaakjes organisatorisch wel voor elkaar hebben. Niets was minder waar, geen programmablaadje, geen gezellige kantine en bestuurskamer. Een grote troosteloze boel, daar in en bij het gehuurde Olympisch stadion. Ook het weer was verschrikkelijk, maar de wedstrijd viel mee.”  Einde citaat.

Wat niet meeviel was de afstand, die onze meegereisde supporters in de pauze vanaf het speelveld moesten afleggen om een kop koffie te scoren. In een heel grote zaal was aan het ene einde een provisorische kantine en aan de andere kant een soort “bestuurskamer” achter een lelijk gordijn.
Nu over de voetbalstrijd tussen onze jongens en de “020” tegenstanders, die onder leiding stonden van de destijds zeer bekende Spitz Kohn. ASWH kwam in de 24e minuut op voorsprong 0-1. Met die stand werd de rust bereikt.
In de tweede helft toen Ajax duidelijk beter werd, kwam  de terechte gelijkmaker op het scorebord. Eindresultaat: een gelijkspel, waarmede beide partijen tevreden waren.

In mei 1996 vond de return op Sportpark Schildman plaats, die door Ajax met 1-2 werd  gewonnen. Een vervelende tijdelijke  traditie was geboren, slechts een simpel puntje voor ons, identiek aan het resultaat in de huidige competitie.
Volledigheidshalve: ASWH behaalde aan het slot van  de competitie de 7e p[laats, Hoek werd kampioen, Strijen en jawel Ajax degradeerden.!!

Door Cor Scheurwater
 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft