ASWH
ASWH ontvangt titelkandidaat Quick Boys
7 maart, 2019

Na een weekje rust hervat ASWH zaterdag de competitie in de derde divisie. Zoals bekend is de ploeg van trainer Cesco Agterberg bezig aan een reeks ontmoetingen met de topteams uit de afdeling. Ook Quick Boys past moeiteloos in dit rijtje. De roemruchte vereniging uit Katwijk staat namelijk op de tweede plaats en is daarmee een van de vier ploegen die om de titel lijken te gaan strijden. Om in de race te blijven, lijkt Quick Boys alleen gebaat bij een overwinning. ASWH heeft echter ook nog de nodige punten nodig om zich te verzekeren van een nieuw seizoen in de derde divisie en dus zullen de Ambachters zeker voor een positief resultaat gaan. Die wetenschap lijkt een garantie voor een spannende wedstrijd.

Dit seizoen

Quick Boys gold voor aanvang van dit seizoen al als duidelijke titelkandidaat. Die status maken de Katwijkers tot op heden waar, want met 48 punten staan zij op de tweede plaats. Het puntentotaal werd verzameld middels veertien overwinningen, zes remises en drie nederlagen. Met 55 doelpunten voor beschikt Quick Boys over de op twee na productiefste voorhoede, terwijl het slechts 26 tegengoals kreeg. Alleen Jong FC Groningen presteert in dat opzicht beter. Prima cijfers dus, maar Quick Boys heeft wel de pech dat er een ploeg is die het tot nu toe nog beter doet. Dat is uiteraard de vijf punten meer tellende koploper Noordwijk. De Katwijkers krijgen de lijstaanvoerder nog op bezoek, maar zijn voor de geplande inhaalrace dus wel afhankelijk van de resultaten van Noordwijk. Dat er spannende maanden aanbreken mag duidelijk zijn! 

Selectie

Dit seizoen staat Erik Assink voor de groep in Katwijk. De gelouterde trainer vertrekt komende zomer en hoopt ongetwijfeld dat hij de club kan verlaten na een promotiefeest. Assink werd dit seizoen getroffen door gezondheidsproblemen, want onlangs ontbrak hij enkele wedstrijden op de bank. Zijn assistent, oud-speler Derek van der Plas, verving hem gedurende die periode. Het doel wordt dit seizoen verdedigd door de van HBS overgekomen Paul van der Helm. Met Martijn de Zwart is er een ervaren stand-in beschikbaar. In de vorige wedstrijd werden de backposities bezet door Chima Bosman en Joey Ravensbergen. In het centrum was aanvoerder Jeffrey Ket gekoppeld aan nieuwkomer Jeroen Tesselaar. De ervaren verdediger kwam onlangs over van een Israëlische club. Andere opties achterin zijn Tim Bloemendaal, Ivailo Staal, Willem Schoonenberg en natuurlijk Kelvin Maynard. Laatstgenoemde maakte al acht doelpunten. Op het middenveld zijn Mohamad Mahmoed en Arubaans international Raymond Baten vaste waarden. De laatste tijd speelt Dennis Kaars in een meer vooruitgeschoven positie op het middenveld. De goalgetter, die furore maakte bij De Dijk, komt dan wat meer uit de rug van de spits. Kaars scoorde tot dusverre zeven keer. Andere prima opties op het middenveld zijn voormalig RKC Waalwijk-speler Kenny Anderson, de jonge Ricardo Kuijvenhoven en Thijs van Hofwegen. Voorin is de lange en altijd actieve Jesse van Nieuwkerk, goed voor zes goals, een vaste waarde. De laatste tijd komen ook Cem Sahin en Marc de Kruijs veel aan spelen toe. Dat had ook te maken met een disciplinaire schorsing die de club oplegde aan topscorer Kay Tejan. De volgend seizoen voor Kozakken Boys actieve aanvaller is dankzij zijn twaalf treffers doorgaans de blikvanger voorin. Ook Bert Steltenpool kan uiteraard als spits spelen. Tevens kwamen Chris Guijt, Koen van Liempt en Lars Oudshoorn in een of meerdere competitieduels in actie.

DSC 6789
Aanvoerder Jesper van den Bosch brengt de bal voor het doel in de heenwedstrijd bij Quick Boys, die in 1-1 eindigde

Eerste ontmoeting

De eerste ontmoeting tussen ASWH en Quick Boys vond dit seizoen plaats op 3 november 2018. Het betrof de elfde speeldag. Voor rust hadden de Ambachters het lastig in Katwijk. De thuisploeg creëerde diverse kansen, maar alleen Dennis Kaars slaagde erin om Stef Doedée te passeren. In de tweede helft kwam ASWH steeds beter in de wedstrijd te zitten, hoewel Quick Boys nog wel kansen kreeg om de voorsprong te verdubbelen. Toch hing een Ambachtse gelijkmaker steeds meer in de lucht en uiteindelijk kwam die er van het hoofd van Lars Bosscha. In de slotfase kreeg Quick Boys-speler Mohamad Mahmoed nog een rode kaart, maar dit had geen gevolgen meer voor de eindstand (1-1).

Historie

ASWH en Quick Boys troffen elkaar in het verleden regelmatig. Sinds 1999 kwam Quick Boys negen keer op bezoek op sportpark Schildman. De balans is in Katwijks voordeel. Vier zeges en drie remises, tegenover twee Ambachtse overwinningen. De meest gedenkwaardige editie was voor Quick Boys ongetwijfeld die van het seizoen 2003/04, waarin zij dankzij een doelpunt van Marnix van der Gun kampioen werden op het veld van ASWH. Ook in het seizoen 2007/08 won Quick Boys. Derek van der Plas zette zijn team met een hattrick op een 0-3 voorsprong, de goals van Rory van der Weijden en Nixon Dias kwamen te laat om ASWH nog aan een puntje te helpen. In het seizoen 2014/15 boog Quick Boys een 1-0 achterstand om in een zege. Michael van Dommelen zette ASWH op 1-0, maar Anthony Bentem maakte nog voor rust gelijk. In de tweede helft benutte Jaap van Duijn een strafschop, nadat Peter Verhoeve rood had gekregen. In het seizoen 2001/02 werd het 1-1 op sportpark Schildman. Namens ASWH scoorde huidig TC-lid Michel Devilee. Ook in 2008/09 werd het gelijk. ASWH nam via Joeri Petrov en Joshua Brard de leiding, maar uiteindelijk werd het 2-2. Ook in het seizoen 2015/16 stond er na negentig minuten 2-2 op het scorebord. Quick Boys-goalgetter Yordi Teijsse opende voor rust de score, maar in de tweede helft draaide ASWH het om dankzij doelpunten van Peter Verhoeve en Jerry Tieleman. Een handsbal van Lars van Roon leverde Quick Boys echter nog een strafschop op en die werd door Teijsse benut. De enige thuiszeges uit de recente historie vonden plaats in het seizoen 2009/10 en 2016/17. In 2010 boog ASWH in de slotfase een vlot opgelopen achterstand om in een 3-1 zege dankzij treffers van Henk Roeland, Giovanni Klaverweide en Ramon Ouwehand. Quick Boys eindigde dat duel met acht man. In de editie van 2017 vielen alle treffers na rust. Jerry Tieleman bracht ASWH aan de leiding, Peter de Lange verdubbelde de voorsprong vanaf de stip. In de slotfase bracht Jesse Driebergen dankzij een benutte strafschop de spanning terug, maar ASWH hield stand en won dus met 2-1. Vorig seizoen was een treffer van Jesse van Nieuwkerk halverwege de eerste helft voldoende voor een Katwijkse driepunter.

 Op de andere velden

Uiteraard hopen de achtervolgers van Noordwijk op puntverlies van de koploper in de lastige uitwedstrijd bij nummer zes Harkemase Boys. Zelf moeten zij dan wel winnen, maar dat kunnen ze sowieso niet allemaal. Hoek en DVS '33 Ermelo treffen elkaar namelijk in Zeeland, dus mogelijk haakt een van deze teams – of allebei – voorlopig af in de titelrace. Achilles '29 is inmiddels weer hekkensluiter, maar kan daar thuis tegen concurrent De Dijk verandering in brengen. Eventueel kunnen zij  bij winst ook Eemdijk voorbij als die ploeg thuis niet wint van de amateurs van Ajax. SJC, de nummer vijftien, hoopt door een thuiszege op ODIN '59 de nodige aansluiting bij de nummer veertien te vinden. Dat is nu ONS Sneek. De Friezen gaan op bezoek bij FC Lisse, terwijl nummer dertien VVOG als gastheer fungeert voor Jong FC Groningen. Tot slot probeert SteDoCo de positie bij de bovenste vijf te behouden op bezoek bij DOVO.

ASWH zal zaterdag willen proberen middels een goed resultaat verder afstand te nemen van de gevarenzone. Quick Boys wil echter geen averij oplopen in de titelstrijd. Alle steun is daarom gewenst. Laat je horen langs de lijn! Wie niet in de gelegenheid is naar sportpark Schildman te komen, kan via de Twitterpagina van ASWH de wedstrijd volgen. Blijf na afloop gerust nog even hangen voor de derde helft met DJ Peter.

Mikki

 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft