ASWH
ASWH speelt thuis tegen het Friese Harkemase Boys
14 maart, 2019

Na de knappe overwinning op titelpretendent Quick Boys speelt ASWH zaterdag voor de tweede week op een rij een thuiswedstrijd. Wederom neemt de ploeg van trainer Cesco Agterberg het op tegen Boys. Het Friese Harkemase Boys is namelijk te gast op sportpark Schildman. De noorderlingen bezetten momenteel de achtste plaats op de ranglijst en hebben zes punten meer dan ASWH. Bij een overwinning kunnen de Ambachters dus wat dichter in de buurt komen, waarmee zij bovendien de aansluiting vinden met het linkerrijtje. Dat zal echter niet eenvoudig worden, want in de heenwedstrijd werd nog verloren van het fysiek sterke Harkemase Boys. Bovendien won ASWH nog nooit op eigen veld van de Friezen. Een mooie uitdaging dus, waardoor het publiek ongetwijfeld een spannende wedstrijd krijgt voorgeschoteld.

Dit seizoen

Harkemase Boys is op het oog bezig aan een vrij rustig, stabiel seizoen. De Friezen mengden zich niet in de titelstrijd, maar hebben ook geen moment omlaag hoeven kijken. De helft van de 24 gespeelde competitiewedstrijden werd gewonnen, samen met drie remises goed voor 39 punten. De overige negen duels werden verloren. Een diepere blik op de resultaten leert dat Harkemase Boys de meeste punten op eigen veld behaalt, namelijk 23. De overige zestien punten werden op vreemde bodem gepakt. De Harekieten wonnen bij De Dijk (1-4), ONS Sneek (1-2), Jong FC Groningen (0-1), de Ajax amateurs (0-2) en SJC (2-3). De uitwedstrijd bij VVOG eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. Zes keer stapte Harkemase Boys zonder punten de bus in voor de terugreis. Dat was na de bezoeken aan DOVO (4-2), Quick Boys (4-1), FC Lisse (2-0), Noordwijk (4-1), ODIN '59 (2-1) en Hoek (4-0).

Selectie

Trainer Tieme Klompe is aan zijn eerste seizoen bezig. De 42-jarige ex-prof van SC Heerenveen, RKC Waalwijk en FC Groningen verlengde al ruim voor de jaarwisseling zijn contract bij de club en blijft dus ook na de zomer aan Harkemase Boys verbonden. In het doel vertrouwt hij op de 27-jarige Erick Jansema, die dit seizoen alle competitieduels van de aftrap tot het eindsignaal meemaakte. Achterin zijn Joris Voest en Jesse Renken doorgaans de backs. Renken is tevens de man die de strafschoppen neemt, hij heeft dan ook al vier treffers achter zijn naam staan. In het centrum vormen Iloba Achuna en de volgend seizoen voor SC Genemuiden actieve Jens Jurn Streutker een fysiek sterk koppel. Klompe heeft dan onder meer Mark Bruintjes en Joep Jansman nog achter de hand. Op het middenveld zijn Noureddine Boutzamar, die na de zomer eveneens voor SC Genemuiden speelt, voormalig FC Twente-speler Dennis van Duinen en Henny Bouius vertrouwde gezichten. Bouius, die beschikt over een verre ingooi, scoorde al acht keer. Andere opties op het middenveld zijn Simon IJzerman, Willem Huizing, Kevin Mennega en Johnny de Vries. Voorin kan Klompe kiezen uit onder meer voormalig FC Groningen-speler Pier Veldman, de van PEC Zwolle afkomstige Jochem van Putten en de jonge Jari Slort. De blikvangers zijn echter Berwout Beimers, de man met de welluidende bijnaam Pearel fan 'e Wâlden, en natuurlijk clubtopscorer Robert Stelpstra. De lange spits mocht al twaalf competitiegoals bejubelen. Verder gunde Klompe in deze competitie voor de winterstop ook speeltijd aan de inmiddels vertrokken Thomas Careman.

55Ca6b72 Ce8d 4326 9Fa7 289536C6bb55
Hoog spel tijdens de eerste editie van Harkemase Boys - ASWH: Sam van de Kreeke deinst terug voor de schoen van een Harekiet

Eerste ontmoeting

De eerste ontmoeting tussen ASWH en Harkemase Boys vond dit seizoen plaats op 27 oktober 2018. Het betrof de tiende speeldag. De Ambachters namen destijds de leiding door een treffer van aanvoerder Jesper van den Bosch, maar al snel werd het gelijk dankzij Berwout Beimers. Een doelpunt dat door ASWH fel werd betwist, omdat de aanvaller een duwfout zou hebben begaan. Scheidsrechter Henshuijs vond echter van niet. Henny Bouius zette Harkemase Boys daarna zelfs op voorsprong, maar in de slotfase van de eerste helft kwamen de Ambachters weer langszij. David Almeida tekende met een fraaie kopbal voor de gelijkmaker, zijn eerste officiële doelpunt voor ASWH sinds zijn komst in de zomer van 2015. In de tweede helft moesten de Ambachters echter toch het hoofd buigen. Robert Stelpstra en Pier Veldman hielpen de Friezen aan een 4-2 overwinning.

Historie

ASWH en Harkemase Boys troffen elkaar de afgelopen seizoenen in de derde divisie. Zoals geschreven kon ASWH in beide thuiswedstrijden nog niet winnen van de Friezen. In het seizoen 2016/17 stond Harkemase Boys halverwege met 1-2 voor. Heine Uuldriks opende de score, Peter de Lange maakte gelijk, maar een benutte strafschop door Oebele Schokker zorgde voor een 1-2 tussenstand. Harkemase Boys kon periodekampioen worden als zij niet zouden verliezen. Na rust drong ASWH fel aan, maar slechts Robbert Olijfveld vond kort voor tijd het net. Door dit resultaat (2-2) wonnen de Harekieten de periode. Een seizoen later ging ASWH in de eerste wedstrijd na de winterstop onderuit. Jesse Renken bezorgde de effectief spelende bezoekers een 0-2 voorsprong, onder meer door een strafschop te benutten. Na een ietwat gelukkige aansluitingstreffer van Ismail Yildirim keerde de spanning terug. In de tweede helft tekende Yannick Kaluzi na een vlijmscherpe counter voor de beslissende 1-3.

Op de andere velden

Koploper Noordwijk deed afgelopen zaterdag goede zaken, want de voornaamste achtervolgers verloren allebei. Daardoor is DVS '33 Ermelo nu weer de grootste concurrent, op zes punten achterstand van de lijstaanvoerder. Noordwijk heeft dus enige speling, maar zal uiteraard ook in de streekderby op eigen veld tegen FC Lisse de volle buit willen pakken. Mochten de Noordwijkers punten verspelen, kan DVS '33 Ermelo profiteren als het zelf de derby tegen VVOG winnend afsluit. Quick Boys en Hoek staan al op acht punten en lijken voorlopig even uitgeschakeld. Blijven winnen is voor deze teams de enige mogelijkheid om nog aan te haken. De Katwijkers moeten dat dan thuis tegen DOVO doen, terwijl de Zeeuwen op visite gaan bij de Ajax amateurs. De Dijk is sinds vorige week weer hekkensluiter, maar kan de rode lantaarn direct weer overdragen aan Eemdijk. De Amsterdammers moeten dan wel winnen van 'de Diekers'. Een andere degradatiekandidaat, Achilles '29, gaat op bezoek bij SteDoCo. Nummer vijftien SJC lijkt te strijden voor de laatste kans op aansluiting bij de veilige plaatsen. Zij moeten dan winnen van ONS Sneek. De oranjehemden kunnen door een overwinning juist zo goed als zeker opgelucht ademhalen, want zij vergroten de kloof naar SJC dan tot twaalf punten. Tot slot spelen Jong FC Groningen en ODIN '59 tegen elkaar, waarbij de Groningse beloften via een zege over nummer vijf ODIN heen kunnen gaan.

ASWH zal zaterdag willen proberen verdere aansluiting te vinden bij de middenmoot. Harkemase Boys zal echter ook voor de volle buit willen gaan. Alle steun is daarom gewenst. Laat je horen langs de lijn! Wie niet in de gelegenheid is naar sportpark Schildman te komen, kan via de Twitterpagina van ASWH de wedstrijd volgen.

Mikki

 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft