ASWH
ASWH wint knap van titelkandidaat Quick Boys
9 maart, 2019
Vanmiddag sloot ASWH de reeks ontmoetingen met teams uit de top vijf van de ranglijst af met een knappe overwinning op Quick Boys. De titelkandidaat uit Katwijk, voor aanvang van het duel nog de nummer twee in de derde divisie zaterdag, werd op sportpark Schildman met 2-0 verslagen. In de eerste helft had de harde wind behoorlijk wat invloed op het spel van beide ploegen. Een pittige onweersbui kort voor rust zorgde er zelfs voor dat scheidsrechter Smit besloot het duel kortstondig te staken. Na rust werden de slotminuten van de eerste helft uitgespeeld, direct gevolgd door het tweede bedrijf. Hierin gingen de remmen los. Quick Boys was dreigend en raakte zelfs de lat. Zo'n twintig minuten voor tijd sloeg ASWH echter twee keer kort na elkaar toe. Quick Boys kwam die tik niet meer te boven en de Ambachters voetbalden de wedstrijd prima uit, waarbij zij zelfs nog kansen kregen om de score uit te breiden. Door de overwinning steeg de ploeg van trainer Cesco Agterberg naar de elfde plaats.

Trainer Cesco Agterberg kon voor de ontmoeting met Quick Boys nog altijd niet beschikken over de geblesseerde Lars Bosscha. Ook de revaliderende Sanzio Dieterich ontbrak, verder kon de trainer putten uit een fitte groep. Agterberg borduurde met zijn opstelling met name op het middenveld voort op hetgeen hij had uitgeprobeerd tegen Excelsior Maassluis en Meeuwenplaat. Dat betekende dat Fabian Korporaal en Menno Vooges het centrale duo vormden. Voorin kreeg Lester Pires zijn basisplaats terug. Bilal El Amrani en Mels van Driel belandden hierdoor op de bank, waar zij gezelschap kregen van de weer volledig herstelde Nebi Tiryakioglu.

De bezoekers begonnen aan de wedstrijd in de wetenschap dat alleen een zege telde om bij te blijven bij koploper Noordwijk. Quick Boys trok dan ook het initiatief naar zich toe, zonder overigens heel gevaarlijk te worden. De harde wind speelde beide teams bovendien parten. Geregeld kwamen passes niet aan op de gewenste bestemming, terwijl de bal soms vreemde capriolen uithaalde. Tekenend was het moment waarop Stef Doedée voor opruiming wilde zorgen na een terugspeelbal van Peter Verhoeve. De bal kwam vol in de wind terecht en waaide met een gevaarlijke boog terug richting het Ambachtse doel. Gelukkig liep het goed af en bleef een curieuze tegentreffer de Ambachters bespaard.

DSC 9407
Jubilaris Gilmaro van de Werp - hij speelde zijn 200e officiële wedstrijd in ASWH 1 - verspert Dennis Kaars de weg

Het duurde even voor ASWH zich voor het eerst serieus voor het doel van de gasten meldde. Na een hoekschop haalde Peter Verhoeve uit, maar de bal eindigde op het lichaam van een verdediger. Quick Boys stelde er even later een vrije trap van Jeffrey Ket tegenover. Stef Doedée kon de inzet van de Katwijkse aanvoerder uit de hoek tikken, maar moest Marc de Kruijs daarbij wel een rebound toestaan. De vleugelspeler schoot echter ruim voorlangs. De redding was een van de laatste acties van Doedée. De goalie had last van een kuitblessure en trapte even later de bal zelf over de zijlijn om verzorging mogelijk te maken. Al snel bleek dat Doedée de wedstrijd niet kon voortzetten. De negentienjarige Stefan Kok mocht daardoor zijn competitiedebuut maken als invaller. Enkele minuten na de entree van Kok dirigeerde scheidsrechter Smit beide teams naar binnen, omdat er een onweersbui losbarstte boven sportpark Schildman.

Eenmaal binnen werd besloten om te rusten en daarna de resterende vijf minuten van de eerste helft te spelen, om vervolgens meteen te draaien en aan de tweede helft te beginnen. Zo geschiedde, waarbij de eerste helft nog één noemenswaardig moment kende. Een schot van aanvoerder Jesper van den Bosch eindigde echter naast het doel. Ook in de tweede helft kwam de eerste dreiging van ASWH. Lester Pires wurmde zich langs een verdediger en kon zijn voet tegen de bal krijgen. Doelman Paul van der Helm bracht echter redding op de inzet van Pires. De wedstrijd ontbrandde duidelijk, misschien wel doordat de wind minder werd. Natuurlijk besefte Quick Boys ook dat puntverlies op de loer lag en de bezoekers gingen dus nadrukkelijker op zoek naar de openingstreffer. De Katwijkers kregen zeker kansen. Jeffrey Ket schoot over na een hoekschop en even later raakte Marc de Kruijs de lat. Dennis Kaars, die prima bespeeld werd door de later tot man van de wedstrijd uitgeroepen Menno Vooges, kreeg ook een schietkans. Stefan Kok hield de poging van de voormalig topschutter van de derde divisie zondag met een knappe reflex uit zijn doel.

ASWH had zich op dat moment ook al enkele keren laten zien, maar echt grote kansen leverde dat nog niet op. Dat veranderde echter toen Ismail Yildirim een actie inzette, het strafschopgebied betrad en vervolgens Jesper van den Bosch bediende. De aanvoerder schoot raak en zette ASWH op voorsprong. Bijna volgde het antwoord van Quick Boys razendsnel, maar Stefan Kok had opnieuw een prima redding in huis op de poging van Jesse van Nieuwkerk. Geen gelijkmaker dus, maar kort daarna wel een verdubbeling van de marge. Lester Pires zette namelijk goed door bij een Ambachtse aanval en kon Jesper van den Bosch aanspelen. De aanvoerder verstuurde een slimme steekpass op Ismail Yildirim. De Dordtenaar nam de bal perfect mee en bleef voor Van der Helm uiterst kalm. Yildirim schoot de 2-0 binnen en zette ASWH daarmee in een zetel richting een welkome driepunter.

DSC 9637
De uitstekend ingevallen doelman Stefan Kok staat klaar om redding te brengen op een kopbal van Jesse van Nieuwkerk

Quick Boys-trainer Erik Assink probeerde het naderende onheil nog af te wenden middels een dubbele wissel, maar ASWH gaf geen krimp. De Ambachters speelden de wedstrijd volwassen uit en gingen zelfs nog op zoek naar een derde treffer. De beste kans daarop was voor invaller Nebi Tiryakioglu, maar het was hem niet gegund om zijn rentree in de competitie met een treffer op te luisteren. Ook rechtsback David Almeida haalde nog een keer uit. Zijn poging vloog langs het doel van zijn oude club. Het bleef dus bij 2-0, maar niemand die daar uiteraard een probleem van maakte.

Een zege op een titelkandidaat is hoe dan ook een compliment waard. Niet alleen breidde ASWH door de overwinning de voorsprong op de nummer vijftien verder uit tot een op het oog zeer veilige marge, tevens stegen de Ambachters een plekje op de ranglijst. ASWH is nu elfde en maakte bovendien een goede start in de derde periode. Volgende week staat er opnieuw een thuiswedstrijd op het programma. Het Friese Harkemase Boys komt dan naar sportpark Schildman.

ASWH - Quick Boys 2-0 (0-0)
72. 1-0 Jesper van den Bosch 76. 2-0 Ismail Yildirim
Scheidsrechter: Nick Smit

ASWH: Stef Doedée (36. Stefan Kok); David Almeida, Stanley Husen, Peter Verhoeve, Gilmaro van de Werp; Jesper van den Bosch, Fabian Korporaal, Menno Vooges, Nick Slotboom (85. Bilal El Amrani); Ismail Yildirim (89. Nebi Tiryakioglu), Lester Pires

Quick Boys: Paul van der Helm; Chima Bosman, Jeffrey Ket (82. Dennis van der Plas), Jeroen Tesselaar, Joey Ravensbergen; Raymond Baten (82. Chris Guijt), Dennis Kaars, Mohamad Mahmoed; Cem Sahin, Jesse van Nieuwkerk, Marc de Kruijs

Mikki

Een fotoreportage van dit duel is te zien op www.phsfoto.nl en de Facebook-pagina van Dik Schumacher
 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft