ASWH
De Wedstrijden: JO17-1 pakken de eerste plaats
10 maart, 2019
Mijn vakantie op Aruba zit er bijna op. Nog een paar dagen, dan koers ik weer terug naar Nederland. Ondanks de grote afstand
Gerrit 4
met Nederland is mij aan voetbalnieuws weinig ontglipt de afgelopen weken. En er gebeurde nogal wat. Het toppunt was natuurlijk de sprankelende winst van Ajax op Real Madrid. Dit maakte zelfs op het eiland heel veel los. Opvallend is dat elke willekeurige Arubaan die ik sprak Ajax-supporter is. Ze schudden zo de namen van de Ajax-spelers uit de mouwen.  
Ook de transfer van Roy van ‘t Hoog van Sliedrecht naar ASWH is goed nieuws. Een jonge ambitieuze speler kunnen we goed gebruiken. Wie volgt?
De veelbesproken VAR speelde afgelopen week een hoofdrol tijdens de champions league wedstrijden. Het lijkt er op dat de mannetjes van de VAR die de beelden beoordelen, de uitslagen gaan bepalen. Geen prettig vooruitzicht voor de trainers, zoals die van AS Roma. De VAR beslissing betekende direct het einde van zijn baan bij Roma.
Deze week las ik ook een interview van Good Old Janus van Peenen, oud-voorzitter van Heerjansdam. Hij was de praeses van deze club in de roemruchte jaren 80 toen zelfs een landskampioenschap werd behaald. Janus levert snoeiharde kritiek op de KNVB en hoe deze organisatie omgaat met het amateurvoetbal. Hoe het amateurvoetbal is verkwanselt aan het betaalt voetbal en monddood is gemaakt. Ook de deelname van belofte elftallen in de 2e en 3e divisie vindt hij een nagel aan de doodkist van het amateurvoetbal. Hij zegt dat velen amateurbestuurders het met hem eens zijn maar dezelfde bestuurders zijn niet bij machte de KNVB te stoppen. Het nieuwste plan van de KNVB is om het weekendvoetbal te introduceren. Dat wil zeggen dat de voetbalbond het zaterdag- en zondagvoetbal wil integreren. Ook hier heeft Janus geen woorden voor.
Tenslotte mijn complimenten aan de initiatiefnemers en opleiders die er voor gezorgd hebben dat er bij ASWH een goede opleidingsstructuur is ontstaan. Dit heeft er toe geleid dat de KNVB aan ASWH het certificaat Regionale Jeugdopleiding heeft toegekend. Voor al die opleiders (coördinatoren en jeugdtrainers) ligt er nu de inspannende en uitdagende taak om dit certificaat te continueren. Veel succes daarmee.

De Wedstrijden
Via de digitale media werd mij duidelijk dat het zaterdag tijdens de wedstijd ASWH - Quick Boys behoorlijk heeft gespookt. De wedstrijd moest zelfs onderbroken worden vanwege noodweer. In de tweede helft stelde ASWH orde op zaken, scoorde tweemaal en de drie kostbare punten zaten in de knip. ASWH leverde daarmee een uitstekende prestatie door de Katwijkers uit te schakelen voor de titel. Klasse! Deze overwinning is tevens een uitstekende start voor de derde periode. Na de matige tweede periode (12e) kunnen we nu wel een opsteker gebruiken door mee te gaan doen om de derde periodetitel. Dat zou mooi zijn voor club. Maar dan moet komende zaterdag thuis Harkemase Boys wel op de knieën worden gedwongen.

Een opvallend gemakkelijke overwinning van het 2e op het altijd moeilijk te bespelen Hoek 2. Maar na 10 minuten stond het al 2-0 en die score werd opgevoerd naar een 5-1 eindstand. Aan de kop van de ranglijst veranderde er niets, alle kampioenskandidaten wonnen.
Het 3e elftal leverde een wanprestatie door met 1-1 gelijk te spelen tegen het met twee punten onder aanstaande SC Gastel 2. Als titelkandidaat doe je het dan natuurlijk niet goed. Ook de spelers van het 6e elftal bleken in niet al te goede vorm te zijn. De nummer twee kwam tegen het laaggeplaatste Unitas niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Met het 7e ging het beduidend beter. Dit elftal leverde knap werk door thuis Sleeuwijk 5 met 2-1 te verslaan. Een tweede plaats is de beloning.

Junioren
De grote nederlagen lijken voorbij voor de JO19-1. Dat is veelbelovend. Zaterdag werd uit met 3-2 van TSC JO19-1 verloren. Het lijkt er op dat de eerste punten zich gaan aandienen. Nu nog omzetten in werkelijkheid mannen. Een middenmoot duel tussen de JO19-2 en Sliedrecht JO19-2. Dat werd in Sliedrecht met 2-0 gewonnen door Sliedrecht. Maar ASWH gaat zeker nog genoeg punten pakken.

Een prima dag werd het voor de JO17-1. Thuis werd concurrent Nivo Sparta JO17-1 met maar liefst 4-1 aan de kant gezet. Een andere concurrent, Theole, speelde gelijk en daardoor pakt ASWH de eerste plek. En nu doorzetten om deze plek vast te houden. De JO17-2 konden thuis DFC JO17-1 niet de baas. Maar dit team ging wel strijdend ten onder. Uitslag 1-0 voor de Dordtse club. Dankzij een 1-1 gelijkspel sprokkelde de JO17-4 er weer een puntje bij. Dit gebeurde uit tegen Sliedrecht JO17-2.  

De MO17-1 hebben in deze voorjaarscompetitie nog steeds hun draai niet kunnen vinden. Opnieuw werd verloren, de derde op rij alweer. Het bezoekende Terheijden MO17-1 ging er met een 4-2 overwinning vandoor. Kom op meiden!!!

De JO15-1 kwamen in de uitwedstrijd tegen middenmoter VVGZ JO15-1 niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Door deze uitslag lijkt de kans op een kampioenschap verkeken omdat de achterstand op de nummer een, Dubbeldam JO15-1 is gegroeid naar zeven punten. Voor de JO15-2 kwam er een fraaie 4-0 overwinning uit de bus. Dat gebeurde tijdens de uitwedstrijd tegen de nummer drie Drechtstreek JO15-2. Het ASWH-team staat nu tweede. Een afgetekende thuisoverwinning behaalden de JO15-3 op GSC/ODS JO15-1. Het werd 4-1 en daardoor komt het ASWH-team op een vierde plaats.

Voor de MO15-1 werd het een mooie zaterdag. Thuis met 3-1 winnen van het Dordtse RCD MO15-1 en dan ook nog eens de koppositie pakken. Knap hoor!

Ook voor de JO14-2 werd het een top zaterdag. De thuiswedstrijd tegen Zwaluwe JO14-1 werd gemakkelijk met 7-3 gewonnen. De tweede plaats is de beloning. Voor de JO14-3 werd het een minder leuke dag. Het bezoek aan DSE JO14-1 leverde geen punten op, er werd met 4-1 verloren. Dit betekent dat dit team voorlopig op één overwinning blijft staan. 

Pupillen
Dankzij de 7-2 uitwinst van de JO13-1 op Halsteren JO13-1 komt de middenmoot weer in zicht voor dit team. Na een volgende winstpartij zou zelfs het linker rijtje haalbaar zijn. De uitwedstrijd van de JO13-3 tegen Groote Lindt JO13-2 werd geen onverdeeld genoegen voor de spelers. Met liefst 8-0 kreeg dit team klop en staan nu negende op de ranglijst. 

De MO13-1 zijn op de goede weg. De tweede overwinning zit in de knip. Die werd behaald bij de Lekvogels MO13-1. Het werd daar 3-1 voor ASWH en ze staan nu op de vierde plek.

De eerste nederlaag van de JO12-1 kwam toch enigszins als een verrassing. Tegen het vrijwel even sterke Drechtstreek JO12-2 werd thuis met 1-0 verloren. Ook nu lukte het de JO12-2 niet om te winnen. De uitwedstrijd tegen GSC/ODS JO12-1 werd met 6-2 verloren. Na de nederlaag van vorige week herstelde  het team JO12-3 zich heel knap. De thuiswedstrijd tegen Nieuw Lekkerland JO12-1 werd probleemloos met 4-0 gewonnen. Een knappe overwinning kwam op naam van de JO12-4. De thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht JO12-1 werd superieur met 4-1 gewonnen. Ook de JO12-5 beleefden een heerlijke zaterdag. De reden? Thuis werd met 6-1 van Sparta’25 JO15-1 gewonnen. Lekker hoor! 

Opnieuw een (thuis)nederlaag voor de JO11-1. Nu was LRC JO11-1 met 4-2 te sterk. Op zich niet zo’n gekke uitslag omdat LRC bovenaan staat. Maar het zou leuk voor het ASWH-team zijn als het een keer weet te winnen. Dus jongens, ga er voor!!! ASWH JO11-2 en Hardinxveld JO11-3 vochten op sportpark Schildman voor de winst. Beiden teams waren aan elkaar gewaagd maar Hardinxveld sleepte toch de 2-1 winst mee naar huis. De JO11-3 moesten thuis aantreden tegen de lijstaanvoerder Schelluinen JO11-1. Maar dat werd voor dit team vechten tegen de bierkaai. Als je met 8-0 verliest dan ben je kansloos. Dan waren de goden de JO11-4 gunstiger gezind. Thuis werd Oranje Wit JO11-7 met 9-3 opgepeuzeld.

Ze moesten er voor gaan maar het lukte, de derde overwinning is binnen. De MO11-1 hadden het uit tegen Rijsoord MO11-1 moeilijk maar het lukt toch om met 3-1 te winnen. Samen met Dubbeldam staat het ASWH-team nu bovenaan.

Niet genoemde teams waren vrij.

Door Gerrit Scheurwater
 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft