ASWH
ASWH en DVS '33 Ermelo houden elkaar in evenwicht
13 april, 2019
De thuiswedstrijd tegen DVS '33 Ermelo eindigde vanmiddag onbeslist. ASWH en de nummer drie van de ranglijst hielden elkaar in evenwicht (1-1). Na afloop was menigeen het er wel over eens dat een punt het maximaal haalbare was voor de ploeg van trainer Cesco Agterberg. In een wedstrijd waarin doelrijpe kansen schaars waren, nam ASWH via de eerste goede aanval de leiding. Halverwege de eerste helft kwamen de bezoekers uit een hoekschop langszij. Ook in de tweede helft speelde het duel zich grotendeels op het middenveld af en was er weinig actie voor beide doelen. De gasten oogden na rust wel iets sterker, zodat ASWH besloot om het lonkende punt te koesteren. Door het gelijkspel blijft ASWH negende, terwijl de ploeg nog altijd bovenin meedraait in de derde periode.

Agterberg had na de knappe overwinning bij ODIN '59 van een week eerder weinig moeite om tot zijn opstelling te komen. De trainer stuurde exact dezelfde elf spelers het veld in. Ook de vijf wisselspelers waren dezelfde als in Heemskerk. Lars Bosscha, Menno Vooges en Sam van de Kreeke ontbraken nog altijd in de wedstrijdselectie vanwege blessures, evenals de langdurig uitgeschakelde Sanzio Dieterich.

DSC 0716
Jesper van den Bosch komt namens ASWH als winnaar uit dit duel der aanvoerders met Coen Vloedgraven

Beide teams hadden nog iets om voor te spelen. ASWH wil nog een gooi doen naar de periodetitel, terwijl het voor DVS '33 Ermelo juist beter zou zijn als de Ambachters de periode niet winnen. Een wetenschap die gaandeweg toch wel invloed zou krijgen op het spel. Uiteraard was dat in de openingsfase nog niet meteen te merken. De bezoekers tekenden voor het eerste waarschuwingsschot na een aanval over de rechterflank, die door Christiaan van Hussen werd besloten met een schot over het doel van Stefan Kok. Vervolgens nam ASWH al in de zevende minuut de leiding. Een lange aanvalsopzet leek te stranden toen een verdediger van de gasten de steekpass van Stanley Husen doorzag en onderschepte. Jesper van den Bosch plukte de bal echter van de voet van zijn tegenstander en speelde Husen weer aan. De centrale verdediger dribbelde nog even en bediende precies op tijd de vrijlopende Ismail Yildirim. Alleen voor de doelman besloot de Dordtenaar de bal met zijn mindere rechterbeen te stiften. Een prima oplossing, maar de lat stond succes in de weg. Gelukkig voor ASWH kon de alerte captain Jesper van den Bosch de rebound wel in het lege doel tikken. Alweer de tiende competitiegoal voor Van den Bosch dit seizoen, terwijl hij voor de derde week op een rij scoorde.

Een lekkere start dus voor ASWH. Daarna golfde het spel behoorlijk op en neer, zonder dat beide ploegen veel gevaar stichtten. De dreiging van ASWH kwam via lopende mensen, terwijl DVS '33 probeerde om combinerend een gaatje te vinden. Halverwege de eerste rondgang viel de gelijkmaker. De bezoekers mochten een hoekschop nemen, waarbij de bal laag voor het doel werd gebracht. Een verrassende variant, waarbij Frank van der Burg van dichtbij het laatstje tikje kon geven en voor de 1-1 zorgde. Daarmee was het evenwicht hersteld en daar kwam tot de rust geen verandering meer in. De keepers hadden weinig te doen, al moest Stefan Kok nog wel een keer uit zijn goal snellen toen Benjamin Roemeon leek door te breken nadat hij een pass van Peter Verhoeve tegen zijn lichaam kreeg. Kok was op tijd en voorkwam dus verdere schade.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. De bal was veelvuldig op het middenveld te vinden. Beide defensies hadden hun zaken behoorlijk op orde, zodat doelpogingen schaars bleven. Zowel ASWH als het na de rust wat sterkere DVS '33 Ermelo zochten wel naar hun momenten, maar die kwamen er vrijwel niet. Even hield het thuispubliek de adem in toen Benjamin Roemeon naar de grond ging in het strafschopgebied. Scheidsrechter Ter Brake had echter in de gaten dat het hier om een vrijwillige duik ging en gaf een gele kaart aan de aanvaller van de bezoekers. In totaal zou de leidsman vier gele kaarten uitdelen, waarvan drie aan DVS '33 en één aan ASWH-speler Stanley Husen. De verdediger moest namelijk aan de noodrem trekken toen de snelle Olivier Pilon wegsprintte. Het leverde de gasten een vrije trap op een mooie positie op, maar die werd ruim over het doel geschoten.

DSC 0570
De defensies heersten, hier verspert ASWH'er Peter Verhoeve de snelle DVS '33-aanvaller Benjamin Roemeon de doorgang

De tijd tikte weg en steeds meer ontstond het gevoel dat in elk geval voor ASWH een punt het maximaal haalbare resultaat was. Bovendien leek het er op dat de ploegen niet voluit durfden te gaan in een poging om alsnog te winnen, omdat zij allebei beseften dat een nederlaag afwenden belangrijker was. Verliezen betekende voor ASWH immers - tijdelijk - afhaken in de periodestrijd, terwijl DVS '33 door een nederlaag het risico zou lopen overal naast te grijpen. Dan maar een punt, leken beide ploegen te denken. Toch rook ASWH in de slotfase via twee invallers nog aan een stiekeme overwinning. Na een counter liep Lester Pires zijn tegenstander eruit, omspeelde de uitgekomen doelman aan de zijkant van het strafschopgebied, maar was in een te lastige hoek beland om zelf te schieten. Pires legde terug op Bilal El Amrani, maar hij schoot over. Ver in de extra tijd brak Pires nogmaals uit. Nu vond hij, na een handig overstapje van El Amrani, de andere invaller Nick Slotboom. De Ambachter schoot op doel, maar helaas werd zijn inzet geblokt.

Daardoor bleef een late zege dus uit, maar dat zou eerlijk gezegd ook te veel van het goede zijn geweest. Een gelijkspel was eigenlijk wel een logische uitkomst van de ontmoeting. Een goed resultaat voor ASWH tegen een van de sterkste ploegen uit de afdeling. De Ambachters bleven hierdoor de nummer negen van de ranglijst. In de stand om de derde periode is ASWH nu samen met Jong FC Groningen de voornaamste achtervolger van Quick Boys. De Katwijkers hebben twee punten meer. Er zijn nog vijf duels te gaan, dus het kan nog alle kanten op. Wel is zeker dat ASWH moet blijven winnen om kans te maken en dat dient dan volgende week te gebeuren bij hekkensluiter De Dijk. Een team waartegen ASWH nog iets goed te maken heeft! Eerst wacht komende dinsdag echter de dorpsderby bij IFC in de achtste finale van de Palace Casino Cup, dus er komt weer een interessante week aan.

ASWH - DVS '33 Ermelo 1-1 (1-1)
7. 1-0 Jesper van den Bosch 23. 1-1 Frank van der Burg
Scheidsrechter: Erik ter Brake

ASWH: Stefan Kok; David Almeida, Stanley Husen, Peter Verhoeve, Yassine Belghar; Jesper van den Bosch, Gilmaro van de Werp, Mels van Driel (81. Nick Slotboom), Fabian Korporaal; Ismail Yildirim (81. Lester Pires), Bilal El Amrani

DVS '33 Ermelo: Paul Eppink; Mark Bouwman (90+1. Haico Epe), Jorran van Santen, Dennis Hollart; Frank van der Burg, Lars Dekker, Soufian Moro (68. Daniël van Warven), Coen Vloedgraven, Christiaan van Hussen; Benjamin Roemeon (80. Berry Powel), Olivier Pilon

Mikki

Een fotoreportage van dit duel is te zien op www.phsfoto.nl
 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft