ASWH
De Jeugd Activiteiten Commissie zit boordevol plannen
6 april, 2019
Opeens waren zij er, de drie dames die zich spontaan bij het bestuur hebben aangemeld als vrijwilliger. Andrea van 't Hof, Chantal Bakker en Lisette IJdo.
Andrea is werkzaam bij de politie als operationeel brigadier district Oude Maas. Haar twee zoons voetballen beiden bij ASWH. Jeremy is 11 jaar en zit in team JO13 2007-1 en is daarnaast ook clubscheidsrechter bij ASWH voor de JO11 en de JO12. Jason is 9 jaar en zit in ASWH JO9-1.
Chantal is werkzaam bij de Plus Koehoorn als medewerkster versafdeling. Haar zoon Milan is 9 jaar en voetbalt bij ASWH JO10-4.
Lisette is werkzaam bij een scheepvaartkantoor als administratief medewerkster. Haar zoon Alex is 9 jaar en voetbalt bij ASWH JO10-4.
Aan het begint van het seizoen hebben Chantal en Lisette zich al aangemeld als vrijwilliger achter de bar voor de zaterdagen gewoon, omdat ze dat leuk vinden.
Jeugdactiviteiten

Een gesprek met deze drie enthousiaste vrouwen. Zij zijn het ultieme voorbeeld hoe ouders een bijdrage kunnen leveren aan het voortbestaan van een vereniging. Hier de dames aan het woord.
 “Wij lopen hier bij ASWH best vaak rond omdat onze kinderen hier voetballen. Die zijn helemaal gek van voetbal. Daarom willen wij ook bij het voetbal en de club betrokken zijn. Wij hebben het er met zijn drieën over gehad en kwamen tot de conclusie dat er bij ASWH, buiten het voetballen en trainingen, niet zo heel veel gedaan wordt voor de jeugd. Ja, er is natuurlijk wel het jaarlijkse familieweekend en de Pietentraining in december. Dat vinden wij net als vele anderen heel leuk en het wordt knap georganiseerd door de groep dames die het organisatiecomité vormen. Maar...., omdat wij vinden dat er bij ASWH verder weinig activiteiten georganiseerd worden voor de jeugdleden hebben wij de stoute schoenen aangetrokken en het bestuur een mail gestuurd waarin wij ons hebben aangeboden om activiteiten op te gaan starten voor de jeugdleden. Dit gesprek kwam er al gauw en zo is JAC (Jeugd-Activiteiten-Commissie) ontstaan. We zijn aan de slag gegaan en hebben binnen een paar dagen plannen gemaakt. We beginnen op vrijdag 19 april met een filmavond voor de JO8, JO9 en JO10. De film heet Hotel Transsylvanië 3. De film begint om kwart voor 7 en is om kwart over 9 afgelopen. De kantine is om half 8 open. De kinderen betalen 50 cent en krijgen een bekertje ranja. Op zaterdag 20 april volgt een Paashaastraining voor de jongste clubleden. We hebben een Paashaasparcours bedacht waarin plastic lepels en paaseieren niet zullen ontbreken. Woensdag voor het paasweekend krijgen de kinderen allemaal
Haas
 een tekening die ze kunnen inkleuren. Die tekening moet op zaterdagochtend ingeleverd worden en daarvan wordt de beste uitgekozen en beloond. De winnaar krijgt een Chocolade Paashaasje van de Paashaas. Verdere plannen zijn filmavonden, speurtochten en disco's, maar ook thema’s als Halloween, Carnaval en zwemmen staan op het verlanglijstje. Kijk, hier in Hendrik-Ido-Ambacht wordt niet zoveel gedaan voor de jeugd. Ons doel is, als ASWH hierin mee wil gaan, om te voorkomen dat de jeugd zomaar rondfietst of ergens in het dorp rondhangt. Maar ook de jeugdleden een stukje clubgevoel bij te brengen zodat zij dat doorgeven, bij onze club ASWH daar moet je zijn voor jong en oud. Wij hopen dat dit gevoel ook overslaat naar de ouders. Voor wat de financiën betreft, 'dure' activiteiten worden vermeden. Zo nu en dan zal er een kleine bijdrage worden gevraagd van de deelnemers. Maar als er ouders zijn, of bedrijven, groot of klein, die een activiteit willen sponsoren of een gedeelte daarvan, dan zijn wij natuurlijk zeer blij. Dan kunnen zij een mailtje sturen naar jac@aswh.nl. Het zou natuurlijk mooi zijn als er veel kinderen op de activiteiten afkomen die wij gaan organiseren. Daarom roepen wij ook de ouders op om de kinderen te stimuleren om zich voor de activiteiten aan te melden. Voor die kinderen, daar doen wij het voor. Om de activiteiten onder de aandacht te brengen maken we gebruik van de ASWH sociale media kanalen, zoals Facebook, Instagram, e-mail, de website en flyers in de kantine. Bovendien wordt er ook gebruik gemaakt van de app-groepen en hopen we uiteraard dat de leiders en trainers de kinderen informeren en stimuleren om mee te doen aan de activiteiten. Het is natuurlijk het belangrijkste dat de kinderen komen en meedoen. Wij kunnen wel denken dat het leuk is, maar de kinderen moeten het natuurlijk ook leuk vinden! Dat weten we pas als ze er zijn. Wij gaan er in ieder geval met elkaar voor. Dus tot gauw allemaal.”

Gerrit Scheurwater

A4 Flyer 1 Paashaas 
 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft