ASWH
De Wedstrijden: MO17-1 hebben succes
14 april, 2019
Het vrouwenvoetbal is populair in Nederland, en dan bedoel ik vooral de Oranje Leeuwinnen. Het Nederlands vrouwenelftal gaat
Gerrit 38
deze zomer deelnemen aan het WK in Frankrijk. In de groepsronden spelen de vrouwen tegen Nieuw Zeeland, Kameroen en Canada. Op dinsdag 11 juni, om 15 uur wordt de eerste wedstrijd tegen Nieuw Zeeland gespeeld. Wanneer het vrouwenteam door de groepsfase heen komt ontstaat er in Nederland ongetwijfeld het Oranjekoorts en een WK sfeer die zijn weerga niet kent in het vrouwenvoetbal. Misschien worden ze wel wereldkampioen, wie zal het zeggen. Laten we er met z’n allen van gaan genieten.
Het succes van het vrouwenteam zou wel eens een impuls kunnen geven voor een stormloop van meisjes die ook willen gaan voetballen. Zij zijn bij ASWH van harte welkom.

De wedstrijd van ASWH tegen DVS ’33 moeten wij maar snel vergeten. Behalve de uitslag natuurlijk, het behaalde 1-1 gelijkspel zou wel eens het beslissende punt kunnen zijn in de strijd om het 3e periodekampioenschap. Jong FC Groningen verloor van Noordwijk en dat brengt ASWH op gelijke hoogte met de Groningers. Noordwijk en Quick Boys staan op één en twee met twee punten voorsprong op ASWH en Groningen. Omdat Noordwijk geen belanghebbende is, die is al in het bezit van de 1e periode, zijn ASWH en Quick Boys momenteel de favorieten voor de 3e periodetitel. Wel moet ASWH Quick Boys nog zien te passeren door de twee punten achterstand zien weg te werken. Frappant is dat ASWH de resterende vijf wedstrijden moet spelen tegen de nummers 15 t/m 18. Het onder aanstaande De Dijk is de eerste in die serie. Op 20 april gaan we naar Amsterdam en de opdracht aan de spelers is helder. Poets die blamerende 4-1 thuisnederlaag weg.

Het 2e elftal had geen uiterste inspanning nodig om thuis van het op de 12e plaats staande Hardinxveld 2 te winnen. De 5-2 uitslag spreekt voor zich. Topper Kozakken Boys verloor opnieuw twee punten omdat het niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel tegen Groote Lindt. Sliedrecht won met 1-0 van Wieldrecht en blijft lijstaanvoerder. Dus………, het 2e blijft nog steeds meedoen oom de ereprijs.

Lagere elftallen
Het tot nu toe zo succesvolle 3e elftal liep tegen een zeperd op. De confrontatie tegen de nummer drie, Dubbeldam 2, liep uit op een rake nederlaag die opliep tot 6-1. De punten bleven dus in Dubbeldam en passant passeerde Dubbeldam ook ASWH nog eens op de ranglijst. De stand is nu Internos, dat wel won, één, Dubbeldam twee en ASWH drie. Het 4e elftal lijkt het lek boven te hebben. Na de winst vorige week, werd nu Rijsoord 4 aan de zegekar gebonden, notabene de nummer twee. In het hol van de leeuw boekte het ASWH-elftal een verrassende 2-1 overwinning. Het 5e elftal liet zich ook weer een van de goede kant zien. Thuis werd De Alblas 4 op kundige wijze met 4-0 aan de kant gezet en handhaaft het 5e zich als een goede middenmoter. Ook het 6e pakte goed uit. Thuis werd De Alblas 7, de nummer drie, met 6-1 de oren gewassen. ASWH klimt naar de tweede plek. Thuis ging het 7e elftal met forse cijfers onderuit. Het elftal dat zich dit seizoen prima presenteert had geen kans tegen koploper Kozakken Boys 4 en verloor met 6-0. De 17e overwinning voor het 8e elftal is ook binnen. Hardinxveld 9 kreeg op eigen veld geen enkele kans en op de 6-0 voor ASWH volkomen terecht. Voor het 9e was er bij Dubbeldam 5 niets te halen. Op de 3-0 nederlaag was niets af te dingen en daarom blijft het 9e in het rechterrijtje hangen en zal daar ook wel blijven. Voor de ASWH-Veteranen geen glorie dit keer. De reis naar Meteren (MVV ’58) leverde een redelijke 2-0 nederlaag op.

Junioren
Opnieuw een forse nederlaag voor de JO19-1. De uitwedstrijd tegen SC ’t Zand werd met 8-1 verloren. Ook het JO19-2 weten bijna niet meer wat winnen is. De uitwedstrijd tegen Oranje Wit J019-4 leverde een 5-0 verlies op. 
Het JO17-1 elftal revancheerde zich voor de onverwachte nederlaag van vorige week. Thuis werd DESK JO17-1 met veel moeite van het lijf gehouden. De uitslag 3-2 voor ASWH doet vermoeden dat het zeer spannend moet zijn geweest. Het ongeslagen EBOH JO17-1 bleek op Schildman ook te sterk voor de JO17-2. Met 6-2 werd ASWH van de sokken gespeeld en blijft als 10e geklasseerd. De JO17-4 speelde deze week twee wedstrijden en liepen tegen evenveel nederlagen op. Woensdagavond werd thuis met 2-0 van Groote Lindt JO17-2 verloren en zaterdag was Heerjansdam JO17-3, in Heerjansdam, met 3-0 te sterk. Als excuus mag worden aangevoerd dat de tegenstanders de nummers één en twee waren.

Voor de MO17 werd het een feestelijke zaterdag. Na vier nederlagen volgde nu eindelijk de eerste overwinning. Zeelandia Middelburg MO17-1 werd thuis met 2-1 geklopt met de aantekening dat het tweede doelpunt, een schot in de kruising, was van Meadow. Keurig meiden! Scheidsrechter Bas Krijgsman floot in het kader van zijn opleiding een prima wedstrijd.

De strijd om de tweede plaats tussen de JO15-1 en Oranje Wit JO15-1 is door ASWH thuis met 3-1 gewonnen. De nummer één, Dubbeldam, verloor punten omdat met 1-1 werd gelijkgespeeld tegen Wieldrecht. ASWH staat nu nog maar op twee punten van Dubbeldam en dat belooft veel spanning voor de komende vier wedstrijden. Jammer dat de aangestelde scheidsrechter niet op kwam dagen maar gelukkig was daar Chris Dorsmann die de wedstrijd wilde fluiten en dat uitstekend heeft gedaan. De JO15-2 houden de eerste plaats stevig in handen. Thuis werd Meerkerk JO15-1 genadeloos aangepakt. Met een 9-0 nederlaag konden de arme geelhemden en rode lantaarndragers huiswaarts keren. Een verdienstelijk gelijkspel behaalde de JO15-3 thuis tegen Oranje Wit JO15-4. Het werd 1-1.

De MO15-1 speelden thuis tegen Streefkerk/Nw Lekkerland MO15-1. Dat deed dit team goed en wonnen met 3-1. Daarmee blijven zij gedeeld eerste met VVAC.

Het arme JO14-1 had uit geen schijn van kans tegen Nivo Sparta JO14-1. Met 7-1 werd dit team van de mat gespeeld en daardoor blijft dit team op een bescheiden 9e plaats staan. Ook de JO14-2 kregen er van langs. GSC/ODS JO14-1 bleef de baas door met 6-1 te winnen. Voor de JO14-3 hetzelfde verhaal. Ondanks heftige tegenstand in Prinsenbeek moest dit team toch met 3-2 het loodje leggen tegen Beek Vooruit JO14-1.

Pupillen
De JO13-2 hadden het uit erg moeilijk met het onder aanstaande Rijsoord JO13-2. Ze wonnen wel met 3-2 en daarmee is het elftal wel drie punten rijker. Zij staan nu derde. Korte metten maakte het JO13-3 team thuis met VVGZ JO13-2. Met 5-1 kregen de rood-witten de een dikke nederlaag aangemeten. Opvallend dat deze wedstrijd door de KNVB was aangewezen als een pilot om de scheidsrechter zonder assistenten te laten fluiten. Volgens insiders schijnt het geen succes geworden te zijn! De JO13 2007-1speelden niet maar toch de vermelding dat ik dit team kwijt ben geweest in standenlijst van Sportlink. Daarom wil ik nog vermelden dat vorige week, thuis tegen Sarto, keurig met 5-0 is gewonnen. Dit team staat nu op een keurige vijfde plaats.
Goede zaken deden de JO12-1. Het bezoek aan RCD JO12-1 werd afgerond met een 6-3 overwinning en daarmee handhaaft dit team zich op de eerste plaats, samen met VVGZ. Dat gaat daar nog spannend worden. Ook de JO12-2 deden het uitstekend. Drechtstreek O12-2 bleek op eigen veld niet opgewassen te zijn tegen de goed spelende ASWH ‘ers die met 6-2 aan het langste eind trokken. De JO12-4 kwamen thuis tegen Alblasserdam JO12-1 in actie. Het werd een ‘makkie’ voor het ASWH-team omdat het met 6-0 wist te winnen. Ook de JO12-5 tekenden voor dikke winst. Het bezoekende Oranje Wit JO12-4 was de pineut. ASWH won met 9-2 en staat nu tweede. 
Het klinkt een beetje sneu maar de JO11-1 wachten nog steeds op de eerste overwinning. Ook nu weer verlies en dat gebeurde thuis tegen Unitas JO11-1 met 3-1. De JO11-2 snoepte thuis een puntje af van RCD JO11-2. Het werd een 1-1 gelijkspel. De wedstrijd van de JO11-4, thuis tegen het veel lager staande VVGZ JO11-4, viel zwaar tegen. VVGZ won namelijk met 2-1. De JO11-5 speelden twee wedstrijden. Donderdagavond werd thuis met 3-1 verloren van VVGZ JO11-3 en gisteren werd bij RCD JO11-3 een keurig 3-3 gelijkspel behaald.

De MO11-1 zakken een beetje weg. De uitwedstrijd tegen de nummer laatst, Nieuw Lekkerland MO11-1, leverde ‘slechts’ een 1-1 gelijkspel op.

Niet genoemde teams speelden geen competitiewedstrijd.

Door Gerrit Scheurwater
 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft