ASWH
Zet ASWH goede reeks voort tegen DVS '33 Ermelo?
11 april, 2019

ASWH is bezig aan een goede serie in de derde divisie. Dankzij drie opeenvolgende zeges draait de ploeg van trainer Cesco Agterberg volop mee in de strijd om de derde periode. Zaterdag hopen de Ambachters die reeks voort te zetten tegen DVS '33 Ermelo. Een hele kluif, want dit is de nummer drie van de ranglijst. Bovendien aast DVS '33 ook op deelname aan de nacompetitie. Voor ASWH is een ticket voor het toetje alleen haalbaar als het daadwerkelijk de derde periode wint. DVS '33 is er echter bij gebaat als de periodetitel niet naar ASWH gaat, maar naar Quick Boys of Jong FC Groningen. Worden de Katwijkers periodekampioen, dan is DVS '33 de eerste gegadigde om de periodetitel van de kampioen – waarschijnlijk Noordwijk of Quick Boys – over te nemen. Ook als Jong FC Groningen de periodetitel bemachtigt, zit DVS '33 goed. Beloften kunnen namelijk wel een periode winnen, maar mogen niet deelnemen aan de nacompetitie, zodat ook dat ticket verdeeld wordt op basis van de eindstand in de competitie. Kortom, beide ploegen hebben iets om voor te voetballen, dus het publiek kan een spannende wedstrijd verwachten.

Dit seizoen

DVS '33 Ermelo gold voor aanvang van dit seizoen als een belangrijke titelkandidaat. De geelzwarten bleven ook lang in de buurt van de kemphanen Noordwijk en Quick Boys. Diverse keren kwam het team dichterbij, maar zag de afstand daarna toch weer toenemen. Het kampioenschap is daardoor normaal gesproken onhaalbaar geworden. DVS '33 staat namelijk tien punten achter op Noordwijk en vijf op Quick Boys. Met nog zes duels te gaan lijkt die kloof te groot. Neemt niet weg dat DVS '33 indrukwekkende cijfers kan overleggen. Zeventien zeges, vier remises en zeven nederlagen bezorgden het team 55 punten. Bovendien schiet DVS '33 met scherp. Liefst 84 keer mocht de ploeg een doelpunt bejubelen. Geen enkele andere ploeg in deze afdeling deed dat vaker! Bovendien beschikt DVS '33 over de op drie na minst gepasseerde defensie. ASWH kan wellicht enige hoop putten uit het feit dat DVS '33 liefst vijf van de zeven nederlagen op vreemde bodem leed. De bezoeken aan DOVO (4-2), Quick Boys (1-0), Noordwijk (5-0), VVOG (2-0) en Jong FC Groningen (4-0) leverden geen punten op. Bij Harkemase Boys (2-2) en FC Lisse (1-1) werd het gelijk. De overige uitduels sloot DVS '33 wel winnend af. Dat betrof de wedstrijden bij De Dijk (1-5), Achilles '29 (1-6), Eemdijk (0-9!), ODIN '59 (0-4), Hoek (1-2), SteDoCo (1-2) en de Ajax amateurs (0-2).

Selectie

Trainer Bert van Hunenstijn is bezig aan zijn laatste maanden bij DVS '33 Ermelo. Hij zal de club na twee seizoenen verlaten en wordt opgevolgd door Richard Plug, momenteel nog trainer van ODIN '59. Uiteraard zal Van Hunenstijn graag met een mooi succes afscheid willen nemen. De laatste tijd kiest hij onder de lat weer voor Paul Eppink, waar het doel eerder lange tijd werd verdedigd door Thodorie Velanas. Achterin heeft de trainer genoeg keuze. Er zijn ervaren mannen als de boomlange Basil Camara, ex-prof Dennis Hollart en de met een uitstekende traptechniek gezegende Roald de Vries, maar ook jongere krachten als Mark Bouwman, Frank van der Burg en Jorran van Santen. Op het middenveld heeft DVS '33 Ermelo ook ervaring met Christiaan van Hussen en Oktay Öztürk, die bovendien al op elf doelpunten staat. Lars Dekker en Coen Vloedgraven zorgen voor de jongere inbreng, terwijl Soufian Moro in de winterstop overkwam van IJsselmeervogels en al vijf keer scoorde. Moro werd betrokken in de ruil met Maurice de Ruiter. De technisch vaardige aanvaller, voor de winterstop goed voor twaalf doelpunten, maakte in de winterstop de overstap in tegengestelde richting. De Ruiter werd afgelopen week overigens weggestuurd door IJsselmeervogels. Voorin heeft DVS '33 Ermelo ontzettend veel kwaliteit. Olivier Pilon bijvoorbeeld, met 26 goals gedeeld topscorer van de afdeling, maar ook de snelle Benjamin Roemeon was al goed voor dertien treffers. Met ex-prof Berry Powel heeft Van Hunenstijn nog een prima optie en dan heeft hij Daniël van Warven ook nog achter de hand. De trainer deed dit seizoen bovendien in een of meerdere competitieduels een beroep op Julian de Ruiter, Yannick van Zwam, Haico Epe, Dean Bredewolt en Jordy van Selm, die volgend seizoen bij SDC Putten onder onze trainer Cesco Agterberg zal werken.

Eerste ontmoeting

De eerste ontmoeting tussen ASWH en DVS '33 Ermelo vond dit seizoen plaats op 24 november 2018. Het betrof de dertiende speeldag. ASWH kreeg een flink pak slaag. Voor rust leek het daar nog niet direct op. DVS '33 Ermelo nam dankzij Olivier Pilon weliswaar de traditionele vlotte voorsprong in de achtste minuut, maar halverwege de eerste helft maakte Ismail Yildirim op fraaie wijze gelijk. Die stand bleef tot de rust op het scorebord staan. In de tweede helft drukte DVS '33 echter flink door. Olivier Pilon bracht zijn team opnieuw aan de leiding, waarna de marge door een ongelukkig eigen doelpunt van Stanley Husen werd uitgebreid. Heel even rook ASWH nog aan een aansluitingstreffer, maar het sterkere DVS '33 liep via goals van Maurice de Ruiter en Benjamin Roemeon uit naar een ruime 5-1 overwinning. Een uitslag die de spelers van ASWH ongetwijfeld zal inspireren tot een poging om sportieve revanche te nemen!

DSC 7366 500X363
In de heenwedstrijd in Ermelo lag het Ambachtse doel vooral na rust stevig onder vuur

Historie

ASWH en DVS '33 Ermelo troffen elkaar de afgelopen seizoenen in de derde divisie. Waar het in Ermelo zelden succesvol afliep voor de Ambachters, leverden de twee duels op sportpark Schildman wel twee mooie overwinningen op. In het seizoen 2016/17 ging de strijd voor rust aanvankelijk gelijk op, met goed voetbal en kansen over en weer. In de laatste tien minuten prikte Peter de Lange er echter twee binnen voor ASWH en kort na rust breidde Robbert Olijfveld de voorsprong uit. Hoewel Kay Velda nog tegen scoorde, kwam de zege voor ASWH niet meer in gevaar. Sterker nog, Nick Slotboom bepaalde de eindstand nog op 4-1. Vorig seizoen won ASWH de thuiswedstrijd met dezelfde cijfers. Het zat de Ambachters daarbij niet tegen, want DVS '33-speler Jorran van Santen veroorzaakte al vroeg een strafschop en kreeg de rode kaart. Peter de Lange schoot raak. Hoewel de bezoekers goed bleven voetballen, kon ASWH de overtalsituatie uitbuiten. Jerry Tieleman zorgde nog voor rust voor de 2-0. In de tweede helft voltooide Peter de Lange zijn hattrick, waarna Genaro Snijders de eretreffer maakte namens DVS '33.

Op de andere velden

Koploper Noordwijk krijgt een lastige opponent. Jong FC Groningen, de leider in de periodestand, komt naar sportpark Duinwetering. Achtervolger Quick Boys zal hopen dat de noorderlingen punten afsnoepen van de koploper. Zelf moeten zij dan wel winnen bij degradatiekandidaat Achilles '29. Nummer vier Hoek krijgt SJC op visite. Die ploeg lijkt zich te hebben verzoend met het feit dat de nacompetitie het hoogst haalbare is, maar met een overwinning gloort er wellicht toch nog enige hoop voor de Noordwijkers. Dan moet VVOG echter wel op eigen veld verliezen van ODIN '59. Eemdijk vervolgt de degradatiestrijd met een thuisduel tegen FC Lisse, terwijl hekkensluiter De Dijk de loodzware opdracht heeft om punten te halen bij het Friese Harkemase Boys. Bij Ajax amateurs - SteDoCo en DOVO – ONS Sneek staat weinig meer op het spel dan de sportieve eer.

ASWH zal zaterdag willen proberen de goede reeks voort te zetten en mee te blijven draaien in de periode, maar het zal duidelijk zijn dat DVS '33 Ermelo dit absoluut wil voorkomen. Alle steun is daarom gewenst. Laat je horen langs de lijn! Wie niet in de gelegenheid is naar sportpark Schildman te komen, kan via de Twitterpagina van ASWH de wedstrijd volgen.

Mikki

 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft