ASWH
ASWH bezoekt VVOG voor laatste uitwedstrijd in de competitie
16 mei, 2019

Wie weet... Dat was de strekking van het intro van de voorbeschouwing op de door ASWH gewonnen wedstrijd tegen Achilles '29. Die woorden hadden vooral betrekking op de mogelijkheid om alsnog de derde periode te winnen. Een week later kunnen ze herhaald worden, want de Ambachters maken nog altijd kans. Dat heeft natuurlijk te maken met de verrassende nederlaag van concurrent Quick Boys, waardoor ASWH de Katwijkers tot op twee punten naderde. Het team dat verantwoordelijk was voor deze nieuwe situatie is VVOG. Inderdaad, de tegenstander van ASWH in de laatste uitwedstrijd van deze competitie. De ploeg van trainer Cesco Agterberg reist naar Harderwijk in de wetenschap dat de gastheren definitief veilig zijn en nog slechts voor de sportieve eer spelen. Daar komt bij dat Quick Boys een lastige uitwedstrijd voor de kiezen krijgt. Zal de periodestand komende zaterdag rond half vijf een heel andere aanblik bieden dan nu? Wie weet...

Dit seizoen

Dat in het voetbal weinig te voorspellen valt, bleek vorige week wel. In de aanloop naar het duel bij Quick Boys rekende VVOG-trainer Hennie in 't Hof immers voor dat zijn team nog vier punten nodig zou hebben uit de laatste drie duels. Dat zou genoeg zijn voor directe handhaving. De vertrekkende oefenmeester nam daar de plotse opleving van Eemdijk in mee. Uiteindelijk was de knappe overwinning in Katwijk echter al voldoende om twee wedstrijden voor het einde veilig te zijn. VVOG kwam daardoor op 35 punten en is niet meer in te halen door Eemdijk. Zelf zouden de groenhemden nog wel kunnen stijgen. Momenteel neemt VVOG de veertiende plaats in. Het puntentotaal kwam tot stand dankzij negen zeges, acht remises en vijftien nederlagen. ASWH dient er rekening mee te houden dat VVOG thuis een stuk sterker voor de dag komt dan op verplaatsing. Liefst 24 van de 35 punten werden op het eigen kunstgrasveld gepakt. Er werd gewonnen van DOVO (2-1), Achilles '29 (4-1), Eemdijk (2-0), FC Lisse (2-1), ONS Sneek (2-1), SJC (3-0) en streekrivaal DVS '33 Ermelo (2-0). De ontmoetingen met De Dijk (2-2), Harkemase Boys (0-0) en de amateurs van Ajax (0-0) leverden een punt op. VVOG stapte ook enkele keren met een nederlaag van het veld. Dat gebeurde tegen de topteams Quick Boys (1-4), Noordwijk (0-2) en Hoek (0-1), maar ook van ODIN '59 (0-5), Jong FC Groningen (1-4) en SteDoCo (1-2) werd verloren.

Selectie

Hennie in 't Hof, bezig aan zijn eerste volledige seizoen bij de club, verlaat VVOG dus met opgeheven hoofd. Hij laat de club achter in de derde divisie voor zijn opvolger Pieter Mulders. In de laatste wedstrijd koos In 't Hof voor Wouter Polhoud als doelman. Hij blonk uit op Nieuw Zuid. De twintigjarige goalie is een van de drie keepers die dit seizoen is ingezet. Aanvankelijk was Kevin Rijnvis eerste keus, maar onlangs kwam ook de al gestopte Frans Koornberg in actie. Achterin werden de flanken bezet door Jeffrey Snijders en Desmond Sturing. In het centrum was de lange Jan  Jurriën Hop gekoppeld aan voormalig Sparta-speler Jaime Bruinier. Uiteraard zou ook Tim Muller daar kunnen spelen. Op het middenveld speelden Harrie Kersten, Jeroen Buitenhuis en de ervaren Wilko Braam. In deze linie kunnen ook Yasin Kurt en Thomas Vossebelt uit de voeten. Voorin staan de spelers die de doelpunten moeten maken. Rihairo Meulens en Mike Ahrens bijvoorbeeld, allebei goed voor zeven treffers, maar ook Caifano Latupeirissa (5) en de snelle Pernelly Biya (4). Dan heeft de trainer ook nog Joshua Tijdens achter de hand. Hij scoorde eveneens  vier keer en speelt volgend seizoen bij SDC Putten onder onze huidige trainer Cesco Agterberg.

42279557 2173205006292510 1982143088029597696 N 500X333
Bilal El Amrani werd door zijn dubbelslag de man van de wedstrijd in het thuisduel met VVOG

Eerste ontmoeting

De eerste ontmoeting tussen ASWH en VVOG vond dit seizoen plaats op 22 september 2018. Het betrof de vijfde speeldag. ASWH doorbrak in dit duel een reeks van drie wedstrijden op een rij zonder overwinning. De Ambachters wonnen namelijk met 2-0. Eenvoudig ging dat zeker niet. In een vrij gelijkwaardige eerste helft, waarin VVOG zelfs een licht overwicht had, opende Bilal El Amrani kort voor rust de score. Het was sowieso de middag van de Amsterdamse spits, want in de tweede helft verdubbelde hij de voorsprong. Niet zo vreemd dus dat hij werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd!

Historie

ASWH en VVOG troffen elkaar zowel in de hoofdklasse als in de derde divisie. In het seizoen 2005/06 won regerend landskampioen ASWH met 1-3 in Harderwijk. Arjan Human en toekomstig assistent-trainer Sjoerd van der Waal brachten ASWH aan de leiding, alvorens oud-prof Marco Roelofsen iets terug kon doen namens VVOG. In de slotfase maakte Arjan Human zijn tweede van de middag. ASWH eindigde overigens met tien man vanwege een rode kaart voor Richard Lodder. Daarna ontmoetten de ploegen elkaar pas weer in de derde divisie. In het seizoen 2016/17 werd het 1-1. De goals volgden elkaar toen halverwege de eerste helft in rap tempo op. Eerst bracht Jan Jurriën Hop de Harderwijkers na een hoekschop aan de leiding, amper twee minuten later zorgde aanvoerder Jesper van den Bosch voor de Ambachtse gelijkmaker. Daar bleef het bij, ondanks enkele goede kansen aan beide zijden. Vorig seizoen trof ASWH de Harderwijkers op het moment dat zij na vijf speelronden de ongeslagen koploper van de derde divisie waren. VVOG bleef ongeslagen, maar moest de koppositie wel afstaan na een 1-1 gelijkspel. Ismail Yildirim bezorgde de groenhemden kort voor rust de eerste tegentreffer van de competitie. In de tweede helft kopte Guido de Graaf de gelijkmaker achter Stef Doedée en dus stapten beide ploegen met een punt het veld af.

Op de andere velden

Twee speelronden voor het einde is er al veel duidelijk, met name onderin. Er wordt alleen nog gespeeld voor de periodewinst en natuurlijk is ook de titelstrijd nog niet definitief beslist. Noordwijk kan zaterdag de kampioensvlag hijsen als er wordt gewonnen bij Hoek. Als Quick Boys niet wint bij ODIN '59, heeft Noordwijk het kampioenschap echter ook binnen als er wordt verloren in Zeeland. Het resultaat van Quick Boys is daarnaast van belang voor de periodestrijd. De Katwijkers kunnen zich bij een zege in Heemskerk verzekeren van deelname aan de nacompetitie. Zij weten dan zeker dat ze tweede blijven en hoeven de derde periode dan niet meer te winnen. Nummer drie DVS '33 Ermelo hoopt uiteraard dat Quick Boys de derde periode wel wint, zodat zij als vervangend periodekampioen naar de nacompetitie kunnen. DVS '33 moet zelf overigens wel winnen bij ONS Sneek, omdat er ook nog een scenario bestaat waarin zij bij een eventuele periodetitel voor ASWH via een tweede plaats toch nacompetitie kunnen spelen. Kortom, hier blijft het vermoedelijk rekenen tot na de laatste wedstrijd. Bij de andere wedstrijden staat alleen de sportieve eer op het spel. Achilles '29, dat op bezoek gaat bij DOVO, en De Dijk, dat te gast is bij FC Lisse, zijn immers officieel gedegradeerd. SJC, dat als gastheer voor de amateurs van Ajax fungeert, en Eemdijk, dat Harkemase Boys op visite krijgt, weten zeker dat zij zich via de nacompetitie moeten zien te redden. Tot slot speelt Jong FC Groningen thuis tegen SteDoCo. De ploeg uit Hoornaar komt bij een overwinning naast de Groningse beloften op de ranglijst.

ASWH zal zaterdag moeten winnen van VVOG om de kans op de periodetitel levend te houden, maar de gastheren zullen daar waarschijnlijk niet zomaar aan meewerken. Steun van de supporters is altijd welkom. Laat je dus zien en horen langs de lijn! Wie niet in de gelegenheid is naar sportpark de Strokel te komen, kan via de Twitterpagina van ASWH de wedstrijd volgen.

Mikki

 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft