ASWH
ASWH doet uitstekende zaken door ruime zege bij VVOG
18 mei, 2019
ASWH bevindt zich op de drempel van de nacompetitie om promotie naar de tweede divisie. De ploeg van trainer Cesco Agterberg won vanmiddag in Harderwijk ruim van VVOG (0-4) en zag concurrent Quick Boys een misstap maken bij ODIN '59. Daardoor passeerde ASWH de Katwijkers in de periodestand en kan bij een thuiszege op SJC in de laatste wedstrijd de periode gewonnen worden. De Ambachters moesten dieper gaan voor de overwinning dan de einduitslag doet vermoeden. VVOG wilde de aanhang in de laatste thuiswedstrijd nog iets laten zien en dus was er sprake van een pittige strijd. Halverwege de eerste helft nam ASWH de leiding, na rust duurde het tot twintig minuten voor tijd voor de bevrijdende tweede treffer viel. Daarna was het verzet van VVOG gebroken en kon ASWH in de absolute slotfase nog uitlopen naar een terechte, maar enigzins geflatteerde zege. De Ambachters deden dus uitstekende zaken en hebben het bereiken van het toetje nu in eigen hand. De enige smet op de prettige middag was het vroege uitvallen van Peter Verhoeve. De centrale verdediger moest al binnen tien minuten de strijd staken wegens een blessure aan het sleutelbeen. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat er van een breuk gelukkig geen sprake is, maar het herstel zal zeker enige tijd vergen.

Trainer Cesco Agterberg hoefde niet lang te puzzelen om tot zijn basisformatie te komen. Hij stuurde dezelfde elf spelers het veld in als een week eerder tegen Achilles '29. Agterberg mocht Lars Bosscha en Sam van de Kreeke na lange afwezigheid weer in zijn wedstrijdselectie verwelkomen. Daarin was nog geen plek voor de geblesseerde Mels van Driel, Menno Vooges, Vince van Dongen en Sanzio Dieterich, terwijl Stef Doedée zich eveneens weer in de ziekenboeg had gemeld met een kuitblessure.

Gastheer VVOG had zich een week eerder verzekerd van een nieuw seizoen in de derde divisie en speelde dus alleen nog om de sportieve eer. De ploeg kon vrijuit voetballen en daardoor ontstond er een vrij gelijkwaardige strijd op het prachtige sportpark De Strokel. ASWH kreeg al snel te maken met een tegenvaller door het moment rond Peter Verhoeve. Na een Ambachtse hoekschop kwam de Hagenees ongelukkig in botsing met een tegenstander en meteen werd duidelijk dat het serieus was. Een sleutelbeenblessure beëindigde de wedstrijd van Verhoeve. Trainer Agterberg bracht Lester Pires in het veld, waardoor er enige positiewisselingen werden doorgevoerd.

60542017 2318004791812530 8867803565708541952 N
Jubilaris Stanley Husen rukt op namens ASWH

Hoewel beide ploegen zeker niet voorzichtig speelden, bleven echte kansen lange tijd uit. Pas na een minuut of twintig veerde het publiek voor de eerste keer op. Na een hoekschop van VVOG kon de lange Jan Jurriën Hop op doel koppen. Stefan Kok redde echter bekwaam. Kort daarna het eerste echte gevaar van ASWH. Na een mooie dieptepass kreeg Ismail Yildirim een kans, maar het schot van de topscorer eindigde aan de verkeerde kant van de paal. De volgende poging van Yildirim leverde wel succes op. Nick Slotboom verstuurde een sublieme pass, waarna Yildirim zag hoe doelman Wouter Polhoud uit zijn doel kwam stormen. De boogbal van de Dordtenaar had genoeg precisie en viel fraai over Polhoud in de hoek. Daarmee had ASWH de gewenste openingstreffer te pakken, net nadat de berichten uit Heemskerk over de achterstand van concurrent Quick Boys doorkwamen. De Ambachters hielden de voorsprong vast, al was er nog een dreigende actie van Rihairo Meulens namens de gastheren. De voorzet van de ex-speler van FC Dordrecht werd door Gilmaro van de Werp en Stefan Kok in eendrachtige samenwerking onschadelijk gemaakt. Halverwege stond ASWH dus in de plus.

De thuisploeg gaf zich echter nog niet gewonnen. VVOG zocht naar de gelijkmaker, maar echte kansen gaf ASWH eigenlijk niet weg. Zelf loerden de Ambachters natuurlijk op een verdubbeling van de marge. Een schot van Ismail Yildirim vloog echter naast het doel. Het bleef daarom spannend, zeker in de wetenschap dat de concurrent op een nederlaag afstevende en ASWH bij winst dus zeer goede zaken kon doen. De 0-2, twintig minuten voor tijd, voelde dan ook als een bevrijding. VVOG zette een aanval op, maar de pass werd door Stanley Husen goed gelezen. De centrale verdediger, die zijn honderdste officiële duel voor ASWH speelde, onderschepte de bal en dribbelde na zijn interceptie naar voren. Op het juiste moment gaf hij de steekpass op de wegsprintende Lester Pires. De aanvaller ontsnapte aan de buitenspelval, kon doorlopen en omspeelde de keeper. Daarna tikte Pires binnen en zag het er voor ASWH zeer rooskleurig uit.

Dit doelpunt leek voor VVOG ook de aanleiding om de handdoek te werpen. De gastheren zochten nog wel naar een aansluitingstreffer, maar de overtuiging ontbrak. Trainer Agterberg bracht met Lars Bosscha en Clarence Bijl nog twee verse krachten voor de slotfase. Daarin liep ASWH verder uit bij de Harderwijkers. Eerst kon David Almeida in een ouderwetse scrimmage het laatste zetje geven, waardoor de rechtsback voor de 0-3 tekende. De tweede competitiegoal voor Almeida, die voor zijn doen dus een ongekend productief seizoen doormaakt. In de extra tijd verraste Jesper van den Bosch na een inworp van Nick Slotboom enkele verdedigers en de doelman van VVOG, waardoor het na een solo van de aanvoerder ook nog 0-4 werd.

60358611 2318004955145847 5009861531517583360 N
David Almeida heeft voor de 0-3 gezorgd en dus vieren de ASWH'ers dat de buit definitief binnen is

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Roeleveld stapte ASWH dan ook opgetogen van het veld. De ruime zege in Harderwijk hielp de ploeg namelijk naar de koppositie in de periodestand. Volgende week kan deze prijs door een overwinning in de laatste thuiswedstrijd tegen SJC definitief in Ambachtse handen belanden. Het zou een bijzondere afsluiting van het seizoen zijn, die bovendien de kans op promotie naar de tweede divisie met zich meebrengt. Vanzelfsprekend hopen de spelers op massale steun van alle ASWH'ers in dit duel, dus kom volgende week naar sportpark Schildman!

VVOG - ASWH 0-4 (0-1)
25. 0-1 Ismail Yildirim 70. 0-2 Lester Pires 89. 0-3 David Almeida 90 (+2). 0-4 Jesper van den Bosch
Scheidsrechter: Marcel Roeleveld

VVOG: Wouter Polhoud; Jeffrey Snijders (64. Yorick Hogetoorn), Jan Jurriën Hop, Wilko Braam, Desmond Sturing (76. Zakaria Fadili); Caifano Latupeirissa, Mike Ahrens, Jeroen Buitenhuis; Pernelly Biya, Rihairo Meulens (76. Thomas Vossebelt), Joshua Tijdens

ASWH: Stefan Kok; David Almeida, Stanley Husen, Peter Verhoeve (10. Lester Pires), Yassine Belghar (87. Clarence Bijl); Jesper van den Bosch, Gilmaro van de Werp, Nick Slotboom, Fabian Korporaal; Ismail Yildirim, Bilal El Amrani (85. Lars Bosscha)

Mikki

Een fotoreportage van dit duel is te zien op www.phsfoto.nl en de Facebook-pagina van Dik Schumacher
 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft