ASWH
ASWH kan in slotwedstrijd tegen SJC de periodetitel pakken
23 mei, 2019

Na de verrassende wending op de voorlaatste dag van de competitie is ASWH alsnog de voornaamste kanshebber op het behalen van de laatste periodetitel geworden. Door de nederlaag van concurrent Quick Boys en de eigen overwinning bij VVOG klom de ploeg van trainer Cesco Agterberg over de Katwijkers heen. Als er zaterdag wordt gewonnen in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen, is het ticket voor de nacompetitie een feit. Dat moeten de Ambachters dan doen tegen SJC, de huidige nummer zestien van de ranglijst. De bezoekers uit Noordwijk zijn al wel zeker van nacompetitievoetbal, maar dan om lijfsbehoud. SJC kan dus vrijuit voetballen in voorbereiding op de spannende strijd waarin het moet proberen om in de derde divisie te blijven. Let op: de wedstrijd begint al om 14.30 uur, omdat de duels in de laatste speelronden allemaal tegelijkertijd moeten worden gespeeld.

Dit seizoen

Na het kampioenschap in de hoofdklasse A bij de zondagamateurs maakte SJC de keuze om in te gaan op het verzoek van de KNVB, die zocht naar vrijwilligers om een jaartje in de zaterdagafdeling te voetballen. Dit werd uiteraard mede ingegeven door het feit dat die indeling een aantal aantrekkelijke derby's opleverde, waaronder de burenstrijd met Noordwijk. Sportief gezien maakt SJC een zwaar seizoen door. De ploeg was eigenlijk voortdurend in de onderste regionen te vinden. Lange tijd stond SJC vijftiende en leek de kloof naar de veilige veertiende plek nog te overbruggen, maar uiteindelijk zat dat er niet meer in en werd het bereiken van de nacompetitie het voornaamste doel. Daarin is de ploeg geslaagd, rechtstreeks degraderen is onmogelijk geworden. Momenteel is SJC de nummer zestien van de ranglijst. De Noordwijkers wonnen acht keer, speelden twee keer gelijk en verloren 23 duels. Goed voor 26 punten. Tevens is SJC een van de drie ploegen in de afdeling met meer dan honderd tegendoelpunten. Niemand die daar echter nog om maalt als straks na een lange nacompetitie handhaving wordt bewerkstelligd. Van de 26 punten pakte SJC er acht op vreemde bodem. Er werd gewonnen bij Achilles '29 (2-4) en Eemdijk (2-3). De bezoeken aan DOVO (3-3) en de amateurs van Ajax (0-0) leverden een punt op. De overige uitwedstrijden verloor SJC allemaal. Dat gebeurde bij De Dijk (3-1), Harkemase Boys (3-2), Quick Boys (2-0), FC Lisse (2-0), Noordwijk (4-1), VVOG (3-0), ONS Sneek (4-3), ODIN '59 (1-0), Hoek (3-1), Jong FC Groningen (2-0), SteDoCo (5-1) en DVS '33 Ermelo (6-3).

Selectie

SJC begon het seizoen met Sjaak Polak als trainer. De kleurrijke ex-prof, die de ploeg naar de titel in de hoofdklasse loodste, werd eind april echter op non-actief gesteld. Tom van Rijn, zijn voormalig assistent, maakt het seizoen af als eindverantwoordelijke. Volgend jaar zal Florian Wolf voor de groep staan bij SJC. In de vorige competitiewedstrijd, waarin met 2-1 werd gewonnen van de Ajax amateurs, koos Van Rijn in het doel voor Bjorn Haggerty. Hij is dit seizoen uitgegroeid tot vaste man onder de lat. Eerder keepte ook Kevin Schelvis in diverse wedstrijden. Achterin speelden Demir Strojil, voormalig Smitshoek-speler Trecy Kapata, Jelle van Went en Abbas El Tamimy. Ook Mike van Toor en de naar HBS verkassende Levy Berends kregen geregeld speeltijd in deze linie. Emin Vllasaku kwam in de vorige wedstrijd nog als invaller in actie. Het middenveld werd bezet door Rick van Dijk, Melvin van Stijn, Stef van der Zalm en Jordy Groot. Dit seizoen werd Tom Broekhuizen ook geregeld opgesteld. Voorin startten clubtopscorer Tom Duindam, goed voor veertien doelpunten, en Wesley Haasnoot. Van Rijn kan dan ook nog kiezen voor Youssef El Baouchi, die al tien goals maakte, Dario Lovecchio en Mark Turk.

DSC00429 Bewerkt
Peter Verhoeve blijft namens ASWH aan de bal in de gewonnen heenwedstrijd bij SJC

Eerste ontmoeting

De eerste ontmoeting tussen ASWH en SJC vond dit seizoen plaats op 12 januari 2019. Het betrof de zeventiende speeldag, de eerste die werd afgewerkt na de winterstop. Hoewel de stand nu anders doet vermoeden, was het destijds een duel waarop de nodige druk stond. ASWH stond namelijk maar drie punten voor op SJC en trok dus naar Noordwijk in de wetenschap dat een overwinning hard nodig was om niet in de achterhoede van de derde divisie te belanden. De Ambachters slaagden glansrijk in die opdracht. Al vlot opende Nick Slotboom de score. Een beter ASWH verzuimde voor rust verder uit te lopen, maar in de tweede helft tekende Ismail Yildirim voor de beslissende tweede goal. Invaller Lester Pires legde met zijn eerste balcontact vervolgens de 0-3 eindstand vast.

Historie

ASWH en SJC troffen elkaar buiten het hierboven genoemde duel nog nooit. Niet zo vreemd, omdat de Noordwijkers van origine in de zondagafdeling spelen. Er is verder dus geen historische balans.

Op de andere velden

Afgelopen zaterdag stelde Noordwijk het kampioenschap veilig. Dat betekent dat er op de laatste speeldag alleen nog wordt om gespeeld om de derde periodetitel en de vervangende periodetitel. Quick Boys, de huidige nummer twee, neemt de periodetitel van Noordwijk over als het tweede blijft. Daarvoor dienen de Katwijkers op eigen veld te winnen van ONS Sneek. Bij puntverlies kan DVS '33 Ermelo de tweede plaats overnemen. Die ploeg moet dan wel zelf winnen van Jong FC Groningen, dat de laatste wedstrijd speelt voor het uit de voetbalpiramide verdwijnt. Overigens zouden Quick Boys en DVS '33 Ermelo ook de derde periode nog kunnen winnen bij een onverhoopte misstap van ASWH. De overige wedstrijden hebben alleen nog maar statistische waarde. Kampioen Noordwijk ontvangt Eemdijk, dat zich voorbereidt op de nacompetitie om handhaving. De degradanten nemen met een thuisduel afscheid van de derde divisie. Achilles '29 krijgt ODIN '59 op bezoek, De Dijk sluit af tegen DOVO. Verder staan de wedstrijden Harkemase Boys – Hoek, SteDoCo – FC Lisse en Ajax amateurs – VVOG op het programma.

ASWH zal zaterdag dus moeten winnen om zich te verzekeren van het toetje, maar SJC zal zich ongetwijfeld niet zomaar gewonnen geven. Steun van de supporters is altijd welkom. Laat je dus zien en horen langs de lijn! Wie niet in de gelegenheid is naar sportpark Schildman te komen, kan via de Twitterpagina van ASWH de wedstrijd volgen.

Mikki

 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft