ASWH
ASWH periodekampioen na zege op SJC!
25 mei, 2019

ASWH is periodekampioen! De ploeg van trainer Cesco Agterberg slaagde er vanmiddag op eigen veld in om de laatste competitiewedstrijd in de derde divisie winnend af te sluiten. Dankzij de zege op SJC (3-1) bleven de Ambachters de concurrentie in de strijd om de laatste periodetitel voor. Een zeer knappe prestatie, die bovendien deelname aan de nacompetitie om promotie naar de tweede divisie oplevert. Het duurde lang voor ASWH de bezoekers uit Noordwijk op de knieën kreeg. Een defensief opererend SJC hield in de eerste helft lang stand, maar toch kwamen de Ambachters aan de leiding dankzij een frommelgoal van Lester Pires. Vroeg in de tweede helft keerde de spanning terug na een ongelukkige eigen goal, maar een geweldige pegel van Fabian Korporaal betekende een nieuwe voorsprong. Invaller Sam van de Kreeke tikte met zijn eerste balcontact de 3-1 binnen, waarmee de wedstrijd wel beslist was. Rustig maakte ASWH de negentig minuten vol, waarna de champagne ontkurkt mocht worden. Klasse!

Trainer Cesco Agterberg koos in dit belangrijke duel voor vrijwel hetzelfde team als een week eerder tegen VVOG. Alleen de in Harderwijk al vroeg uitgevallen Peter Verhoeve ontbrak nu aan de aftrap. Lester Pires, tegen VVOG ook al invaller, startte nu vanaf het begin. Verder zag Agterberg ook Mels van Driel en Menno Vooges weer aansluiten in de wedstrijdselectie, waarin nog geen plaats was voor de geblesseerde Stef Doedée, Vince van Dongen en Sanzio Dieterich.

De opdracht voor ASWH was helder. Een overwinning betekende de periodetitel, bij elk ander resultaat werd het team afhankelijk van de concurrentie. Tegenstander SJC was vooraf al zeker van deelname aan de nacompetitie om handhaving en kon dus vrijuit spelen. De bezoekers kozen echter voor een verdedigende speelwijze, al werden zij daar mogelijk ook toe gedwongen door een vanaf de aftrap de aanval kiezend ASWH. Bijna mocht de aanhang al heel vroeg juichen, maar Lester Pires liet de eerste kopkans onbenut. Het was het begin van een flink offensief, dat in het eerste kwartier ook nog doelrijpe kansen opleverde voor Jesper van den Bosch, andermaal Pires en Nick Slotboom. Een vroege goal had ongetwijfeld voor de nodige rust gezorgd, want er zat toch wel wat spanning op de Ambachtse benen.

61352943 2322725681340441 1548479273784836096 N
Ismail Yildirim trekt ten aanval tegen SJC

De jacht op de openingstreffer ging onverminderd voort, waarbij wel moest worden opgepast voor de omschakeling van de bezoekers. SJC kreeg ook wat kleine mogelijkheden om het voor ASWH lastiger te maken, maar gelukkig leverden die niets op. Na een prima actie van Lester Pires in het strafschopgebied van de gasten had Bilal El Amrani de 1-0 op zijn schoen. De spits leek de voorzet van Pires binnen te tikken, maar met een fantastische reflex voorkwam SJC-goalie Bjorn Haggerty een Ambachts feestje. Een minuut of tien voor rust viel het bevrijdende doelpunt dan toch. Na een hoekschop van Ismail Yildirim frommelde Lester Pires de bal richting het doel. De grensrechter constateerde dat het speeltuig de doellijn had gepasseerd voordat een speler van SJC voor opruiming zorgde en gelukkig voor ASWH nam scheidsrechter Sahiner deze waarneming over. De voorsprong was een feit! Bijna zorgde Jesper van den Bosch nog voor rust voor een verdubbeling van de marge. De aanvoerder soleerde door de defensie van SJC, maar oog in oog met Haggerty kwam de doelman als winnaar uit de strijd. Daardoor bleef het na de eerste rondgang bij een magere 1-0.

Een stand die bovendien nog het gevaar met zich meebracht dat een plotselinge gelijkmaker voor een minder rooskleurige situatie zou zorgen. Quick Boys stond immers al ruim voor tegen ONS Sneek en zou in dat geval over ASWH heen gaan in de periodestand. Misschien zat de angst voor dit scenario er een beetje in, want de Ambachters begonnen matig aan de tweede helft. Tot overmaat van ramp belandde de 1-1 daadwerkelijk op het scorebord. Na een voorzet van rechts kreeg Stanley Husen de bal ongelukkig op de schouder, waardoor die zo achter Stefan Kok in het doel plofte. Virtueel greep ASWH nu overal naast en dus diende de rug gerecht te worden. Daarin slaagde het team vrij snel en dat leverde een nieuwe voorsprong op. Na een afvallende hoekschop nam Jesper van den Bosch de bal heerlijk op de schoen, maar hij trof het lichaam van een tegenstander. Daardoor kwam de bal wel in het bezit van Fabian Korporaal. De middenvelder bedacht zich niet en met een fantastische pegel schoot hij de 2-1 in de verre hoek. Een golf van blijdschap en opluchting gleed over sportpark Schildman.

DSC 1928
Fabian Korporaal rent juichend weg na de kanonskogel waarmee hij ASWH opnieuw op voorsprong heeft geschoten

Natuurlijk was het duel ook nu nog niet beslist, maar gevoelsmatig leek SJC het wel een beetje te geloven. ASWH proefde dat het snel de derde moest maken en kwam daar in de buurt na een goede aanval, die werd besloten met een schot van Jesper van den Bosch. Doelman Haggerty bracht echter redding. Trainer Agterberg bracht met Sam van de Kreeke een verse aanvallende kracht in de ploeg. Dit bleek een gouden zet. David Almeida begon aan de rechterkant aan een goede aanval, denderde het strafschopgebied van SJC binnen en bleef goed kijken. Zijn perfecte voorzet werd door Van de Kreeke bij de tweede paal binnen getikt. Het eerste balcontact van de invaller betekende de 3-1. Nu kon het echt niet meer mis gaan!

In het restant nam ASWH niet al te veel risico meer en drong SJC al helemaal niet meer aan. De jacht naar een vierde doelpunt werd wel ingezet, maar niet ten koste van alles. Dat hoefde ook niet, want de ploeg wist dat bij het laatste fluitsignaal van Sahiner een mooi cadeau lag te wachten. Agterberg maakte van de gelegenheid gebruik om ook Lars Bosscha en Menno Vooges speelminuten te laten maken met het oog op de verlenging van het seizoen. Nadat de scheidsrechter voor het laatst floot, kon het feest losbarsten. ASWH periodekampioen, een ongelooflijk knappe prestatie waar halverwege dit seizoen eigenlijk niemand nog aan durfde te denken. Door een prima reeks - acht zeges, één remise en twee verliesbeurten - in de laatste elf wedstrijden dwong ASWH dit helemaal op eigen kracht af. Allereerst mag nu in een tweeluik met OFC, de sterke nummer drie van de derde klasse zondag, worden gestreden om een plek in de finale van de nacompetitie. Wie weet wat het toetje gaat brengen? Eén ding is zeker, dit zijn wedstrijden die je ook als supporter niet mag missen, dus kom de ploeg woensdagavond steunen op sportpark Schildman!

ASWH - SJC 3-1 (1-0)
37. 1-0 Lester Pires 51. 1-1 Stanley Husen (eigen doelpunt) 58. 2-1 Fabian Korporaal 67. 3-1 Sam van de Kreeke
Scheidsrechter: Bilal Sahiner

ASWH: Stefan Kok; David Almeida, Stanley Husen, Gilmaro van de Werp, Yassine Belghar; Jesper van den Bosch (88. Menno Vooges), Fabian Korporaal, Bilal El Amrani (66. Sam van de Kreeke), Nick Slotboom; Ismail Yildirim, Lester Pires (74. Lars Bosscha)

SJC: Bjorn Haggerty; Mike van Toor (71. Trecy Kapata), Levy Berends (61. Chris Hoogervorst), Jelle van Went, Jordy Groot; Rick van Dijk, Stef van der Zalm, Melvin van Stijn, Demir Strojil; Wesley Haasnoot (68. Aaron Koeman), Tom Duindam

Mikki

Een fotoreportage van dit duel is te zien op www.phsfoto.nl, www.orangepictures.nl en de Facebook-pagina van Dik Schumacher

 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft