ASWH
ASWH ruim langs degradant Achilles '29
11 mei, 2019
ASWH heeft vanmiddag sportieve revanche genomen op hekkensluiter Achilles '29, dat de Ambachters voor de winterstop een pijnlijke nederlaag bezorgde. De ploeg van trainer Cesco Agterberg boekte een ruime 4-1 zege op sportpark Schildman. Voor rust leek het verschil al gemaakt, maar vroeg in de tweede helft produceerden de bezoekers uit het niets de aansluitingstreffer. Daardoor keerde de spanning toch even terug, maar uiteindelijk liep ASWH uit naar een zege die bij de verhoudingen paste. Door de driepunter en de nederlaag van concurrent Quick Boys mogen de Ambachters stiekem toch weer hopen op de periodetitel. Voor Achilles '29 is dat totaal niet aan de orde. De geplaagde club uit Groesbeek degradeerde door het verlies in Hendrik-Ido-Ambacht voor het derde seizoen op een rij.

Trainer Cesco Agterberg kon tegen de laagst geklasseerde ploeg van de ranglijst nog niet beschikken over de al langer uitgeschakelde Menno Vooges, Sam van de Kreeke, Lars Bosscha en Sanzio Dieterich. Mels van Driel meldde zich eveneens in de ziekenboeg. Hij liep donderdag een blessure op tijdens de training en was niet inzetbaar. Agterberg koos voor Nick Slotboom als vervanger. Ook voorin voerde de trainer een wijziging door ten opzichte van vorige week. Bilal El Amrani, die tegen Eemdijk geschorst moest toekijken, keerde terug in het elftal. Lester Pires nam daardoor plaats op de reservebank. Verder was er een plaats in de wedstrijdselectie voor Stef Doedée en Nebi Tiryakioglu, terwijl Vince van Dongen speelritme mocht kweken in het tweede elftal.

De Ambachters waren duidelijk van plan om de kater van vorige week weg te spoelen en begonnen direct aanvallend in de honderdste wedstrijd in de derde divisie. Aanvoerder Jesper van den Bosch tekende met een kopbal na een hoekschop voor de eerste doelpoging, maar zocht het doel nog te hoog. Daarna oogde ASWH toch wat zoekende. De goede wil was duidelijk aanwezig, maar de uitvoering bleef nog wat achter. Daarom lukte het te weinig om Achilles '29 echt met de rug tegen de muur te zetten. Pas halverwege de eerste helft kon ASWH het tempo opvoeren en dat zorgde direct voor dreiging. Na een voorzet van David Almeida kopte Nick Slotboom echter in de handen van doelman Mike Hauptmeijer. De goalie had even later ook een redding in huis op een inzet van Ismail Yildirim, waarna de rebound door Bilal El Amrani naast het doel werd geschoten.

DSC 1243
Nick Slotboom stond tegen Achilles '29 weer in de basis en maakte het laatste Ambachtse doelpunt

Na iets meer dan een half uur schalde de doelpuntentune wel over sportpark Schildman. Jesper van den Bosch werd hard in de rug gelopen door Joey Dekkers en scheidsrechter Prooi floot voor een vrije trap. Ismail Yildirim bracht de bal perfect voor het doel en daar kon de goed vrijgelopen Van den Bosch koppend voor de 1-0 zorgen. Vijf minuten later verdubbelde ASWH de marge al. Een hoekschop werd kort genomen op Bilal El Amrani en de spits schudde met een goede actie zijn tegenstander van zich af. Zijn voorzet werd door Gilmaro van de Werp in het doel gekopt: 2-0. De tweede goal voor de Dordtenaar in drie wedstrijden! In het restant van de vrij eenzijdige eerste helft gebeurde weinig noemenswaardigs, zodat ASWH met een prettige marge mocht rusten. Eigenlijk leek het duel door deze stand halverwege al beslist.

Dat bleek echter niet het geval. Kort na rust kwam Achilles '29 ineens terug in de wedstrijd. Na een lange bal van achteruit stond Kevin Schmidt plotseling alleen voor Stefan Kok. Of de buitenspelval van ASWH haperde of dat de grensrechter vergat te vlaggen moet uit de beelden blijken, maar de topscorer van de gasten liet deze kans niet liggen en maakte de 2-1. Zo werd het toch ineens weer spannend, omdat de ploeg uit Groesbeek hoop putte uit dit doelpunt. Achilles '29 rook via Joey Dekkers zelfs aan de gelijkmaker, maar Stefan Kok voorkwam met een knappe reflex een treffer. Duidelijk was dat ASWH snel voor de beslissende derde goal moest zorgen. Ismail Yildirim had die opdracht begrepen en probeerde het met een gevaarlijke indraaiende vrije trap. De bal werd door iedereen gemist, behalve door doelman Hauptmeijer. Hij tikte de inzet van Yildirim nog net naast.

Een minuut of twintig voor tijd zette ASWH een goede aanval op via de linkerkant, waarbij Bilal El Amrani uiteindelijk Ismail Yildirim vond. De Dordtenaar draaide weg bij zijn tegenstander en gaf de bal breed op Nick Slotboom. Voor de Ambachter kon afronden kreeg hij een beuk in de rug. Scheidsrechter Prooi stond dicht op de situatie en legde de bal uiteraard op de stip. Andermaal mocht specialist Peter Verhoeve beginnen aan een wandeling naar voren. De Hagenees maakte ook nu geen fout vanaf elf meter en schoot ASWH koeltjes op 3-1. Een treffer met statistische waarde, want het was de honderdste tegentreffer voor Achilles '29 in deze competitie.

60099939 2312886325657710 6359862429454696448 N
Aanvoerder Jesper van den Bosch kopt de openingstreffer binnen, ziet ook Peter Verhoeve

De bezoekers waren nu definitief gebroken en dus mocht ASWH proberen om aan het doelsaldo te werken. Mogelijkheden voor Fabian Korporaal en Nick Slotboom leverden geen doelpunt op en dat gold ook voor een fraaie kans voor Ismail Yildirim. Na goed voorbereidend werk van Bilal El Amrani speelde Yildirim zich al kappend en draaiend vrij, maar doelman Hauptmeijer bleef dusdanig in positie dat de bal er niet langs kon. De vierde treffer kwam er uiteindelijk toch. Een verdediger van Achilles '29 kwam in een duel met Ismail Yildirim wel aan de bal, maar Nick Slotboom kon het speeltuig rond het middenveld oppikken. De nummer tien van ASWH begon aan een lange sprint richting het strafschopgebied en schoot daar zeer beheerst raak. Daarmee legde Slotboom de eindstand vast, al kreeg Ismail Yildirim nog een goede kans om de voorsprong te vergroten. Zijn lobje over de doelman had echter niet genoeg vaart.

Al met al dus een vrij eenvoudige overwinning op Achilles '29, dat hierdoor degradeerde naar de hoofdklasse. ASWH deed goede zaken op de ranglijst, want de ploeg klom van plek tien naar plek acht. Omdat Quick Boys verloor, nadert ASWH de Katwijkers in de periodestand weer tot op twee punten. Wellicht zit er dus toch nog een spectaculaire ontknoping in, al zullen de Ambachters dan zelf twee keer moeten winnen en vervolgens dient Quick Boys dan ook ergens iets te laten liggen. Volgende week speelt ASWH de laatste uitwedstrijd van de competitie bij VVOG, maar eerst wacht komende dinsdag nog de thuiswedstrijd tegen Excelsior Maassluis in de kwartfinale van de VoetbalRijnmond Cup.

ASWH - Achilles '29 4-1 (2-0)
33. 1-0 Jesper van den Bosch 38. 2-0 Gilmaro van de Werp 51. 2-1 Kevin Schmidt 72. 3-1 Peter Verhoeve (strafschop) 83. 4-1 Nick Slotboom
Scheidsrechter: Colin Prooi

ASWH: Stefan Kok; David Almeida, Stanley Husen, Peter Verhoeve, Yassine Belghar; Jesper van den Bosch, Gilmaro van de Werp, Fabian Korporaal, Nick Slotboom; Ismail Yildirim, Bilal El Amrani (84. Lester Pires)

Achilles '29: Mike Hauptmeijer; Kerem Cifci, Boris Rasevic, Juliën Clout, Bram van Dongen (80. Ahmed Abdirizak); Joey Dekkers, Kadir Usta, Thomas Loning; Yunus Efe, Kevin Schmidt, Desire Ruhindwa

Mikki

Een fotoreportage van dit duel is te zien op www.phsfoto.nl en de Facebook-pagina van Dik Schumacher
 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft