ASWH
ASWH speelt honderdste wedstrijd in derde divisie tegen Achilles '29
9 mei, 2019

Na de onverwachte nederlaag bij Eemdijk is de kans dat ASWH de derde periodetitel bemachtigt flink geslonken. Maar, zoals de trainer van de Spakenburgers afgelopen zaterdag antwoordde op de vraag of zijn ploeg de veilige veertiende plaats nog kon bereiken: wie weet... Eemdijk gaat er nog voor zolang de kans bestaat en ASWH zal ongetwijfeld hetzelfde doen. Natuurlijk is het zo dat vijf punten achterstand op een in een felle titelrace verwikkeld Quick Boys veel is, zeker omdat er nog maar drie wedstrijden op het programma staan. Maar wie weet... In elk geval moet de ploeg van trainer Cesco Agterberg dan wel alles winnen en dat dient dan zaterdag allereerst te gebeuren tegen hekkensluiter Achilles '29. Een opponent waartegen de Ambachters nog iets recht te zetten hebben. Bovendien is er sprake van een jubileumduel, want ASWH speelt tegen de formatie uit Groesbeek de honderdste wedstrijd sinds de invoering van de derde divisie in 2016.

Dit seizoen

Achilles '29 koerst af op de derde degradatie op een rij. De ploeg staat drie duels voor het einde op de laatste plaats en de kans is aanwezig dat het doek na het treffen met ASWH definitief is gevallen. De achterstand op SJC, dat op een nacompetitieplaats staat, bedraagt immers acht punten. Als de ploeg uit Groesbeek niet wint, is degradatie een feit. Maar ook als er wel gewonnen wordt, kan een zege van SJC al roet in het eten gooien. Achilles '29 won tot nu toe vier keer, speelde zeven keer gelijk en verloor twintig wedstrijden. De licentiecommissie strafte de club echter al twee keer met punten in mindering. In totaal heeft Achilles '29 vier punten moeten inleveren, waardoor het puntenaantal nu vijftien bedraagt. Vrijwel alle punten werden op eigen veld behaald. Op vreemde bodem wonnen de Groesbekers alleen van Eemdijk (0-2). Bij De Dijk (3-3), Hoek (4-4) en Jong FC Groningen (1-1) werd een punt gepakt. De overige uitwedstrijden werden allemaal verloren. Achilles '29 keerde puntloos huiswaarts na de bezoeken aan Harkemase Boys (7-1), Quick Boys (6-0), FC Lisse (5-0), Noordwijk (4-0), VVOG (4-1), ONS Sneek (4-0), ODIN '59 (1-0), SteDoCo (4-0), de amateurs van Ajax (2-0), SJC (4-2) en DVS '33 Ermelo (5-0).

Selectie

Trainer Arno Arts, die na dit seizoen voor de groep staat bij DFS, werkt met een vrij jonge selectie. De voormalig profvoetballer koos in de laatste wedstrijd, waarin een punt werd gepakt tegen Harkemase Boys, onder de lat opnieuw voor Mike Hauptmeijer. De 22-jarige goalie wordt sinds februari gehuurd van PEC Zwolle. Eerder stonden ook Nick van Doorn en Poul Nas in het doel. Achterin speelden Kerim Cifci, Boris Rasevic, Juliën Clout en Bram van Dongen. Clout, die twee keer scoorde, is met zijn 24 jaar een van de meest ervaren spelers. De nestor van het team loopt op het middenveld. Dat is Joey Dekkers, de 29-jarige middenvelder die eerder met de club uitkwam in de eerste divisie. Hij werd tegen Harkemase Boys ondersteund door Kadir Usta en de komend seizoen voor JVC Cuijk actieve Thomas Loning. Voorin stonden Alper Yaldiz en Desiré Ruhindwa opgesteld. Ook Kevin Schmidt had uiteraard een basisplaats. De 25-jarige spits is met zestien treffers clubtopscorer en is daarmee een van de lichtpuntjes bij Achilles '29 dit seizoen. Schmidt, die ook als prof in Schotland en Noorwegen speelde, hoopt uiteraard dat zijn prestaties de aandacht hebben getrokken van een andere divisieclub. Onlangs werd hij nog in verband gebracht met Hoek, maar tot een overgang kwam het niet. Verder gebruikte trainer Arts al heel wat spelers, waaronder enkele Zuid- en Midden-Amerikanen.

DSC 9872
Een beeld dat we tegen Eemdijk moesten missen, maar hopelijk zaterdag wel weer mogen zien: ASWH dat een treffer bejubelt

Eerste ontmoeting

De eerste ontmoeting tussen ASWH en Achilles '29 vond dit seizoen plaats op 13 oktober 2018. Het betrof de achtste speeldag. Hoewel het voor de winterstop grillig presterende ASWH wel meer tegenvallende wedstrijden speelde, gold het duel in Groesbeek toch wel als het pijnlijkst. Op dat moment had Achilles '29 nog geen punt gepakt, maar zij stapten wel als winnaar van het veld. ASWH was nota bene nog op voorsprong gekomen dankzij een goal van Jesper van den Bosch, maar al snel maakte Kevin Schmidt gelijk. Een kwartier voor tijd profiteerde Schmidt optimaal van een Ambachtse fout. Het bleef bij 2-1 en dus droop ASWH met de staart tussen de benen af. Ongetwijfeld zijn de spelers dit nog niet vergeten en zullen zij er alles aan willen doen om sportieve revanche te nemen op Achilles '29.

Historie

Behalve het hierboven beschreven duel troffen de teams elkaar nog nooit in competitieverband. Er is verder dus ook geen historie om uit te putten.

Op de andere velden 

De competitie nadert het einde en dus neemt de spanning bovenin en onderin toe. Koploper Noordwijk verdedigt een voorsprong van twee punten op Quick Boys en kan zich in de thuiswedstrijd tegen DOVO dan ook geen puntverlies veroorloven. Quick Boys speelt eveneens thuis, tegen VVOG. Die ploeg staat veertiende en lijkt veilig, maar de voorsprong van zes punten op Eemdijk is nog niet geheel geruststellend. Als 'de Diekers' kunnen winnen bij het uitgespeelde SteDoCo, krijgen zij VVOG nog in zicht. Voor SJC lijkt het vrijwel zeker dat er overwerk wacht in de nacompetitie om handhaving. De Noordwijkers bezoeken Jong FC Groningen en weten bij een overwinning zeker dat zij niet meer rechtstreeks degraderen. Dat is ook het geval als Achilles '29 en De Dijk niet winnen. De Amsterdammers ontvangen Hoek, dat op tijd de vorm lijkt te hebben hervonden richting nacompetitie. Nummer drie DVS '33 Ermelo zal normaal gesproken het laatste ticket voor de nacompetitie overnemen van de kampioen, wie dat ook wordt. Alleen een inzinking van Quick Boys en een periodetitel voor ASWH kan dat nog verhinderen. De goalgetters uit Ermelo spelen thuis tegen ODIN '59. Bij de andere wedstrijden staat alleen de sportieve eer op het spel. Dat is het geval in Amsterdam, waar de Ajax amateurs het Friese ONS Sneek ontvangen, en bij Harkemase Boys tegen FC Lisse.

ASWH zal zaterdag willen proberen om zich te revancheren voor het eerdere verlies tegen Achilles '29, maar de bezoekers hopen degradatie nog even uit te stellen. Steun van de supporters is altijd welkom. Laat je dus zien en horen langs de lijn! Wie niet in de gelegenheid is naar sportpark Schildman te komen, kan via de Twitterpagina van ASWH de wedstrijd volgen.

Mikki

 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft