ASWH
De Wedstrijden: JO15-1 kampioen en het 1e gaat nacompetitie spelen
26 mei, 2019
Vorige weekend was er al volop spanning bij een aantal wedstrijden in de race om het kampioenschapen. Omdat ik dat weekend in
Gerrit 38
Boedapest verbleef kon ik helaas geen verslag doen van de verrichtingen van de ASWH-teams. Dat ga ik nu zeker goed maken. Gezien het programma was dit weekend een weekend vol spannende wedstrijden. Voor sommige teams was het er op of er onder. 

Door het onverwachte verlies van Quick Boys en de 4-0 winst van het 1e elftal op VVOG vorige week werd  het 1e elftal opeens de grootste kanshebber voor de 3e periodetitel. Om die titel te bemachtigen moest er thuis wel gewonnen worden van SJC, de club die al is veroordeeld om nacompetitie te spelen om het vege lijf te redden in de 3e divisie. 
De wedstrijd had in feite in de eerste twintig minuten van de wedstrijd al beslecht kunnen zijn wanneer een kwart van de doelrijpe kansen benut waren geworden. ASWH begon goed en speelde voortvarend. Maar omdat geen van kansen omgezet werden in goals werd, naarmate de 1e helft vorderde, het kwaliteitsniveau van de wedstrijd beduidend minder. En juist toen viel de 1-0 uit een frommelgoal die door Lester Pires op zijn naam werd geschreven. Het begin van de tweede helft boeide ook al niet. ASWH bleef slordig voetballen en zowaar kwam SJC op 1-1 dankzij ongewilde medewerking van Stanley Hüsen die een ingeschoten bal van SJC via zijn rug in het ASWH-doel zag caramboleren. Weg 3e periode, het doemscenario geselde al menig ASWH ’er. Maar de elf van Cesco Agterberg pakten voortvarend de draad op en zeven minuten later schoot Fabian Korporaal ASWH met een vlammend schot opnieuw naar een voorsprong. Een toen David Almeida na een individueel hoogstandje Sam de Kreek in staat stelde er 3-1 van te maken was het pleit beslecht. Het 3e periodekampioenschap, een paar weken schijnbaar nog onbereikbaar, was binnen. Spelers en technische staf van harte gefeliciteerd.
Op de lauweren rusten is er echter voor het 1e elftal niet bij. Woensdagavond moeten de periodekampioenen thuis al aan de slag voor de eerste nacompetitiewedstrijd. Zo het er nu naar uitziet wordt de tegenstander OFC uit Oostzaan of Goes, beiden clubs uitkomend in de 3e divisie zondag. Dat weten we vandaag wanneer de clubs hun slotwedstrijd van dit seizoen hebben gespeeld. OFC speelt thuis tegen Hercules en Goes, ook thuis, tegen OSS ’20. Komende zaterdag volgt de return, of in Oostzaan of in Goes. Spelers en technische staf alvast veel succes gewenst.

Senioren
Het 2e elftal won de laatste wedstrijd van het seizoen thuis met 5-2 van VVGZ 2 en eindigt als derde. De prijs van het seizoen is de 2e periodetitel die word overgenomen van kampioen Sliedrecht 2. Het 3e elftal kwam niet in actie maar door de 3-0 verlies vorige week, thuis tegen WNC 2, is het nog lang niet zeker dat dit elftal in de top drie eindigt. Een zware uitnederlaag voor het 4e elftal tegen Pelikaan 5. Het werd 7-1 voor de Peli’s en mede daardoor eindigt het 4e als voorlaatste in haar afdeling. Ook het 5e elftal sloot het seizoen af met een nederlaag, Dat gebeurde j.l. dinsdagavond al, thuis tegen Rijsoord 6. Het was wel een spectaculaire uitslag. 5-4 werd het voor de ‘Kraaien’. Het 6e elftal speelde vorige week ook al haar laatste competitiewedstrijd Uit bij Hardinxveld 7 werd een knappe 1-0 overwinning behaald. Het 6e kan terugzien op een geslaagd seizoen en eindigt als tweede. Een doelpuntrijk einde van het seizoen voor het 7e. Werd vorige week met 13-1 bij GJS 7 gewonnen, gisteren werd het thuis tegen Almkerk 5 opnieuw dubbele cijfers. 11-0 stond er op het scorebord. In 22 wedstrijden werden maar liefst 112 doelpunten gemaakt. Een vierde plaats in het eindklassement is dan ook een prima resultaat. Over het 8e elftal is al veel gezegd en geschreven. Het gehele seizoen superieur en ongeslagen kampioen. Toch jammer dat dan de laatste wedstrijd werd verloren. Dat gebeurde bij GSC/ODS 4 met 2-1. Een klein smetje! Na winst van het 9e vorige week, 4-2 van Rijsoord gewonnen, kwam dit elftal niet in actie. Tenslotte onze veteranen die vijf overwinningen behaalden en 17 wedstrijden verloren. De laatste wedstrijd werd thuis met 4-1 verloren van hun SteDoCo leeftijdgenoten. Niettemin toch een leuk seizoen van onze oudsten actieve voetballers.

Junioren 
Over JO19-1 is genoeg gezegd en geschreven. Vorige week al werd de laatste competitiewedstrijd met 4-1 van IFC verloren. Met bizarre cijfers eindigt dit team als laatste. De JO19-2 hebben nog een wedstrijd tegoed. Vorige week werd een 3-0 nederlaag bij Heerjansdam geleden.
De finale van de competitie voor de JO17-1 vond plaats in Tiel, bij concurrent Theole JO17-1. Theole stond er iets gunstiger op dan ASWH, dat één punt achter stond. Het zeer gemotiveerd ASWH kwam op een verdiende 2-0 voorsprong, maar helaas……… die voorsprong werd teniet gedaan door de Tielenaren en in de tweede helft ging Theole over ASWH heen en won met 3-2. Zeer teleurstellend dus voor de spelers en staf en uiteraard voor de meegereisde supporters. Toch mag het elftal trots zijn op wat er het afgelopen seizoen is gepresteerd. Wellicht kan deze groep spelers vanaf het volgende seizoen ook de JO19 weer in nieuwe impulsen geven. Met een keurige 4-2 thuisoverwinning op Peursum JO17-1 sloot het JO17-2 het seizoen af en eindigde op de 7e plaats. Ook de JO17-4 ronde de competitie af met winst. Nadat vorige week al met 3-0 van Papendrecht JO17-2 was gewonnen werd nu IFC JO17-3 thuis met 3-0 geklopt. Dankzij deze zes punten klom het team van de 11e naar de negende plaats.

Ook de laatste wedstrijd van de MO17-1 werd verloren. Thuis was tegenstander Papendrecht MO17-1 te sterk en dit betekent dat ons oudste meidenteam als laatste eindigt. Duidelijk is wel dat dit team veel te zwaar was ingedeeld in deze voorjaarscompetitie.

JO15 1 1
Het trotse kampioensteam van de JO15-1
JO15 1 2JO15 1 3
Het kampioenschap werd uitbundig gevierd door de spelers en supporters
Het gehele seizoen hebben de JO15-1 strijd om de titel moeten leveren met Dubbeldam en Oranje Wit.  Oranje Wit viel als eerste af maar toen vorige week Dubbeldam op eigen veld na een zinderende wedstrijd met 2-1 werd verslagen kwam ASWH dit seizoen voor het eerst op kop. In de laatste wedstrijd moest dus de beslissing vallen. De tegenstander was Unitas JO15-1 en al gauw bleek op het sportpark Schildman dat het team van ASWH de betere ploeg was. Een dik verdiende 5-0 overwinning leverde dus het begeerde  kampioenschap op dat na afloop intens, met taart en patat, werd gevierd. Van harte gefeliciteerd spelers en staf! De JO15-2 kwamen niet binnen de lijnen maar ik wil niet onvermeld laten dat dit team vorige week al de titel opeiste door thuis met 3-1 van naaste rivaal Heerjansdam JO15-1 te winnen. Ook deze knappe prestatie is een dikke felicitatie waard. Bij deze spelers en staf. De titel ging de JO15-3 net aan de neus voorbij. De uitwedstrijd bij Rijsoord JO15-3 werd dik met 9-0 gewonnen maar dit bleek niet genoeg. Kampioen werd GSC/ODS JO15-1, met evenveel punten maar met een veel beter doelsaldo dan ASWH. Jammer maar zo gelden de competitieregels nou eenmaal. Maar het poetst niet weg dat dit ASWH-team toch een fantastische competitie heeft gespeeld.

De laatste wedstrijd van de MO15-11 tegen Achilles Veen werd thuis met 5-3 gewonnen. Dat was niet genoeg om kampioen te worden. VVAC MO15-1 behaalde evenveel punten (28) maar hebben een veel beter doelsaldo. Zij zijn dus kampioen en de MO15-1 zijn dus de vice-kampioen. Heel goed gedaan.

De JO14-1 sloten de competitie af in Oosterhout. Daar werd TSC JO14-1 met 3-1 verslagen. In eindrangschikking eindigt dit ASWH-team als zevende. Vorige week speelden de JO14-2 al hun laatste competitiewedstrijd. Ze verloren met 4-3 van Papendrecht JO14-1 en eindigen in de middenmoot. Voor de JO14-3 was het geen al te best seizoen. Slechts twee overwinningen wisten zij over de streep te trekken. De laatste thuiswedstrijd leverde ook verlies op. RCD JO14-1 bleek net even te sterk en won met 2-0. Het ASWH-team eindigt op een bescheiden 10e plaats.

Pupillen
De laatste wedstrijd van het seizoen van de JO13-1 eindigde in een 4-1 thuisnederlaag tegen Dubbeldam JO13-1. Daarmee wordt dit team vijfde in de eindrangschikking. Het competitie-einde ging het team JO13-2 
beter af. Zij wonnen de uitwedstrijd tegen Dubbeldam JO13-2 met 4-2 en eindigen op een verdienstelijke  vierde plaats. Vorige week speelden de JO13-3 al hun laatste wedstrijd. Dat was thuis tegen Rijsoord JO13-3 en er werd met 4-2 gewonnen. De achtste plaats is het resultaat van dit seizoen. De slotwedstrijd van de JO13 2007-1 speelde zich af bij Groen Wit JO13 2007-1. 7—1 werd het voor ASWH en daarmee eindigde dit team op een vijfde plaats.
 
Wat bij de MO15-1 gebeurde herhaalde zich met de MO13-1. De slotwedstrijd werd met 3-1 gewonnen bij Peursum MO13-1. Drie clubs eindigden met hetzelfde aantal punten (25), Oranje Wit, IFC en ASWH, op de eerste plaats. Oranje wit pakte het kampioenschap met het beste doelsaldo en ASWH werd derde. Maar toch een beetje kampioen!

Het JO12-1 team kwam twee punten te kort om het kampioenschap te kunnen vieren. Zelf wonnen ze met 7-1 bij RCD JO12-1. Maar concurrent VVGZ maakte geen fout, won ook en werd dus kampioen. Voor ASWH dus de begrijpelijke, voor de spelers teleurstellende, tweede plaats. Ook de JO12-2 verloren hun laatste wedstrijd. Dat gebeurde bij Heukelum JO12-1 met 4-1. Desondanks eindigde dit team keurig in de middenmoot. Een mooie uitschieter van het team JO12-3. De uitwedstrijd tegen RCD JO12-1 werd op fraaie wijze met 7-1 gewonnen. Dit was de tweede overwinning dit seizoen, maar die mag er wel zijn. De JO12-4 en EBOH JO12-1 maakten van de wedstrijd een spektakelstuk. Tenminste, gezien de eindscore. Op Schildman eindigde deze wedstrijd in een 8-5 overwinning voor EBOH. Daarmee sloot het ASWH-team het seizoen af met een plek in de middenmoot. Het team JO12-5 ging op bezoek bij De Alblas JO12-4 en scoorde er lustig op los. Eindstand 11-3 voor ASWH. De competitie werd hiermee beëindigd met als mooi resultaat een derde plaats. 
Een beetje droevig is wel de eindstand van de JO11-1. Slechts een gelijkspel wist dit team deze voorjaarscompetitie te behalen, de rest werd verloren. Ook zaterdag moest de eer aan de tegenstander worden gelaten, thuis werd namelijk met 6-3 van IFC JO11-1 verloren. Maar misschien hebben de spelers wel veel geleerd, dus op naar het volgend seizoen jongens! Met de JO11 is het dit seizoen toch matig gesteld want ook JO11-2 staat stijf onderaan. Dit team sloot vorige week de competitie al af en deed dat met een 2-1 verlies tegen Nieuw Lekkerland JO11-1. Met de JO11-3 ging het een stuk beter. De laatste wedstrijd, thuis ging tegen SSW JO11-1, eindigde in een niet alledaagse 5-5 uitslag. Met een vijfde plaats werd de competitie afgesloten. Nog beter verging het de JO11-4. De laatste wedstrijd werd thuis met 9-1 van Rijsoord JO11-2 gewonnen en met een derde plaats eindigde zij als hoogste van alle O11-elftallen. Het bezoek van de JO11-5 aan De Alblas JO11-2 eindigde in een 6-2 nederlaag. Dit ASWH-team bezet de 10e plaats in de eindstand.

De MO11-1 eindigden ook al op een fraaie derde plaats. Maar gelukkig niet, net als bij de MO15 en MO13, op doelsaldo. De laatste wedstrijd, thuis tegen Wieldrecht MO11-2, werd ook nog keurig met 4-2 gewonnen.

Niet genoemde teams kwamen niet in actie.

Door Gerrit Scheurwater
 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft