ASWH
De Wedstrijden: 19-0……….. !!
12 mei, 2019
De voetballiefhebbers zijn deze week geweldig aan hun trekken gekomen. Dinsdagavond liet Liverpool aan de hele wereld zien dat
Gerrit 38
zelfs een wereldelftal als Barcelona, met een onzichtbare Messi overigens, onderste boven gespeeld werd door talent, pure wilskracht en een ongelooflijke conditie van de spelers van Liverpool. Het werd een wonderbaarlijke wederopstanding. De eerste wedstrijd met 3-0 verliezen en dan een week later met 4-0 winnen. Ik heb op het puntje van mijn stoel gezeten.
Woensdagavond was het al niet anders. Ajax veroverde tijdens de Champions league toer door Europa de wereld met hartverwarmend voetbal en bereikte de halve finale. Met de 1-0 zege in Londen op Tottenham Hotspur op zak leek het er in de verste verte niet op dat de 2-0 voorsprong bij de rust, uit handen gegeven zou worden. Ademloos heb ik de tweede helft zitten kijken, en in opperste verbazing heb ik Tottenham drie keer zien scoren. Verbijsterd zat ik na het laatste fluitsignaal naar het TV-scherm te staren. Hoe kon dit gebeuren!!
Toen mijn gedachten weer enigszins geordend waren besefte ik dat wij allemaal getuige geweest zijn van twee unieke wedstrijden die nog lang in ons geheugen genesteld zullen zijn. Wat kan voetbal boeiend zijn vooral als het thrillerachtige vormen gaat aannemen. 
Ondanks dat Ajax is uitgeschakeld voor de finale hebben wij allemaal genoten van een geweldig Ajax. Iedere voetballiefhebber zal dat beamen.

Terug op aarde stond ik zaterdag weer bij ASWH – Achilles ’29. De club uit Groesbeek die volledig in verval is vanwege mismanagement en vermeende status, werd door ASWH met 4-1 naar de hoofdklasse geschoten. De derde degradatie achtereen van de een eens zo glorieuze amateurclub die in 2012 nog landskampioen amateurvoetbal was. Het is te treurig voor woorden hoe een amateurclub de vernieling in is geholpen door enkele mensen. Het voorbestaan is zelfs twijfelachtig. 
Maar goed, na de 4-1 winst lijkt het er op dat de spanning om de 3e periodetitel weer enigszins is teruggekeerd. Quick Boys verloor immers verrassend van VVOG met 2-0 dus worden de laatste twee wedstrijden misschien nog wel heel spannend. 
Dit is de 3e periodestand:
Quick Boys 9 21 25-9
Noordwijk 9 21 20-11
ASWH 9 19 27-12
Jong FC Groningen 9 19 18-11
DVS '33 Ermelo 9 18 20-11
Hoek 9 16 25-15

Het 2e elftal kwam dinsdagavond in actie tegen het troosteloos onderaan staande Groote Lindt 2. Het werd in Zwijndrecht een troosteloze bedoening want het leverde slecht een 2-2 gelijkspel op. Zaterdag thuis tegen het voorlaatste staande LRC 2 en kennelijk vonden de spelers dat er iets gerepareerd moest worden. De Leerdammers waren een gewillig slachtoffer en gaven de spelers van ASWH de vrije ruimte om heerlijk te voetballen. Dit leverde een 19-0 overwinning op!!! Dit gebeurt in de hoogste reservehoofdklasse en dit is geen uitzondering. Een slechte reclame voor het aanzien van de reserve hoofdklasse

Lagere elftallen
Voor het 3e elftal is de race om het kampioenschap voorbij. Tijden de uitwedstrijd tegen Wieldrecht 3 werd het mogelijke kampioenschap in de ijskast gezet. Het team ging met 7-2 roemloos ten onder. Desondanks kunnen de spelers terugzien op een geslaagde competitie. Als troostprijs hebben zij wel de 3e periode behaald. Het 4e elftal deed er alles aan om de uitwedstrijd tegen Oranje Wit 4 te winnen. Dat lukte net niet. Maar de kleine 3-2 nederlaag was wel eervol. Het 5e elftal kan terug zien op twee geslaagde wedstrijden. Dinsdagavond thuis tegen hekkensluiter Heerjansdam 4 leverde geen enkel probleem op, er werd met 7-2 gewonnen. Zaterdag, opnieuw thuis, mocht ZBC ’97 2 komen opdraven op sportpark Schildman om een pak slaag te incasseren. Nu werd het 6-1 voor een ontketend 5e dat nu vierde staat op de ranglijst. Een stevige tweede plaats voor het 6e elftal die zeker niet meer uit handen wordt gegeven. Daar kon Pelikaan 13 ook niets aan veranderen. Het 6e won de thuiswedstrijd vrij gemakkelijk met 4-1. Ook het 7e elftal staat riant op vierde plaats. Thuis tegen Pelikaan 8 werden nog een drie punten aan het totaal toegevoegd door met 5-1 te winnen. Het 8, de kampioen gedroeg zich als een waardig kampioen en wenste Sliedrecht 11 niets cadeau te doen. In Sliedrecht werd het 4-2 voor de kampioenen. Ondanks het verlies van 3-0 bleven de Veteranen behoorlijk overeind bij de sterke Veteranen van Heukelum. Met nog twee wedstrijden te gaan staat dit team op de 10e plek.

Junioren
Het dramatische seizoen van de JO19-1 is op één wedstrijd na, voorbij. Ook de 19e wedstrijd was er een om maar weer snel te vergeten. Uit bij Sarto JO19-1 werd met 13-0 verloren. 
Het tegenovergesteld gebeurd met JO17-1. Die zijn volop in de race om het kampioenschap. De uitwedstrijd tegen nummer laatst Hardinxveld JO17-1 werd met 8-1 gewonnen. Concurrent Theole JO17-1 speelde thuis met 2-2 gelijk tegen DESK dus loopt ASWH twee punten in. Het verschil met Theole is nu één punt in het voordeel van de Tielenaren. Met nog twee wedstrijden voor de boeg wordt het dus nog heel spannend. De JO17-2 verloren opnieuw. Nu thuis tegen het sterke Alblasserdam JO17-1. Het werd een eervolle nederlaag omdat het maar 3-2 werd voor de Alblasserdammers. Ongelooflijk maar wel waar. De JO17-4 hadden nog geen wedstrijd gewonnen. Middenmoter Wieldrecht JO17-2 kwam op bezoek, en jawel hoor, ASWH won met maar liefst 10-0. Een geweldige opsteker voor dit team. 

Het lukt de Meiden O17-1 maar niet om van die laatste plaats af te komen. Opnieuw moest er een nederlaag geslikt worden. Nu was FC Dordrecht MO17-1 op Schildman met 6-3 te sterk. 

Na een nieuwe nederlaag is Oranje Wit nu wel afgehaakt voor het kampioenschap, nu Dubbeldam nog. Het blijft spannend in de klasse van JO15-1. Zelf won dit team thuis van DESK JO15-1 met 3-1. Maar Dubbeldam won ook en wel met 4-1 van Oranje Wit. Het verschil blijft twee punten in het voordeel van Dubbeldam. De JO15-2 deden wat ze moesten doen, winnen. GJS JO15-1 kreeg op eigen veld geen schijn van kans. ASWH won met 5-1 en is op weg naar het kampioenschap. Ook de JO15-3 deden goede zaken. De uitwedstrijd tegen Heerjansdam JO15-3 werd, met de nodige moeite overigens, met 3-2 gewonnen. Ook dit team staat er goed op en staat virtueel gelijk met de nummer één GSC/ODS JO15-1.

Een nek aan nek race om het kampioenschap tussen de meidenteams O15-1 van ASWH en VVAC. Beiden teams wonnen hun wedstrijd. Onze meiden versloegen Sleeuwijk MO15-1 thuis ruimschoots met 4-0. VVAC won met 6-0 van Rijsoord.

Een 4-4 wedstrijd moet altijd leuk zijn om naar de kijken. Dat zal ook bij Wieldrecht JO14-1 – ASWH JO14-1 het geval geweest zijn. De JO14-2 en VVAC JO14-1 hielden elkaar op Schildman in evenwicht door met 2-2 gelijk te spelen. Zoals uit de stand blijkt zijn het gelijkwaardige teams en is het een terechte uitslag. Woensdagavond won JO14-1 thuis van Pelikaan JO14-1 met 2-1 en dit betekende de tweede overwinning voor ASWH. Zaterdag werd die overwinning alweer teniet gedaan door uit met 3-1 te verliezen van Oranje Wit JO14-1. Dit betekende notabene de eerste overwinning van Oranje Wit. Een slechte beurt mannen…!!

Pupillen
Het JO13-1 begint steeds beter in vorm te raken. Thuis tegen Papendrecht JO13-1 werd de achtste overwinning alweer gepakt. Papendrecht JO13-1 moest er met 6-2 aan geloven. Ook de JO13-2 behaalden een fraaie driepunter. De uitwedstrijd tegen Dubbeldam JO13-5 werd met 5-2 gewonnen. Jammer dat woensdagavond thuis met 3-1 van Nieuw Lekkerland JO13-2 werd verloren. Maar uit de stand blijkt toch dat een derde plek het hoogst haalbare is voor dit team. Verlies voor de JO13-3. Thuis werd een 4-2 nederlaag geleden tegen Pelikaan JO13-3. Na drie overwinningen op rij was koploper JEKA JO13 2007-1 te sterk voor ons JO13 2007-1 team. De 4-0 nederlaag in Breda kwam daarom niet als een verrassing.

Voor de MO13-1 blijft het ook spannend. Slechts drie punten staan ze achter op nummer één SC Everstein. En ze blijven in de race dankzij de 2-0 uitoverwinning op Papendrecht MO13-1.

Ook in de afdeling van de JO12-1 blijft het razend spannend. ASWH won de uitwedstrijd van Nieuw Lekkerland JO12-1 met 6-2 en blijft eerste. Maar ze voelen wel de hete adem van VVGZ in hun nek. Ook VVGZ won, al was het maar net met 2-1 van Oranje Wit. ASWH staat een punt voor op VVGZ maar die heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. Een beetje verrassend was het wel dat JO12-2 verloor van het lager geklasseerde Sliedrecht JO12-2. Dat gebeurde in Sliedrecht, het werd daar 2-0. De JO12-3 blijven nog steeds op één overwinning hangen. Nu werd van Drechtstreek JO12-2 verloren. Het werd 3-2 voor de Papendrechters. De JO12-4 speelden twee wedstrijden. Woensdag uit tegen Groot Ammers JO12-1 die met 4-2 werd gewonnen en zaterdag, ook uit, tegen het sterke Oranje Wit JO12-3. Er werd goed partij gegeven maar de nederlaag kon niet worden voorkomen. Het werd 3-2 voor het Dordtse team. De JO12-5 leden een dure nederlaag. In de uitwedstrijd tegen Hardinxveld JO12-2 werd dit team met 3-2 geklopt. Het kampioenschap is nu niet meer binnen bereik. 
Twee nederlagen voor het nog zonder overwinning zijnde JO11-1. De nummer laatst verloor woensdag thuis met 5-2 van Alblasserdam JO11-1 en vervolgens werd zaterdag, opnieuw thuis, met 6-0 verloren van GJS JO11-1. De JO11-2 gaan het evenmin voor de wind. Als voorlaatste staande was dit team met 3-1 de mindere van De Zwerver JO11-1. Ook de JO11-3 speelden een dubbele wedstrijd. Woensdagavond werd in Lekkerland met 5-1 gewonnen van Nieuw Lekkerland JO11-1 en zaterdag werd het veel hoger staande Alblasserdam JO11-2 met 2-1 afgetroefd. Dit betekent stijgen op de ranglijst naar de middenmoot. Een knappe overwinning van de JO11-4. Thuis werd het sterke DFC JO11-1 met 1-0 voorbijgestreefd. ASWH staat nu op een keurige vierde plaats. Het bezoek aan Groote Lindt JO11-2 werd voor de JO11-5 niet wat ze ervan verwacht hadden. Een 6-0 nederlaag is nooit een pretje. Maar ja, ook dat is voetbal!!!

De MO11-1 gingen op bezoek bij VVAC MO11-1. En daar werd het reuze spannend omdat het gelijk opging. Toch won ASWH met 4-3 en dat is heel goed.

Niet genoemde teams kwamen niet in actie.

Door Gerrit Scheurwater
 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft