ASWH
Honderd duels derde divisie in cijfers
15 mei, 2019
Afgelopen zaterdag speelde ASWH tegen Achilles '29 de honderdste wedstrijd in de derde divisie. Deze competitie ging officieel van start in de zomer van 2016. ASWH was er toen direct bij, zodat inmiddels de eerste mijlpaal is bereikt. Hierbij een overzicht van honderd duels in cijfers.

ASWH heeft in totaal 43 wedstrijden gewonnen, 25 duels eindigden onbeslist en 32 keer stapten de Ambachters met een nederlaag van het veld. Goed voor 154 punten. In de honderd gespeelde wedstrijden scoorde ASWH 183 keer. Onze doelmannen moesten 157 keer een bal uit het net pakken na een tegengoal. De trainers Jack van den Berg, Johan Sturrus en Cesco Agterberg gebruikten in de honderd wedstrijden 38 spelers, een aantal waar sommige belofteteams slechts één seizoen voor nodig hebben. De ASWH-spelers kregen 112 gele kaarten, vier keer moest een speler voortijdig het veld verlaten na een rode kaart. De met rood bekeurde ASWH'ers waren David Almeida, Peter de Lange, Mels van Driel en Jerry Tieleman.

Tieleman2017
Jerry Tieleman: een van de slechts vier spelers van ASWH die ooit een rode kaart ontvingen, maar gele kaarten heeft hij vrijwel niet gekregen

De grootste overwinning op eigen veld werd behaald tegen Magreb '90. ASWH won met 9-0 van de Utrechters. Dit is nog altijd een recordzege in de historie van de gehele derde divisie. ASWH deelt dat record met Jong FC Groningen, DVS '33 Ermelo en Jong FC Volendam. De grootste uitzege is een recente, want dat was de 0-7 bij De Dijk. ASWH verloor twee keer met vijf goals verschil. Op eigen veld gebeurde dat tegen Jong FC Volendam (0-5), op vreemde bodem bij Jong FC Groningen (5-0).

Van die 100 wedstrijden speelde aanvoerder Jesper van den Bosch er de meeste. Hij kwam liefst 99 keer in actie. David Almeida (93), Stef Doedée (89), Gilmaro van de Werp (89) en Mels van Driel (86) completeren de top vijf.

Vandenbosch2018
Jesper van den Bosch: meeste duels voor ASWH in de derde divisie

De 183 doelpunten van ASWH werden gemaakt door 23 verschillende spelers. Daarnaast waren twee tegenstanders zo vriendelijk de bal in eigen doel te mikken. Topscorer in de derde divisie is Peter de Lange. Hij kwam in twee seizoenen tot 31 doelpunten. Hij wordt gevolgd door Jesper van den Bosch (21), Ismail Yildirim (19), Peter Verhoeve (16), Robbert Olijfveld (15) en Kyle Doesburg (13).

Delange2017
Peter de Lange: topscorer namens ASWH in de derde divisie

Het meeste voorbereidende werk werd gedaan door Jesper van den Bosch, die 31 assists gaf. Ook Mels van Driel (25), Ismail Yildirim (14), David Almeida (13) en Peter de Lange (13) waren vaak de aangever bij een Ambachts doelpunt.

Almeida2018
David Almeida: veel assists, maar ook de meeste gele kaarten

Tot slot de gele kaarten. Een drietal spelers kreeg er 13, het meeste tot nu toe. Dat zijn David Almeida, Jesper van den Bosch en Peter Verhoeve. Na hen volgen Lars Bosscha en Stanley Husen, die allebei 9 keer een gele kaart ontvingen. Dat deze vijf spelers bovenaan eindigen is niet onlogisch, aangezien zij er vanaf het begin bij waren. Gemiddeld is het aantal kaarten echter niet zo hoog, want slechts zes keer moest een ASWH-speler een schorsing uitzitten omdat er vijf gele kaarten waren verzameld in één seizoen.

Uiteraard is het te hopen dat er nog veel wedstrijden volgen, waardoor de lijstjes er anders uit zullen gaan zien.

Mikki


 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft