ASWH
ASWH in de tweede divisie, een fantastisch cadeau
11 juni, 2019

Nauwelijks 24 uur na de promotie naar de tweede divisie besef ik wat voor een mooi cadeau ASWH in verband met het negentigjarig bestaan heeft gekregen. De activiteiten rond het jubileum worden over het hele voetbaljaar 2019/20 verspreid, maar we zijn onverwachts al eerder begonnen middels dit huzarenstuk. 

De uitgangspunten voor dit seizoen waren:

- Een positie tussen 8 en 12 in de derde divisie

- Proberen in het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker te komen (financieel aantrekkelijk voor ASWH)

- Proberen in een periode mee te doen (waarbij de 3e het meest voor de hand lag gezien het programma)

- Verjongen van de selectie

- En wat noodzakelijke bezuinigingen doorvoeren

De voorbereiding was redelijk en de eerste fase van de competitie ook, waarbij we in de beker zelfs kwamen tot de mooie affiche bij FC Utrecht met goede tegenstand en een zeer tevreden penningmeester. In oktober hoopten we zelfs op een positie rond plaats 5, maar november en december waren matige maanden. Daarin begonnen we zelfs richting de onderste plaatsen af te zakken.

Trainer Cesco Agterberg ging richting Apeldoorn verhuizen en dat was mede de reden waarom we in december op zoek gingen naar een nieuwe trainer voor seizoen 19/20. De winterstop werd benut om de rust in de vereniging te herstellen, de matige maanden te analyseren, plannen voor 19/20 te maken en te zorgen dat we bij de start in januari met een gewijzigd systeem [4-4-2 ipv 5-3-2] zouden gaan spelen, hopend snel weg te komen van de onderste plaatsen.

Gelukkig wonnen we bij SJC en langzamerhand begon er ook een klik te ontstaan tussen de oudere en jongere spelers. Cesco, samen met assistent Ed Ridderhof, durfde daarbij de jonge spelers regelmatig een kans te geven en voor de leeuwen te gooien met het gevolg dat zij zich konden bewijzen en het vertrouwen uitbetaalden met de steun van de geroutineerde spelers.

En zo groeiden we naar de derde periode toe, die met vallen en opstaan uiteindelijk met veel inzet en goede wedstrijden ons het periodekampioenschap bracht en het toetje voor promotie naar de tweede divisie bezorgde.

De laatste weken zijn inmiddels bekend, met goede wedstrijden en scoren in de juiste minuten (de 90e tegen OFC en de 96e minuut tegen Lienden) heeft het hele team inclusief staf iets ongelooflijks gepresteerd. We staan voor het eerst in de tweede divisie en fijn is de reacties van alle clubs te horen, die het ons gunnen.

Het was een schitterende apotheose met fantastische, onvergetelijke beelden van spelers en supporters, afgesloten met een intiem uitgelaten feestje in de kantine.

Spelers bedankt, staf bedankt, supporters bedankt en de uitdaging ligt voor ons. Het is een geweldig cadeau wat ASWH gekregen heeft en kijk eens naar de indeling van de tweede divisie, waar ASWH gewoon weer tussen staat.

De 8e juni gaat de historie in met deze unieke prestatie en promotie naar de tweede divisie, maar in mijn tuintje gistermiddag besefte ik dat deze datum ook een verleden heeft. Eerste elftal speler Martin de Vries kwam op deze dag 30 jaar geleden om bij een auto ongeluk en precies 8 jaar geleden stierf op deze dag mijn klankbord/scout en sponsor Jan van der Hoek na een slopende ziekte. Ik hoop dat ze er iets van hebben meegekregen.

Spelers en staf: nogmaals bedankt en probeer er van te genieten!

De vertrekkende spelers ook bedankt en succes bij jullie nieuwe club…….

"We'll meet again, don't know where, don't know when, but I know we'll meet again one sunny day"

Wim Helmink

Een trots bestuurslid ASWH

 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft