ASWH
ASWH promoveert na zege op FC Lienden naar tweede divisie
8 juni, 2019

ASWH speelt volgend seizoen in de tweede divisie! In een enorm spannende wedstrijd zetten de Ambachters vanmiddag in Lienden de woensdagavond in de heenwedstrijd opgelopen achterstand recht. De ploeg van trainer Cesco Agterberg dwong daarmee een zeer verdiende promotie af, want ook in de return was ASWH duidelijk sterker dan FC Lienden. Vanaf het begin domineerde ASWH, maar het duurde tot de slotfase van de eerste helft voor Jesper van den Bosch het net vond en daarmee de suprematie ook in de score uitdrukte. In de tweede helft beet de thuisploeg meer van zich af en kreeg ook kansen, maar uiteindelijk schoot invaller Sam van de Kreeke diep in blessuretijd uit een vrije trap de beslissende treffer binnen. Daarna liet FC Lienden zich nog van de slechtste kant zien door het duel met negen man te eindigen, maar daar maalde bij ASWH niemand meer om. Onmiddellijk na het laatste fluitsignaal startte een groot Ambachts feest, dat later in de kantine van sportpark Schildman werd voortgezet.

Agterberg koos in Lienden voor dezelfde elf spelers die woensdag aan de aftrap verschenen en toen, ondanks een overwicht, een ongelukkige nederlaag opliepen. Met het spelbeeld van de heenwedstrijd in het achterhoofd begon ASWH vol goede moed aan de return, vastberaden om nu wel het gewenste resultaat te behalen. De opdracht was bovendien duidelijk: er moest minimaal één keer gescoord worden. Het meegereisde Ambachtse publiek, mooi gevarieerd qua leeftijd, ging er dan ook eens goed voor zitten of staan op sportpark De Abdijhof. Onder hen uiteraard de geblesseerde spelers Peter Verhoeve, Stef Doedée en Vince van Dongen, die hun team ook steunden in deze allesbeslissende wedstrijd.

62342154 2333238593622483 4144432381652107264 N
De startende elf van ASWH in de finalewedstrijd tegen FC Lienden

Zij zagen hoe ASWH bijna direct de score opende. Jesper van den Bosch onderschepte de bal op het middenveld en lanceerde Ismail Yildirim. De Dordtenaar kon alleen richting doelman, maar slaagde er niet in om hem te passeren. De eerste grote kans was dus al snel een feit en vormde het startsein voor een Ambachtse stormloop. In het eerste kwartier vlogen de voorzetten en hoekschoppen de gastheren om de oren. FC Lienden moest alles op alles zetten om een goal te voorkomen, waarbij het er zelfs de schijn van had dat een speler daarbij de hand of arm gebruikte. Scheidsrechter Dieperink zag er echter geen overtreding in. De onmachtig ogende thuisploeg speculeerde zelf op de counter, een tactiek die natuurlijk altijd wel een kansje oplevert. Zo ook halverwege het eerste bedrijf, toen Guytho Mijland na een uitbraak plotseling in het Ambachtse strafschopgebied verscheen. Stefan Kok plukte de bal echter keurig van de voet van de spits en behoedde ASWH daarmee voor een achterstand.

Verder speelde het duel zich dus voornamelijk af op de helft van de gastheren. Regelmatig was er op doelman Kok na zelfs niemand te vinden op de helft van ASWH. Het enige dat er nog aan ontbrak, was die zo gewenste openingstreffer. Kopballen van Gilmaro van de Werp en Bilal El Amrani eindigden echter over het doel. Daardoor vertoonde de wedstrijd overeenkomsten met de eerste ontmoeting, toen een sterker ASWH ook verzuimde om de kansen te benutten. Drie minuten voor rust kregen de Ambachters echter eindelijk loon naar werken. Na een aanvalsopzet aan de linkerflank vond Fabian Korporaal met een slim passje Jesper van den Bosch. De aanvoerder haalde heerlijk uit en schoot de 0-1 achter doelman Jonkerman. Een belangrijke goal op een prettig moment, want zo kort voor de rust was dit uiteraard een extra tikje voor FC Lienden. ASWH zocht juist met een goed gevoel de kleedkamer op, in de wetenschap dat de stand weer in evenwicht was.

DSC 2662
Aanvoerder Jesper van den Bosch juicht na de 0-1, de achterstand uit de heenwedstrijd is weggepoetst!

Na rust zorgde Mels van Driel voor het eerste wapenfeit met een schot van even buiten het strafschopgebied. De routinier zocht het doel echter te hoog. FC Lienden, dat nu niet meer achterover kon blijven leunen, werd echter ook dreigender. Stefan Kok moest een indraaiende hoekschop uit zijn doel tikken en even later kopte de boomlange Shuremy Felomina over na een afgeslagen hoekschop. Omdat ASWH ook bleef voetballen, golfde het spel in die fase behoorlijk op en neer. Daardoor stichtte de in het blauw gestoken Ambachtse formatie zelf eveneens gevaar. Mels van Driel combineerde met Bilal El Amrani en schoot vervolgens voorlangs. Niet veel later was het woord weer aan de thuisploeg. Salim Mansouri, de man van het zwabberschot in de heenwedstrijd, haalde nog maar eens uit van afstand. Gelukkig vond hij de lat op zijn weg.

Omdat ASWH het middenveld weer in handen moest krijgen, besloot Agterberg om de door al zijn geleverde arbeid en loopwerk moegestreden Nick Slotboom te vervangen door Lars Bosscha. Later kwam ook Sam van de Kreeke in de ploeg als vervanger van Ismail Yildirim. De wissels brachten het gewenste effect, want ASWH kreeg de grip terug en begon weer nadrukkelijk aan de poort van FC Lienden te rammelen. Het zag er naar uit dat de Ambachters van plan waren om de wedstrijd te beslissen zonder verlenging. Daarom bracht Agterberg met Lester Pires nog een frisse kracht in de voorhoede. Hij loste Bilal El Amrani af. Omdat ASWH de aanval zocht, nam het wel het risico dat FC Lienden in de omschakeling gevaarlijk kon worden. Twee minuten voor tijd gebeurde dat ook. Guytho Mijland ontsnapte rond de middencirkel en spurtte alleen richting Stefan Kok. Heel ASWH hield de adem in. Het zou toch niet? Nee, want Kok hield met een zeer knappe redding zijn doel schoon en voorkwam een enorme kater. Een zeer belangrijk moment in de wedstrijd, waarmee de jonge doelman een bepalende rol speelde.

DSC 2739
Hij zit erin!!!! Sam van de Kreeke rent buiten beeld naar de zijlijn, achtervolgd door uitzinnige ploeggenoten

De vierde man meldde zich inmiddels aan de zijlijn met zijn bord. Er stond een zes op. Zes minuten extra tijd dus. Als daarin niet gescoord werd, zou een verlenging volgen. ASWH zette nog eens aan, omdat het voelde dat het kon. Het ontbrak echter net aan het kleine beetje geluk waarbij een bal wel net goed zou vallen, want steeds kon FC Lienden nog net voor opruiming zorgen. Diep in de blessuretijd werd er een overtreding gemaakt op Lars Bosscha. Vrije trap, oordeelde scheidsrechter Dieperink. De bal lag aan de rechterkant van het strafschopgebied, ideaal voor een linkspoot. Na kort overleg werd al snel besloten dat Sam van de Kreeke, een specialist, dit karweitje op zich zou nemen. De Brabander schatte met zijn timmermansoog de situatie in en bedacht dat de verre hoek de beste optie was. Het schot van Van de Kreeke kreeg in het doelgebied nog een fijn stuitje mee en plofte precies daar in de hoek waar hij het bedacht had. 0-2! 0-2! 0-2! De treffer zorgde voor dolle vreugdetaferelen in het Ambachtse kamp, maar het was nog niet klaar.

FC Lienden mocht nog een keer aftrappen en bracht een verse kracht binnen de lijnen. Mohammed Ajiach, een speler die nog een bedenkelijke hoofdrol zou opeisen. De gastheren ramden de bal meteen naar voren, maar ASWH kon voor opruiming zorgen. Rond het middenveld wilde Fabian Korporaal de weggewerkte bal verlengen, maar hij werd op schandalige wijze getorpedeerd door FC Lienden-aanvoerder Milad Intezar. Scheidsrechter Dieperink trok resoluut de rode kaart, maar in het lichte tumult dat volgde ging ook invaller Ajiach over de schreef. Nog geen veertig seconden na zijn entree kon ook hij met rood vertrekken, waardoor FC Lienden met negen man degradeerde. Niet veel later floot Dieperink namelijk voor het laatst.

ASWH had het gered! Vanzelfsprekend werd er een heerlijk feestje ingezet op het veld, inclusief supporters. Een geweldige prestatie van het team, waar enkele maanden geleden niemand zelfs maar van durfde te dromen. Maar na een sterke derde periode stond ASWH ineens in de nacompetitie en daarin liet de ploeg zien over de juiste mentaliteit en kwaliteit te beschikken. Promotie naar het hoogste landelijke amateurniveau, een prachtige competitie vol gerenommeerde ploegen. Het besef moet bij menigeen wellicht nog even indalen, maar het is toch echt waar. ASWH is er bij. De complimenten die spelers en begeleiding verdienen voor dit huzarenstukje zijn eigenlijk met geen pen te beschrijven. Zij hebben op fantastische wijze geschiedenis geschreven. Forza ASWH!

DSC 2771
ASWH neemt bezit van het veld van FC Lienden en viert het promotiefeest

FC Lienden - ASWH 0-2 (0-1)
42. 0-1 Jesper van den Bosch 90 (+6). 0-2 Sam van de Kreeke
Scheidsrechter: Rob Dieperink

FC Lienden: Thom Jonkerman; Yusuf Bilen, Shuremy Felomina, Abdel Metalsi, Milad Intezar; Yassine Zakir (90+7. Mohammed Ajiach), Frank Wiafe-Danquah, Marlon Versteeg, Salim Mansouri; Rafael Uiterloo, Guytho Mijland

ASWH: Stefan Kok; David Almeida, Stanley Husen, Menno Vooges, Gilmaro van de Werp; Jesper van den Bosch, Fabian Korporaal, Mels van Driel, Nick Slotboom (67. Lars Bosscha); Ismail Yildirim (77. Sam van de Kreeke), Bilal El Amrani (84. Lester Pires)

Mikki

Een fotoreportage van dit duel is te zien op www.phsfoto.nl en de Facebook-pagina van Dik Schumacher

 

 

 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft