ASWH
Uit het archief: aanvulling / rectificatie op heroïsche wedstrijden
12 juni, 2019

In de euforie over het geweldige resultaat in Lienden, het behalen van het 2e divisieschap in het amateurvoetbal, worden er helaas terugkijkend op soortgelijke belangrijke wedstrijden in de geschiedenis van ons bijna 90-jarig bestaan (officieel 1 augustus 2019)   wel eens onjuiste vergelijkingen gemaakt. Ik zie het dan als taak als clubarchivaris van ASWH de weergeving van het verhaal op de website te corrigeren cq aan te vullen.

In het artikel 'ASWH terug op het hoogste amateurniveau' over de onvergetelijke gebeurtenis in het afgelopen weekend wordt teruggeblikt op de legendarische wedstrijd, die ASWH destijds in Scherpenzeel om het behoud van het eersteklasserschap tegen FC Meppel winnend in de verlenging afsloot.

Daarna een vergelijking met de wedstrijd gespeeld op 27-5-1995 op het veld van TEC in Tiel, vergezeld met de opmerking, dat ASWH ook nu weer het vege lijf wist te redden en in de 1e klasse wist te blijven.

Onjuist! Het vlaggenschip van onze vereniging was alsnog in 1992 gedegradeerd. Het ging er in dit geval om te pogen in deze  beslissingswedstrijd op een neutraal terrein  te promoveren! Ook de tegenstander, DTS '35 uit Ede, had dezelfde intentie. ASWH had in de reguliere competitie, 2B, een periodetitel gewonnen en had in de nacompetitie de 2 andere periodetitel winnaars, Ter Leede en Vitesse, van zich afgeschud en daarmee deze beslissingswedstrijd bewerkstelligd.

Hetzelfde scenario had DTS gevolgd. Ook een periodetitel in haar competitie 2D en eliminatie van de 2 andere periodetitel winnaars. Al met al een echte zuivere promotiewedstrijd.

Onder het toeziend oog van zo'n 2000 toeschouwers, waaronder zeker de helft uit Ambacht onder wie de schrijver dezes - toen de voorzitter, maar dit terzijde!!! - trok ons eerste elftal aan het langste eind.

Al heel snel een doelpunt door Mark van der Velden, helaas in de 89e minuut de gelijkmaker, maar in de verlenging dan toch de bevrijdende kopbal van Michel Devilee: 2-1.

ASWH gepromoveerd naar de 1e klasse van het Zaterdagvoetbal. Voor de nieuwe generatie: destijds de hoogste klasse, de hoofdklasse zou later haar intrede doen.

Clubarchivaris Cor Scheurwater

 

 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft