ASWH
ASWH onderuit tegen UNA op toernooi in Rosmalen
9 augustus, 2019
ASWH neemt dit jaar in de voorbereiding deel aan het Pre-season Tournament van OJC Rosmalen. Gisteren speelden de Ambachters de eerste wedstrijd tegen UNA. De ploeg van trainer Rogier Veenstra ging op het schitterende complex van OJC helaas onderuit tegen deze ploeg uit de derde divisie zondag. Door een 2-3 nederlaag speelt ASWH zaterdag dus niet in de finale, maar in de kleine finale.

Aanvankelijk zag het er niet naar uit dat ASWH na afloop met lege handen zou staan. In de eerste twintig minuten hadden de Ambachters de controle over de wedstrijd. Er ontstonden ook mogelijkheden om gevaarlijk te worden, maar enkele keren ging het in de eindfase van een veelbelovende aanval net mis. Rond het half uur nam de wedstrijd echter een totaal andere wending. Na een dieptepass kon spits Mart van de Gevel alleen op doelman Stefan Kok af en hij zette de Brabanders koel op 0-1. Nog geen minuut later mocht Van de Gevel na balverlies bij ASWH ook zijn tweede doelpunt vieren en daardoor maakte ASWH het zichzelf wel erg lastig. Deze stand bleef tot de rust op het scorebord staan.

20190808 200325

In de tweede helft zocht ASWH naar de aansluitingstreffer, maar moest het ook oppassen voor de uitbraken van UNA. Uiteindelijk kwamen de Ambachters dichterbij. Een voorzet van Nick Slotboom werd door Lars Bosscha voor het doel gekopt, waarna Abderrahim Loukili het laatste tikje gaf. UNA herstelde de marge echter snel na een vlotte counter, die door Teun Willems werd afgerond. Daardoor moest ASWH helemaal opnieuw beginnen aan de inhaalrace. Met een flink aantal verse krachten gingen de Ambachters de slotfase in. Vier minuten voor tijd lukte het om opnieuw een aansluitingstreffer te produceren. Na een slimme vrije trap bracht Ismail Yildirim de bal voor het doel, waar Sam van de Kreeke met het hoofd toesloeg. Zijn kopbal betekende de 2-3. De resterende tijd was echter te kort om nog naast UNA te komen, al kreeg ASWH nog één goede kans. Invaller Lester Pires ontsnapte op snelheid aan de defensie en haalde hard uit, maar helaas mikte hij net te hoog.

Daardoor verloor ASWH dus van UNA, na een wedstrijd waarin na een goed begin ook best het nodige fout ging. Ongetwijfeld heeft trainer Rogier Veenstra diverse punten gezien die hij nog wil finetunen richting de start van de competitie. Een eerste aanzet kan komende zaterdag al worden gemaakt. ASWH treft dan OJC Rosmalen in de troostfinale van het toernooi. De gastheer, getraind door oude bekende Willem Leushuis, verloor met 0-3 van Achilles Veen. Uiteraard wordt ook deze wedstrijd gespeeld op sportpark De Groote Wielen in Rosmalen. De aftrap is om 14.00 uur.

ASWH - UNA 2-3 (0-2)
29. 0-1 Mart van de Gevel 30. 0-2 Mart van de Gevel 63. 1-2 Abderrahim Loukili 66. 1-3 Teun Willems 86. 2-3 Sam van de Kreeke

ASWH: Stefan Kok; Clarence Bijl (69. Lorenzo Braaf), Menno Vooges (69. Victor Stenzler), Toby Mulder (69. Aytaç Asim Metin), Gilmaro van de Werp; Jesper van den Bosch (43. Kenny Anderson), Fabian Korporaal (69. Mels van Driel), Nick Slotboom (69. Lucas van Oeveren), Lars Bosscha (69. Sam van de Kreeke); Abderrahim Loukili (69. Lester Pires), Ismail Yildirim

Mikki
 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft