ASWH
Prachtige doelpunten brengen ASWH naast GOES in oefenduel
4 augustus, 2019
ASWH speelde gisteren voor de tweede wedstrijd op een rij gelijk. Het oefenduel op sportpark Schildman tegen GOES leverde geen winnaar op (2-2). De Zeeuwen, dit seizoen spelend in de derde divisie zaterdag, kwamen in de tweede helft op voorsprong, maar twee prachtige doelpunten brachten ASWH alsnog naast de bezoekers.

Trainer Rogier Veenstra gebruikte de ontmoeting met zijn oude club wederom om zoveel mogelijk spelers ritme te laten kweken. Net als tegen FC Dordrecht was het de bedoeling om 30, 45 of 60 minuten te voetballen, uiteraard op een enkele uitzondering na. Enkele dagen na de prima wedstrijd tegen de profs kwam ASWH nu beduidend minder voor de dag. Dat had uiteraard ook te maken met de aanpak van GOES, dat zich als een goede ploeg presenteerde. Anderzijds waren de Ambachters zelf vooral in balbezit erg slordig, waardoor het moeilijk werd om echte kansen te creëren. Het publiek zag dan ook een weinig interessante eerste helft, waarin voor de doelen niet heel veel noemenswaardigs gebeurde.

1 DSC 3152
Twee verdedigers van GOES nemen Abderrahim Loukili in de mangel

In de tweede helft veranderde dat. Na een goede Ambachtse aanval kwam Abderrahim Loukili koppend in de buurt van de openingstreffer, maar zijn poging eindigde naast het doel. Een minuut of twintig na rust kwam GOES op voorsprong. Ongelukkig balverlies op het middenveld van ASWH werd vakkundig afgestraft door een snelle tegenaanval, die werd afgerond door Ruben Hollemans. De aanvoerder van de Zeeuwen bood Stefan Kok, die voor het eerst in deze voorbereiding het doel verdedigde, geen kans met een geplaatst schot in de hoek. Een minuut of tien later werd het zelfs 0-2. Een hoekschop van GOES leek onschadelijk te worden gemaakt, maar de bal kwam nogmaals voor de goal en daar kon de boomlange verdediger Jesse Bank het laatste tikje geven.

1 DSC 3177
Gilmaro van de Werp neemt koppend het Zeeuwse doel onder vuur

Daardoor leek ASWH op weg naar een nederlaag. De Ambachters kwamen echter razendsnel met de aansluitingstreffer op de proppen. Na een afgeslagen hoekschop nam Kenny Anderson de bal uit de draai ineens op de schoen. Zijn harde schot zeilde richting de kruising en vloog binnen. Voor Anderson de eerste treffer in Ambachtse dienst. De ploeg ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker en was in de laatste minuut succesvol. ASWH kreeg een vrije trap en wederom liet Lucas van Oeveren zich gelden als ware specialist. Met de juiste snelheid en met een akelige precisie liet hij na een klein tikje van Sam van de Kreeke een geweldig schot los, dat buiten bereik van de doelman in de bovenhoek eindigde. Twee prachtige doelpunten bezorgden ASWH dus alsnog een gelijkspel!

1 DSC 3233
De pegel van Kenny Anderson (met nummer 24) eindigt in de bovenhoek: 1-2!

Een nederlaag tegen zijn oude club bleef trainer Rogier Veenstra daarom bespaard. Ongetwijfeld is hij drie weken voor de competitiestart wel weer een stuk wijzer geworden over de mogelijkheden binnen zijn selectie. Komende week vervolgt ASWH de voorbereiding op het Pre Season Tournament bij OJC Rosmalen. Donderdagavond nemen de Ambachters het op tegen UNA, dat uitkomt in de derde divisie bij de zondagamateurs. Op zaterdag wacht dan een finale of een troostfinale tegen zaterdaghoofdklasser Achilles Veen of de organisator, zondaghoofdklasser OJC Rosmalen.

ASWH - GOES 2-2 (0-0)
66. 0-1 Ruben Hollemans 77. 0-2 Jesse Bank 79. 1-2 Kenny Anderson 90. 2-2 Lucas van Oeveren

ASWH: Stefan Kok; Lorenzo Braaf (60. Clarence Bijl), Menno Vooges (46. Victor Stenzler), Toby Mulder (46. Aytaç Asim Metin), Gilmaro van de Werp; Jesper van den Bosch (46. Kenny Anderson), Fabian Korporaal (60. Lucas van Oeveren), Nick Slotboom, Lars Bosscha; Abderrahim Loukili (60. Sam van de Kreeke), Lester Pires (46. Ismail Yildirim)

Mikki
 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft