ASWH
ASWH 2 zet ook Groote Lindt in beker opzij
8 september, 2019

In de tweede beker poule wedstrijd bleek ook het in de oefenwedstrijden goed op dreef zijnde Groote Lindt niet in staat om het de reserves van ASWH echt moeilijk te maken. Met een 2-5 overwinning zette het ASWH team deze tegenstander opzij. Door deze tweede bekeroverwinning heeft ASWH 2 het in eigen hand om op zaterdag 14 september tegen het nog puntloze GSC/ODS om als poulewinnaar de volgende bekerronde te bereiken.

IMG 20190907 163955
 
De trainer van ASWH 2 Ed Ridderhof stelde in deze wedstrijd in vergelijking met de wedstrijd van vorige week zaterdag twee andere spelers in de basisopstelling op. David Almeida en Aytaç Asim Metin namen plaats in het hart van de sterke verdediging. Kevin van Tol was hierdoor reserve, terwijl Richard Lupungu wegens een blessure ontbrak.

IMG 20190907 164041
  
Derde klasser Groote Lindt acteerde in de eerste helft angstig met bijna constant alle spelers achter de bal op hun eigen helft. Ze gokten daarbij om door een counter via met name Juhtlen Castillo zelf gevaarlijk te kunnen worden. Net als vorige week had ASWH het daardoor moeilijk om aanvankelijk de ruimtes te vinden voor openingen in de verdediging. Zo duurde het tot over het eerste kwart van de wedstrijd voor er echt gevaar kon worden gesticht toen Nagier Bonevacia zijn inzet in het zijnet zag belanden. Even later was het wel raak. Liomar Jennie werd aan de linkerkant weggestuurd door Vince van Dongen en hij zocht en vond de verre hoek 0-1. Het 325ste doelpunt in dit bekertoernooi in 88 wedstrijden. In het vervolg van de eerste helft had ASWH liefst vier (grote) kansen om de voorsprong te verdubbelen. De door Jennie de diepte ingestuurde Delano Oehlers zag zijn schot nog net door een verdediger in corner geblokt worden, een afstandsknal vanaf 35 meter door Metin werd door de Zwijndrechtse doelman Rens de Wit ternauwernood in corner verwerkt. Op aangeven van Bonevacia kreeg Anwar Nzojyibwami vervolgens een 110% kans die hij helaas over het doel schoot en in de laatste minuut voor de rust wist ook Amar Klepo de bal niet langs de doelman te krijgen.
Aan de andere kant zocht eerder Kevin van Pelt het doel te hoog om de stand bij de rust in evenwicht te brengen.

IMG 20190907 164125
  
Na thee in de rust kwam ASWH 2 net als vorige week goed uit de startblokken. Heel snel was het de ingebrachte Joshua Akoy die vanaf de rechterkant zijn voorzet zag worden afgerond door Nzojyibwami 0-2. Hierna testte de net 18 jaar geworden jongste man op het veld, Jaimy van der Poel nogmaals de kwaliteiten van de doelman. Nog voor de tweede helft een kwartier oud was stond ASWH echter wel op een 0-3 voorsprong. Na een slim genomen vrije trap van Klepo was het centrale verdediger Metin, die in zijn eerste officiële wedstrijd voor ASWH de roos trof. Met deze vrij hopeloze achterstand begon Groote Lindt zich opeens ook in aanvallend opzicht te roeren en moest onze keeper Rody van der Poel ook tot twee keer aan toe zijn kwaliteiten tonen om een tegen doelpunt te voorkomen. Het was Klepo die de voorsprong echter voor ASWH vergrootte 0-4. Door een benutte penalty van Tim Willemstijn na een overtreding op de ingevallen handenbinder Kevin Zimmerman redde de thuisploeg in ieder geval de eigen eer. Maar ASWH stelde bijna direct orde op zaken en bracht de marge weer op vier. Op aangeven van Jeroen Daane was het Akoy die het net vond  5-1. Ruim 3 seizoenen geleden kwam hij voor het laatst uit voor ASWH en gelijk vond Akoy dus het doel. In zijn in totaal 60ste wedstrijd zijn nu 59ste officiële doelpunt! In de absolute slotfase was het Zimmerman, die de eindstand op 2-5 bracht.

IMG 20190907 164238
 
Voor volgende week zaterdag 14 september staat de 3e en laatste bekerpoule wedstrijd op het programma. ASWH 2 speelt dan thuis tegen GSC/ODS, aanvang 15.00 uur.
 
Groote Lindt - ASWH 2: 2-5 (0-1).  
26. 0-1 Liomar Jennie, 47. 0-2 Anwar Nzojyibwami, 58. 0-3 Aytaç Asim Metin, 71. 0-4 Amar Klepo, 74. 1-4 Tim Willemstijn, 75. 1-5 Joshua Akoy en 89. 2-5 Kevin Zimmerman.
Opm. scheidsrechter Nico Opstraat uit Den Bosch gaf gele kaarten aan Balaydin (Gr.Lindt) en Metin (ASWH) en werd aan onze kant als vanouds bijgestaan door Sander de Geus.

De spelers van ASWH 2: Rody van der Poel; David Almeida, Amar Klepo (67. Jeroen Daane), Nagier Bonevacia, Jaimy van der Poel (70. Mels van der Ploeg), Delano Oehlers (65. Jeroen Daane), Anwar Nzojyibwami, Martijn Daane, Liomar Jennie (46. Joshua Akoy), Vince van Dongen en Aytaç Asim Metin.

Tekst: Cees van Heeren
Foto: Sportfotografie Marco Fok

 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft