ASWH
ASWH behaalt tegen Scheveningen de eerste zege in de tweede divisie
7 september, 2019

Vanmiddag speelde ASWH op sportpark Schildman tegen Scheveningen. Een wedstrijd die een bijzondere plaats krijgt in de geschiedenisboeken van de vereniging, want de ploeg van trainer Rogier Veenstra behaalde de eerste overwinning ooit in de tweede divisie. De Ambachters waren in de live op Fox uitgezonden wedstrijd vooral effectiever dan de bezoekers. In de eerste helft was de kansenverhouding immers in evenwicht. Scheveningen verzuimde echter te scoren, terwijl ASWH via wel twee keer toesloeg. Na rust kwam de voorsprong geen moment meer in gevaar, waardoor de historische driepunter een feit werd. Door dit resultaat klom ASWH naar een keurige elfde plaats op de ranglijst.

Veenstra diende zijn elftal voor deze wedstrijd wel enigszins te wijzigen. Fabian Korporaal viel vorige week al geblesseerd uit tegen Katwijk en nam daardoor plaats in de ziekenboeg naast Mels van Driel, Toby Mulder en Mitchel Louwerens. Ook Lucas van Oeveren kon wegens een blessure niet spelen, terwijl de inzetbaarheid van Ismail Yildirim tot kort voor de wedstrijd een vraagteken vormde. De Dordtenaar leek aanvankelijk nog bij de selectie te zitten met het oog op een eventuele invalbeurt, maar kreeg geen groen licht van de medische staf en ontbrak dus uiteindelijk eveneens. Veenstra loste het op door nieuwkomer Koen Wesdorp in de basis te posteren en ook Abderrahim Loukili verscheen voor de eerste keer aan de aftrap in een officiële wedstrijd. Verder voerde de trainer achterin een wijziging door. Roy van 't Hoog debuteerde als linksback en nam daardoor de plaats in van Menno Vooges. De laatste aanwinst, Josimar Lima, startte als wisselspeler.

ASWH had het in de openingsfase lastig met Scheveningen, van oudsher een lastige opponent. De bezoekers, die in de eerste twee wedstrijden nog geen punten bemachtigden, kregen ook de eerste grote kans op sportpark Schildman. Barry Rog brak door en legde breed op Mehmet Aldogan. De ervaren aanvaller zag een vrijwel leeg doel voor zich, maar mikte gelukkig voor ASWH te hoog. De Ambachters ontsnapten dus aan een achterstand, maar deelden direct daarna zelf een stevige tik uit. Na een onderschepping van Clarence Bijl kwam Jesper van den Bosch in balbezit. De aanvoerder had al gezien waar de ruimte lag en verstuurde vanaf eigen helft een fantastische dieptepass op Abderrahim Loukili. De aanvaller verscheen daardoor in het strafschopgebied van de bezoekers, waar hij Samir El Moussaoui afschudde en vervolgens beheerst de 1-0 achter doelman Wesley Zonneveld prikte. De eerste officiële treffer van Loukili in Ambachtse dienst, waarmee hij zijn elftal op voorsprong bracht.

Copyright Proshots 4293889
Basisdebutant Roy van 't Hoog houdt Scheveningen-speler Levi Schwiebbe van de bal af (Foto: PRO SHOTS)

Het doelpunt bracht ASWH meer rust, waardoor het wedstrijdbeeld meer in evenwicht kwam. Desondanks kreeg Scheveningen meer mogelijkheden om te scoren. Stefan Kok tikte een vrije trap van Levi Schwiebbe echter kundig uit de hoek, terwijl Gilmaro van de Werp als winnaar uit de strijd kwam bij een luchtduel met Robert van Koesveld en Youri de Winter, om vervolgens kalm uit te verdedigen. Spits De Winter ontsnapte even later aan de andere kant wel aan de defensie van ASWH. Hij kreeg de bal wat gelukkig mee, maar dook daardoor alleen op voor de uitlopende Stefan Kok. De Winter schoof de bal echter naast het doel en liet daarmee een grote kans op de gelijkmaker liggen. Net als in de openingsfase kwam ASWH vrijwel meteen met een keihard antwoord. Roy van 't Hoog begon aan een goede actie aan de linkerkant, waarbij hij een tegenstander passeerde. De linksback liep door en gaf een voorzet die aan Sam van de Kreeke voorbij ging, maar wel bij de ver opgestoomde Clarence Bijl belandde. De rechtsback, in de voorbereiding ook al zo trefzeker, controleerde de bal als een volleerd spits en haalde heerlijk uit. Buiten bereik van de doelman vloog de bal in het net: 2-0 voor ASWH! Een fantastische omschakeling, waarmee de Ambachters de marge verdubbelden. Die mooie voorsprong bleef tot het rustsignaal in stand.

De tweede helft leverde voor de neutrale kijker wellicht minder spektakel op. Scheveningen moest op jacht naar de aansluitingstreffer en probeerde dat ook wel, maar verdedigend gaf ASWH vrijwel geen krimp. De meeste pogingen van de gasten kwamen dan ook van buiten het strafschopgebied, waardoor doelman Stefan Kok vrijwel niet in actie hoefde te komen. Dit veranderde ook niet toen de bezoekers verse krachten binnen de lijnen brachten, waar trainer Rogier Veenstra op reageerde door Menno Vooges en Lester Pires in te brengen voor de moegestreden Roy van 't Hoog en Sam van de Kreeke. ASWH probeerde zelf uiteraard om te profiteren van de ruimte die Scheveningen moest weggeven en daarbij was de snelheid van Pires goed bruikbaar. De sterke aanvaller leidde ook de beste Ambachtse kans van de tweede helft in. Hij bleef goed aan de bal en speelde Jesper van den Bosch aan. De aanvoerder opende ineens op Koen Wesdorp. De prima spelende debutant koos voor een voorzet, maar die werd weggetrapt door een verdediger, waarna Wesdorp in de herkansing zelf het zijnet trof.

2M3O0023
Abderrahim Loukili (20) heeft ASWH op 1-0 gezet tegen Scheveningen!

De klok tikte door in Ambachts voordeel en langzaam maar zeker ontstond het gevoel dat ASWH op weg was naar de eerste overwinning in de tweede divisie. Op dit niveau is echter niets beslist voor het laatste fluitsignaal heeft geklonken. Dat bleek, want Scheveningen kreeg in de slotfase nog één kans om de spanning terug te brengen. De sterk operende verdediging werd verrast door een steekpass op invaller Sergi Roeleveld, die zich kennelijk net niet in buitenspelpositie bevond. Doelman Stefan Kok redde echter met de voet, vastbesloten om zijn eerste 'clean sheet' van dit seizoen te behouden. Daarin slaagde hij dus glansrijk, want niet veel later floot de flink met kaarten strooiende scheidsrechter Timmer voor de laatste keer.

ASWH had de eerste zege te pakken en dat op de dag waarop de festiviteiten rond het negentigjarig bestaan van start gingen! Door de overwinning op Scheveningen klommen de Ambachters naar de elfde plaats, waarmee zij keurig in de middenmoot bivakkeren. Volgende week mag worden geprobeerd om een goed vervolg aan dit resultaat te geven. ASWH speelt dan uit bij het eveneens gepromoveerde Noordwijk, dat na drie duels knap tweede staat. Wederom een mooie uitdaging dus, maar eerst mag er nog even worden genoten van de historische driepunter tegen Scheveningen.

ASWH - Scheveningen 2-0 (2-0)
13. 1-0 Abderrahim Loukili 39. 2-0 Clarence Bijl
Scheidsrechter: Luuk Timmer

ASWH: Stefan Kok; Clarence Bijl, Gilmaro van de Werp, Victor Stenzler, Roy van 't Hoog (65. Menno Vooges); Jesper van den Bosch, Lars Bosscha, Kenny Anderson (85. Nick Slotboom), Koen Wesdorp, Abderrahim Loukili; Sam van de Kreeke (71. Lester Pires)

Scheveningen: Wesley Zonneveld; Ruben Koorndijk, Samir El Moussaoui, Robert van Koesveld, Nigel Ogidi Nwankwo; Levi Schwiebbe, Jari de Jong (60. Giovano van Ree), Nabil Haddadi (74. Ioannis Bouras); Barry Rog (60. Sergi Roeleveld), Youri de Winter, Mehmet Aldogan

Mikki

Een fotoreportage van dit duel is te zien op www.orangepictures.nl en de Facebook-pagina van Dik Schumacher. Vanavond zullen ook de samenvatting en de interviews door Fox weer te zien zijn onder het kopje 'Samenvattingen' op de website 

 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft