ASWH
ASWH krijgt oude bekende Scheveningen op bezoek
5 september, 2019

Na de positieve entree in de tweede divisie op de openingsdag, maakte ASWH vorige week in Katwijk kennis met de absolute top in deze afdeling. De verloren wedstrijd bij de kampioenskandidaat leverde voldoende leerpunten op voor het vervolg van de competitie. Zaterdag krijgen de spelers en staf de kans om te laten zien dat zij snelle leerlingen zijn. Oude bekende Scheveningen komt namelijk op bezoek op sportpark Schildman en die ploeg staat, voor wat het waard is in deze fase van de competitie, na twee duels nog onder ASWH. Bij een overwinning kunnen de Ambachters dus goede zaken doen. De historie leert echter dat Scheveningen een geduchte tegenstander is. Het toeval wil dat we de Schollekoppen treffen op de dag dat bij ASWH de kick-off van de viering van het negentigjarig bestaan wordt gehouden. Ook Scheveningen bereikte dit jaar namelijk een mijlpaal. De in 1919 opgerichte vereniging vierde afgelopen zomer het eeuwfeest, een heuglijke gebeurtenis. Kortom, twee clubs met een rijke historie ontmoeten elkaar in een wedstrijd die ook nog eens live wordt uitgezonden op FOX Sports.

Vorig seizoen

Ongetwijfeld herinneren de volgers van het eerste elftal zich nog hoe Scheveningen in het seizoen 2017/18 op stoom raakte. Na een moeizaam begin zette de ploeg een ijzersterke reeks neer, die resulteerde in een periodetitel en deelname aan de nacompetitie. Daarin promoveerde Scheveningen naar de tweede divisie. Vorig seizoen debuteerde de club op het hoogste amateurniveau en ook toen was er sprake van enige opstartproblemen. Misschien is een gewenningsfase wel een beter woord, want het is duidelijk dat de tweede divisie zich maar moeilijk laat vergelijken met de derde divisie. Scheveningen stond na de eerste periode voorlaatste en ook bij het ingaan van de winterstop bivakkeerde de ploeg met 11 punten uit 16 wedstrijden nog op een positie die veroordeelde tot het spelen van de nacompetitie om handhaving. Na de winterstop voelde Scheveningen zich duidelijk beter thuis in de tweede divisie. De competitie werd afgesloten met 43 punten, 32 meer dan voor de winter. Een enorme verbetering dus, waardoor de veilige veertiende plek werd bereikt met een ruime voorsprong op de concurrentie onderin. Missie geslaagd dus, Scheveningen bleef in de tweede divisie!

Dit seizoen

Dit seizoen lijkt Scheveningen ook nog even op gang te moeten komen. De eerste twee duels werden allebei verloren, waardoor Scheveningen bij het groepje clubs staat dat nog puntloos is. Op de openingsdag was Katwijk met 0-2 te sterk. Uiteraard geen schande. In de tweede speelronde ging Scheveningen onderuit bij HHC Hardenberg. Een verlies met een zure smaak, want pas in de derde minuut van de blessuretijd werd er gescoord. De doelpuntenmaker was Rob van der Leij van HHC Hardenberg, waardoor Scheveningen degene was die met lege handen van het veld stapte. 

Mutaties

Afgelopen zomer zag Scheveningen diverse spelers vertrekken. De ervaren Leroy Resodihardjo koos voor Smitshoek, doelman Sven Wolsheimer stapte over naar Noordwijk, aanvaller Brandon Robinson speelt nu voor Katwijk en rechtsback Kevin Gomez Nieto vertrok naar Quick Boys. Ook een andere aanvaller, Joël Donald, verkaste naar een ploeg uit de tweede divisie, namelijk Koninklijke HFC. Verder kozen ook Michael de Niet, Ferry de Jong (beiden SVC '08), Nabil Hadui (TAC '90) en Bjorn Wagenaar (Brora Rangers FC) voor een vertrek uit Scheveningen.

ASWH Scheveningen 14
Beeld uit de laatste ASWH - Scheveningen in het voorjaar van 2018: routinier Mels van Driel probeert een aanval van de bezoekers te onderbreken

Trainer

Wie Scheveningen zegt, zegt John Blok. De ambtsperiode van de 52-jarige trainer neemt inmiddels Foppe de Haan-achtige proporties aan. Hij staat, verdeeld over twee periodes, al voor het zestiende jaar voor de groep bij de club die hij ook als speler diende. Blok werd als speler diverse keren kampioen met Scheveningen, waarbij de landstitel in 1996 uiteraard het meest in het oog sprong. In 2000 werd hij trainer bij de club. Na vijf seizoenen vertrok Blok naar Quick Boys, waar hij drie jaar werkte. Na een kort avontuur bij VVSB keerde de trainer in 2009 terug bij Scheveningen. Hij loodste de club in 2012 als kampioen naar de topklasse en bereikte later ook de tweede divisie. Blok heeft zijn sporen in de clubhistorie dus ruimschoots verdiend!

Blikvanger

In de selectie van Scheveningen bevinden zich flink wat spelers die al langere tijd bij de club actief zijn. Goede voorbeelden zijn de verdedigers Ruben Koorndijk en Samir El Moussaoui, de over een prima traptechniek beschikkende middenvelder Levi Schwiebbe, de allround aanvaller Tim Peters en de behendige vleugelspeler Mehmet Aldogan. Ook spelers als Jari de Jong en middenvelder Mitchel de Vlugt zijn inmiddels vertrouwde namen. In de eerste twee competitieduels deed Blok naast deze bekende gezichten ook een beroep op enkele nieuwelingen. Dat waren onder meer doelman Wesley Zonneveld, de verdedigers Robert van Koesveld en Nigel Ogidi Nwankwo en de van FC Lisse afkomstige aanvaller Rowdy van der Putten. Als blikvanger valt de keuze echter op middenvelder Barry Rog. De 23-jarige Rog speelde in de jeugd van ADO Den Haag, maar keerde in 2015 terug naar zijn geliefde Scheveningen. Daar ontwikkelde de dynamische middenvelder zich tot een vaste waarde, die ieder seizoen zijn doelpunten meepikt en belangrijk is voor het elftal. In september 2017 slaagde hij er ook in om te scoren in de verloren wedstrijd tegen Ajax in de TOTO KNVB Beker.

Historie

ASWH en Scheveningen kwamen elkaar in de historie regelmatig tegen. Sinds ASWH in 1999 naar de hoofdklasse promoveerde, kwam Scheveningen zeven keer naar sportpark Schildman. In het seizoen 2001/02 won kampioen ASWH daar met 2-0 dankzij goals van Jordi Boogers en Onno Doeland. In het seizoen 2003/04 won Scheveningen echter met 1-2. De Ambachtse aansluitingstreffer kwam van John Verbaan, maar zelfs na twee rode kaarten hield Scheveningen stand en nam de punten mee naar huis. Daarna troffen de teams elkaar pas weer in het seizoen 2008/09. Het werd toen 2-2. Domingos Lopes de Brito zette Scheveningen twee keer op voorsprong, maar Joshua Brard en Ivar Eltenberg maakten net zo vaak gelijk namens ASWH. Scheveningen eindigde ook toen niet met elf man. Mike van Gool, spelend tegen zijn oude club, kreeg twee keer geel. ASWH profiteerde er echter niet van. In het seizoen 2009/10 won ASWH met 4-2. Henk Roeland en Gerson Rodrigues scoorden allebei twee keer voor ASWH, dat eerst op 4-0 kwam voor Scheveningen iets terug kon doen. Op de voorlaatste speeldag van het seizoen 2011/12 kon Scheveningen eventueel kampioen worden, maar daar werkte ASWH niet aan mee. De Ambachters wonnen met 2-0. Ricardo Danning opende na rust de score, in de slotfase maakte Ferry van Lare de tweede. Hij schoot een vrije trap binnen, veroorzaakt door de met rood bekeurde Samir El Moussaoui. Een week later pakte Scheveningen de titel echter alsnog en promoveerde naar de topklasse. Daarom troffen de teams elkaar in het seizoen 2016/17 in de derde divisie voor het eerst sinds lange tijd weer in competitieverband. ASWH leek door een goal van Robbert Olijfveld op weg naar een overwinning, maar kort voor tijd maakte Samir El Moussaoui toch nog gelijk. De laatste ontmoeting vond plaats in het seizoen 2017/18. Scheveningen, dat toen al in een zeer sterke fase zat, won eenvoudig met 0-3. Brandon Robinson en Barry Rog zetten de bezoekers al voor rust op voorsprong, waarna Mehmet Aldogan in de tweede helft de eindstand vastlegde.

Op de andere velden

Er zijn na twee speelrondes nog vier ploegen met de volle score. Katwijk probeert dat zo te houden in de thuiswedstrijd tegen GVVV, Rijnsburgse Boys heeft op eigen veld dezelfde intenties tegen Noordwijk. Ook IJsselmeervogels en TEC zijn nog zonder puntverlies, maar daar komt zaterdag hoe dan ook voor één van de twee - of allebei - verandering in. Zij treffen elkaar namelijk op de Westmaat. Excelsior Maassluis is na twee duels verrassend nog puntloos en wil daar ongetwijfeld iets aan doen op bezoek bij Koninklijke HFC. Ook bij De Treffers staat er nog een nul ingevuld bij het puntenaantal. Zondag kan de ploeg hier op eigen veld verandering in brengen tegen Jong Sparta Rotterdam. Verder speelt regerend kampioen AFC thuis tegen HHC Hardenberg, ontmoeten Kozakken Boys en Spakenburg elkaar in Werkendam en krijgt Quick Boys visite van Jong FC Volendam.

ASWH zal zaterdag willen proberen om de eerste zege te boeken in de tweede divisie, maar Scheveningen snakt uiteraard ook naar punten. Alle steun is daarom gewenst. Laat je dus horen langs de lijn! Wie niet in staat is om af te reizen naar sportpark Schildman, kan de wedstrijd volgen via het Twitter-account van ASWH.

Mikki

 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft