ASWH
De Wedstrijden: 90 jaar en eerste winst in 2e divisie
8 september, 2019
De zaterdag begon met de Kick-Off-Party ASWH 90 jaar voor de jongste jeugd begon al om 09.00 uur. De Jeugd Activiteiten
Gerrit 39
Commissie, bestaande uit Lisette, Andrea, Chantal en Ruben, had een prachtig spelcircuit bedacht bestaande uit groot aantal voetbaleigen onderdelen. De voetbalvaardigheden van de deelnemers kwamen volledig aan bod. De opkomst van de deelnemers was heel groot en tussen de buien door werden de circuitonderdelen vol enthousiasme en onder grote belangstelling van ouders en grootouders afgewerkt. Complimenten voor de organisatie en dank aan alle medewerkers voor dit geslaagde evenement.

Dat ASWH 90 jaar bestaat is ook opgemerkt door de KNVB. KNVB ambassadeur Frans Schierick kwam langs om namens de KNVB de felicitaties over te brengen. Dit ging vergezeld met een fraai beeld. Ook de TV zender 2e divisie liet zich niet onbetuigd een bood een taart aan die was opgesierd met het logo van ASWH. Een mooi gebaar van zowel de KNVB als de 2e divisie om aandacht te besteden aan onze 90 jarige club. Die 90 jaar werd ook opgeluisterd met een fotopresentatie in de kantine. John van der Wulp had uit het fotoarchief van Gerrit Scheurwater een pracht van een selectie samengesteld met foto’s vanaf 1937 tot nu. Velen hebben van deze fotocompilatie genoten.
JACRuben Vd Steen  John En Frans
 V.l.n.r. Lisette, Andrea, Chantal en Ruben  John met beeldje 

1e elftal
Na de kansloze nederlaag vorige week in en tegen Katwijk aasde ASWH op eerherstel. De thuiswedstrijd tegen het nog puntloze Scheveningen zou dit nog prille seizoen kleur moeten gaan geven. Trainer Rogier Veenstra kon vanwege een blessure helaas niet
Louk
Abderrahim Loukili maker van het eerste doelpunt(foto: PRO SHOTS)
beschikken over zijn onbetwistbare middenvelder Fabian Korporaal. Zijn plek werd ingenomen door de debuterende nieuwkomer Koen Wesdorp. Die deed het uitstekend en mag zeker een versterking voor de selectie worden genoemd. In mijn verbeelding zie ik al een toekomstig middenveld met Fabian Korporaal, Lars Bosscha en Koen Westdorp opdoemen. Het elftal heeft geleerd van vorige week tegen Katwijk. Ondanks dat de Scheveningse spelers niet van het Katwijk kaliber waren besefte ASWH dat nu punten gepakt dienden te worden om al niet vroegtijdig in deze competitie in de problemen te komen. Vooral de wijze waarop gespeeld werd sprak aan. Knokken voor elke meter en kansen benutten als die zich aandienden. En dat gebeurde ook. Ondanks dat de aanvallers van Scheveningen een aantal doelrijpe mogelijkheden om zeep brachten bleek ASWH veel effectiever voor de goal. Eerst was het Abderrahim Loukili die scoorde. Hij werd hiervoor in stelling gebracht door Roy van ’t Hoog die daar aan voorafgaande een onnavolgbare solo tevoorschijn had getoverd. Vervolgens was het Clarence Bijl die voor de rust fraai de 2-0 scoorde.
De tweede helft had ASWH het goed voor elkaar. En werd compact gespeeld en niets weggegeven. Ondanks dat enkele Scheveningen spelers irritant gedrag vertoonde consolideerden het ASWH team de 2-0 voorsprong en behaalde zodoende de dik verdiende eerste drie punten in de 2e divisie.

Senioren
Vorige heb ik beloofd terug te komen op de eerste beker ronde (poulewedstrijden) voor de districtsbeker. Een groot aantal ASWH teams nemen hier aan deel. Zaterdag werd de 2e ronde gespeeld. 
Het 2e elftal ging op bezoek bij 3e klasser Groote Lindt. Met 5-2 werden de Lindtenaren afgetroefd. Omdat vorige week al met 5-0 werd gewonnen van De Alblas is plaatsing voor KO fase zo goed als zeker. Zover is het 3e elftal nog niet. ASWH won wel beide wedstrijden, met 1-0 bij VVGZ 2 en met 3-1 thuis tegen Pelikaan 4. Ook Groote Lindt 2 won beide wedstrijden. De wedstrijd komende zaterdag tussen beide teams wordt dus beslissend wie doorgaat. Hetzelfde verhaal geldt voor het 4e elftal. Vorige week werd met 5-3 gewonnen van Alblasserdam 3 en gisteren werd Pelikaan 7 met 4-3 geklopt. Sliedrecht won ook beide wedstrijden en moet met ASWH uitmaken wie doorgaat. De eerste wedstrijd van het 5e eindigde tegen Rijsoord 7 een 1-1 gelijkspel, gisteren werd Pelikaan met 5-2 geklopt. Ook IFC 4 heeft vier punten dus de Ambachtse derby wordt beslissend voor wie doorgaat. De eerste wedstrijd won het 6e op ondubbelzinnige wijze met 14-2 van De Zwerver 4. Gisteren werd met 5-4 van Nieuw Lekkerland 6 verloren. Ondanks dat nog tegen De Alblas 4 gespeeld moet worden lijken de kansen verkeken. Dat geldt zeker niet voor het 7e elftal dat een keer gelijkspeelde, 3-3 tegen Alblasserdam 5 en met 5-0 van IFC 5 won. Bij winst op de derde tegenstander De Alblas 5 is doorgaan verzekerd. Het 8e elftal won gisteren met 8-1 van Pelikaan 13 maar verloor vorige week van IFC 3 met 6-4. IFC lijkt hier de grootste kanshebber.
KNVB Beker Logo

Junioren
De JO19-1 wonnen beide poulewedstrijden. Vorige week met 6-2 uit tegen IFC en zaterdag werd thuis met 4-0 van Pelikaan gewonnen. Het moet gek gaan wil dit team niet doorgaan naar de volgende ronde. Hetzelfde geldt voor JO19-2. Die wonnen beiden wedstrijden met grote cijfers. Steenbergen had vorige week niets in te brengen tegen ASWH en verloor met 7-0. Gisteren werd met 8-2 gewonnen van Oranje Bauw ’14.
Ook twee fraaie winstpartijen voor de JO17-1. Eerst werd Virtus met 6-2 geklopt en dit weekend werd een nipte 2-1 overwinning geboekt op Oranje Wit. Ook dit team is vrijwel zeker van plaatsing voor de KO fase. Voor de JO17-2 wordt het wat lastiger om door te kunnen bekeren. De eerste wedstrijd werd wel met 4-1 van Hardinxveld gewonnen maar gisteren kwam dit niet verder dan 0-0 tegen Groote Lindt. De derde wedstrijd, volgende week tegen VVGZ uit wordt dus beslissend. Voor de JO17-3 is plaatsing voor de volgende rond wel verkeken. Dit team verloor haar eerste twee poulewedstrijden. De uitwedstrijd tegen Alblasserdam werd met 5-3 verloren en vervolgens was De Alblas met 5-1 te sterk. Dat geldt ook voor JO17-4. Dit team had geen schijn van kans tegen Virtus, 6-1 verlies, en Pelikaan dat met 15-0 over het ASWH-team heen liep. 
De MO17-1 verloren en wonnen eenmaal. Thuis werd van De Zwerver met 2-0 verlorenen maar uit wonnen de meiden met 4-0 van Pelikaan. Wanneer de laatste wedstrijd van IFC wordt gewonnen dan hebben zij nog kans om door te gaan.
In de poule van de JO15-1 dreigt het spannend te worden. Drie clubs staan op drie punten. ASWH won een keer maar verloor ook een keer. De winst werd gisteren behaald op Pelikaan met een uitslag van 11-3 maar eerder werd met 3-0 van Wieldrecht verloren. Het team JO15-2 is kansloos na twee verloren poulewedstrijden. Tegen IFC werd nog een draaglijke 3-1 nederlaag geleden maar gisteren was De Alblas twee maatjes te groot. Het werd 11-0 voor De Alblas. De JO15-2 begon het bekeravontuur met een 2-2 gelijkspel tegen Rijsoord. De tweede wedstrijd werd met 12-6(!) gewonnen van Pelikaan. De wedstrijd volgende week tegen Groote Lindt wordt beslissend wie doorgaat, ASWH of Groote Lindt. Ook de JO 15-3 moeten het in de laatste wedstrijd uitvechten met een team van Groote Lindt. Dit ASWH-team speelde uit met 2-2 gelijk tegen Rijsoord en won gisteren thuis met 12-6 van Pelikaan. 
Voor de JO14-1 is er geen beker eer te behalen. Thuis werd met 5-3 van Oranje Wit verloren en uit tegen Unitas werd het 7-2 voor de betere Gorkumers. Ook voor de JO14-2 is het doek al gevallen. Nederlagen tegen Heerjansdam uit (7-2) en 14-2 thuis tegen VVGZ maken ASWH kansloos ook al moet er nog een wedstrijd gespeeld worden. Voor het JO14-3 team zijn er nog mogelijkheden om door te dringen tot de KO fase. Maar dan moet de laatste wedstrijd wel gewonnen worden van Heerjansdam en een beter doelsaldo scoren. 
Ook de meiden O15 speelden pas een bekerwedstrijd. Die wedstrijd werd thuis met 3-0 gewonnen van Nieuw Lekkerland. Omdat de overige teams in de poule ook pas een wedstrijd hebben gespeeld is er nog niets te voorspellen.

Pupillen
De JO13-1 speelden pas een wedstrijd en wonnen met 4-1 van VVGZ. En prima start dus maar Oranje Wit staan met twee gewonnen wedstrijden op kop. Er zal dus gewonnen moeten worden van deze tegenstander maar ook Drechtstreek moet worden uitgeschakeld. Benieuwd of dat gaat lukken. Ook de JO13-2 speelden pas een wedstrijd. Maar die werd wel dik met 10-2 van Nieuw Lekkerland verloren. Maar wanneer van De Alblas en Alblasserdam wordt gewonnen is er nog alle kans om door te gaan voor de beker. Een goede bekerstart van de JO13-3. Vorige week werd met 4-0 gewonnen van Papendrecht. Maar er moet nog gespeeld worden tegen De Alblas en IFC. Dat wordt afwachten. Ook een uitstekende start van de JO13-6. Thuis werd met 11-0 gewonnen van Rijsoord. Maar ook dit team moet nog twee bekerwedstrijden spelen, tegen Groote Lindt en Hardinxveld, voor het bekend is of men door mag bekeren. 
De MO13-1 speelden pas een wedstrijd. Die werd wel met 7-1 verloren van Rijsoord. De kans om door te stromen naar de eerste bekerronde is heel klein geworden of er moet nog van Nieuw Lekkerland en IFC gewonnen worden. Wie weet zit er een verrassing in petto.
Voor de JO12-1 zijn de bekeraspiraties al voorbij. Twee nederlagen zijn de oorzaak. Thuis werd met 3-2 verloren van Oranje Wit en uit tegen Heerjansdam werd een dikke 9-0 nederlaag geleden. 
De JO 11-1 schoten voortvarend uit de startblokken. De eerste wedstrijd werd met 6-0 van Alblasserdam gewonnen. Wanneer tegen IFC en Alblasserdam goede resultaten worden behaald wordt verder bekeren een zekerheidje.

Door Gerrit Scheurwater
 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft