ASWH
Vanuit het ASWH archief
10 september, 2019
Deel 3
In het kader van het 90-jarig bestaan in dit jaar van ASWH een terugblik op de voetbalavonturen van onze vereniging in de KNVB beker competitie.
Tekst: Cor Scheurwater, clubarchivaris ASWH.

Seizoen 2006-2007
RODA JC uit Kerkrade. Plaats van handeling: Parkstad Limburg stadion
Tijd: 8 november 2006

Nadat ASWH in de eerste ronde thuis op 26 augustus 2006 WSV uit Apeldoorn met 5-1  terzijde geschoven had en vervolgens ook op 19 september 2006 na een prachtige wedstrijd eveneens op park Schildman Cambuur na verlenging, met de uitslag: 4-2 naar Leeuwarden terug had gestuurd, man van de wedstrijd Arjan Human, kwam in de loting voor de 3e ronde Roda JC uit de koker.
Op 8 november ging de spelersbus gevolgd door de bussen met de ASWH supporters richting Limburg. Heel bijzonder er ging er ook een bus uit Arnemuiden naar het diepe Zuiden! Deze supporters waren speciaal ter ondersteuning van de Zeeuwse ASWH spelers Joan van Belzen, de keeper, en Arjan Human, echter helaas Human zou niet het veld inkomen vanwege een hamstring blessure. Wie door trainer Bill Tukker wel de voetbalarena  in werden gestuurd waren, de keeper Van Belzen en verder Hoogendoorn, Van Lare, Gorré, Sturrus, Slingerland (78. Spry), Redjosetiko (60. de Jong), Verhoeven, Versluis, Van Dam en Schut (78. Van der Weijden).
Ter completering: ook Raymond Ernst en Jordi Boogers moesten wegens blessures verstek laten gaan.
Anekdote: Toen tegen 7 uur een official naar de kleuren van ASWH informeerde en bij het zien van de keeper opmerkte: U bent geheel zwart!! merkte Marphe Redjosetiko op: Ja en ik ook!! Hilariteit alom.
De scheidsrechter van dienst was de laatste tijd, anno 2019, zo in de belangstelling staande VAR specialist Danny Makkelie, die een gemakkelijk avondje zou hebben. Ondanks  de zware  regen tijdens  de wedstrijd . 
De wedstrijd.
Voor de ca. 300 meegereisde supporters was het bijzonder triest te aanschouwen, dat Roda al heel snel in feite de wedstrijd besliste. Al na 8 minuten keken de onthutste Ambachters tegen een 2-0 achterstand aan. De ‘boosdoeners“: met de moeilijke namen: Jamaique Vandamme en Elbekay Bouchiba. Bij een hoekschop wist daarna ex-Spartaan Davy de Fauw er ook nog 3-0 van te maken.
Roda vond het even genoeg en dat gaf zowaar ASWH de gelegenheid om ook eens de aanval te zoeken. Helaas de schaarse scoringsmogelijkheden voor Izaäk Verhoeven en Stefan van Dam werden niet benut. Wel scoorde Roda, in dit geval Kemy Agustien, opnieuw met een zwabberbal, die keeper van Belzen verraste.
Na de thee, deden de Limburgers het weer rustig aan, echter ASWH wist niet te voorkomen, dat ook Sekou Cissé zijn goaltje meepikte 5-0. Onze jongens probeerde nog wat, maar verder dan een kleine mogelijkheid voor Schut, die helaas het net niet wist te vinden, kwam het niet. De trainer Huub Stevens van de Limburgers toonde zich tevreden met de uitslag. Geen tegengoal, maar wat had ASWH die graag gemaakt, helaas het mocht niet zo zijn!
De grote en natuurlijk terechte nederlaag kwamen hard aan, maar niet zo hard als de1-0 nederlaag, die kort ervoor in de derby tegen Heerjansdam in de competitie was geleden! 
Wat zou er voor ASWH nog meer in de komende jaren in het KNVB bekervat  zitten?? Zie onder.

Seizoen 2007 - 2008
De tegenstanders van ASWH werden in deze bekerstrijd WKE uit Emmen en De Treffers uit Groesbeek.

ASWH - WKE 25 augustus 2007
De wedstrijd.
Trainer Bill Tukker had de volgende opstelling gemaakt: Op doel: Paul Verboom verder Roël Gorré, Nixon Dias, Damiën Vereecken, Johan Sturrus, Jordi Boogers (70.Ivar Eltenberg), Danny Versluis, Alexander de Jong, Stefan van Dam, Arjan Human (62.Mike van Gool) en Erik Abels (12. Danny Slingerland).
Omdat er slechts een kort verslag over deze wedstrijd gevonden is, nemen we dit in extenso over.
WKE verliest na strafschoppen van ASWH. In de reguliere speeltijd was het 1-1 geworden en in de verlenging werd niet gescoord. Pech voor WKE was dat Robert Fik na een kwartier geblesseerd het veld moest verlaten. Vlak voor rust nam ASWH door Stefan van Dam de leiding. Na negen minuten spelen in de tweede helft mocht Marc Hegeman een vrije trap nemen. Zijn inzet werd niet helemaal correct verwerkt door de doelman van ASWH en de bal rolde tergend langzaam over de doellijn. 1-1.
Omdat er in de verlenging niet werd gescoord moesten strafschoppen de beslissing brengende eerste strafschop van ASWH werd naast geschoten, de daaropvolgende strafschop van Marc Hegeman werd door de doelman van ASWH gestopt. Daarna scoorde ASWH drie keer en voor WKE scoorde Barry Hoogeveen en Almar Doek. Bas Hooiveld miste echter de vierde strafschop, waarna ASWH de vijfde benutte en verder bekert. Arjan Human liep in deze wedstrijd helaas een zware knieblessure op.
ASWH-WKE 1-1(1-0) n.v. 4-2 n.s.
43. 1-0 Stefan van Dam 54. 1-1 Marc Hegeman.
Scheidsrechter: Van der Scheer.
De loting voor de 2e ronde leverde een uitwedstrijd tegen De Treffers op.

De Treffers - ASWH  26 september 2007
De wedstrijd.Van deze wedstrijd is wel  een heel  uitvoerig wedstrijdverslag beschikbaar. Van dit verslag een bescheiden samenvatting.
De kop van het artikel over deze voetbalontmoeting was heel duidelijk:
KNVB -bekeravontuur ASWH eindigt in mineur.
De conclusie van de schrijver van het verslag: De thuisploeg, acterend in de zondaghoofdklasse, bleek op alle onderdelen van het spel de meerdere en dat was een fikse tegenvaller voor ASWH. Een belangrijke oorzaak?: trainer Bill Tukker had het met de opstelling van zijn team niet gemakkelijk gehad. Immers, er waren veel geblesseerden, zoals Arjan Human, Sjoerd van der Waal en Roël Gorré en kwamen daar in de aanloop naar de wedstrijd ook keeper Verboom (blessure) Jordi Boogers(griep) en Stefan van Dam (studieverplichtingen) bij.
De opstelling van ASWH werd uiteindelijk: Raymon Kuipers, Damiën Vereecken (13. Wouter van den Berg), Nixon Dias, Danny Versluis, Johan Sturrus, Jan Willem Schep (46. Danny Slingerland), Alexander de Jong, Ferry van Lare, Ivar Eltenberg, Mike van Gool en Erik Abels (69.Rory van der Weijden).

De openingsfase gaf merkwaardigerwijs nog wel het idee, dat het best een gelijkgaand duel kon worden, want Jan Willem Schep kreeg al vrij snel een mooie kans, die niet verzilverd werd. Hij schoot naast de goal van keeper Erik Makaay. Inderdaad de broer van de meer bekende Roy!
Daarna namen de gastheren de touwtjes in handen en lieten die pas in de tweede helft weer enigszins vieren. Het duurde toch nog wel lang voordat De Groesbekers de score openden, want de defensie van ASWH met een toen uitblinkende keeper Raymon Kuipers hield lang stand. Een verkeerde breedtepass van een van de middenvelders van ASWH in de 42e minuut stelde Aleh Putsila helaas dan toch in staat de 1-0 te laten aantekenen.
Vijf minuten na rust werd de wedstrijd al beslist, toen keeper Kuipers een situatie voor zijn doel heel foutief beoordeelde en de bal in eigen doel sloeg. Zijn teamgenoten waren natuurlijk wel allemaal ook schuldig aan de volkomen verdiende nederlaag, want zij bakten er niet veel van en gaven de tegenpartij alle ruimte om het spel te maken.!!
Eindstand 2-0.Nu weer wachten  op de volgende bekerkansen.!

Seizoen 2009 - 2010
Met veel moeite had ASWH toch weer deelname aan de KNVB beker competitie bewerkstelligd en de tegenstanderin de eerste ronde werd de zondaghoofdklasser JVC Cuijk. Een uitwedstrijd. 

JVC CUIJK - ASWH 29 augustus 2009
De wedstrijd.
Trainer Willem Leushuis had de volgende voetbalsoldaten onder de wapenen geroepen: op doel Ronald Ermes verder in het veld, Vereecken, Van Dalen, Wellens, Versluis, Petrov, Barragan, Van Dam, Klaverweide, Roeland en Bryan Bard. Invallers: Ouwehand, al in de 46e minuut, Leons in de blessuretijd en Jessey Soares in de verlenging. 
Het werd een prachtige wedstrijd met een zeer strijdvaardig ASWH, zo vlak voor de competitie 2009 - 2010. Goed voorbereid in alle opzichten. Ook in het nemen van strafschoppen en dat zou van pas komen!!
In de eerste helft had ASWH de handen vol in verdedigend opzicht aan de aanvallende impulsen van de gastheren, maar keeper Ermes gaf geen krimp en hield zijn voetbalstraatje schoon. Dat veranderde  na rust in de 65e minuut toen een aanvaller van de Cuijckenaren met de on-Hollandse naam El Allachi de bal na een goede voorzet onhoudbaar voor Ermes binnenschoot. Jammer voor de tegenpartij, maar het nut van een goede wissel betaalde zich al een minuut later uit, want invaller Ramon Ouwehand schoot de gelijkmaker binnen. 1-1. Hij was in het veld gekomen, direct na de thee, omdat Joeri Petrov deze dag “niet in de wedstrijd zat” en Leushuis had ingegrepen. ASWH ging daarna vol voor de overwinning. Conditioneel veel sterker dan de naar adem  happende tegenstander, maar het beslissende doelpunt bleef uit. Ook in de verlenging werd niet gescoord. Strafschoppen: Zoals al eerder vermeld: ASWH had zich hierop goed voorbereid, want Henk Roeland, Stefan van Dam, Bryan Brard en Damiën Vereecken schoten onberispelijk binnen en Ronald Ermes werd de gevierde man, want hij wist de penalty’s van de Cuijkenaren Zegers en Achmed El Allachi op briljante wijze te stoppen. Eind goed al goed. De volgende tegenstander in de 2e ronde zou GVVV uit Veenendaal worden.
ASWH - GVVV.  Plaats van handeling:Sportpark Schildman.22 september 2009Voor ASWH kwam dus  uit de lotingsceremonie GVVV op het speelschema. Een sterk team, dat pardoes in de eerste ronde de regerende landskampioen WKE had teruggewezen.

De wedstrijd.
Trainer Leushuis had voor zijn basisopstelling de volgende manschappen geselecteerd: Op doel weer Ronald Ermes, vervolgens Rodrigues, Vereecken, Wellens, Eltenberg, Klaverweide, Joshua Brard, Barragan, Silvino Soares, Roeland en Petrov.
Al snel kreeg ASWH de kans middels Henk Roeland de score te openen, echter op miraculeuze wijze wist de GVVV doelman het gevaar te bezweren. Na een half uur werd de overbekende befaamde schutter, Dennis van Meegdenburg, (ook bij Bennekom had hij veelvuldig het vijandelijke doel weten te vinden) goed aangespeeld en bracht de 0-1 op het scorebord. Na de rust kwam voor Rodrigues de andere Brard, Bryan, in het veld en dit bleek weer een goede zet te zijn. Met zijn eerste balcontact speelde hij Silvino Soares aan en die bracht de stand gelijk 1-1.Met een kopbal wist een kwartier voor tijd Joshua Brard zelfs ASWH aan de leiding te brengen. De Ambachters speelden al met al een prima tweede helft en wisten de 2-1 voorsprong  vast te houden. Een kleine tegenslag was wel, dat Bryan Brard na een 2e gele kaart het veld moest verlaten. Ook GVVV'er van der Valk kreeg van scheidsrechter Bronsvoort zo’n gekleurde prent toebedeeld. 3e ronde Helmond Sport, weer zuidwaarts!

Helmond Sport-ASWH, datum:27 oktober 2009, stadion de Braak.
Een wedstrijd, die in de historie van onze vereniging zeker niet in de categorie: leukste wedstrijden zou worden opgenomen.
De wedstrijd
De samenstelling van ASWH 1 bestond uit de volgende spelers: op doel Jacob van den Belt, veldspelers Damiën Vereecken, Leon van Dalen, Danny Versluis (65 Ivar Eltenberg), Antoine Wellens, Sander Barragan (75 Stefan van Dam), Joshua Brard, Henk Roeland, Giovanni Klaverweide, Joeri Petrov (91 Ramon Ouwehand) en Silvino Soares.
Al in heel vroeg viel door een kopbal van Johan Voskamp, de goalgetter van de eerste divisie, voor de Helmonders, de 1-0. ASWH had zich amper van dit nare feit hersteld, toen er weer een vervelende situatie ontstond Giovanni Klaverweide tackelde Rob van der Sluijs van de gastheren, die luid kermend ter aarde zeeg. Prompt trok de scheidsrechter met de onuitspreekbare naam Serdar Gözübüyük de rode kaart. Met veel misbaar werd het slachtoffer? Per brancard afgevoerd, maar speelde daarna tot het einde fris en fruitig weer mee! 
Daarna werd al snel de 2-0 gescoord door een Braziliaan met de naam Andrade en nog voor de rust kreeg Helmond door een vermeende? terugspeelbal een vrije trap cadeau, dat door Höcher benut werd en dus ging men met de ruststand van 3-0 de kleedkamers in.
Na de pauze kreeg ook ASWH een paar mogelijkheden, maar het lukte niet om een eretreffer te maken. Doelpunten maken lukte bij Helmond wel, want weer Voskamp en de cultheld Mampuya lieten respectievelijk de 4-0 en de 5-0 op het scorebord verschijnen.
ASWH moest zich neerleggen bij deze grote nederlaag, maar voor de terugreis van de twee supportersbussen moest er nog een oplossing voor de ontstane situatie als gevolg van een vervelend incident tijden de wedstrijd in het vak van de ASWH aanhang, komen.
Wat was er gebeurd? Ondanks de waarschuwing, dat vuurwerk, in welke vorm dan ook, ten strengste verboden was, waren er toch twee fakkels in het vak van ASWH binnen gesmokkeld en die werden op een zeker moment aangestoken en gingen van hand tot hand. De supportersbegeleiders van ASWH grepen in, maar de stewards van Helmond vonden, dat in zo’n situatie alleen zij mochten optreden, want zij waren wel gecertificeerd en de stewards van ASWH niet. Met grote spoed snelden  voorzitter Leo van den Berg en veiligheidscoördinator van ASWH Gerrit Scheurwater zich naar het ASWH vak. Vuurtje inmiddels gedoofd, maar het verhaal kreeg toch een onaangenaam staartje. Er werden twee jonge knapen opgepakt, belanden op het politiebureau en konden daardoor niet in de bussen naar Ambacht mee terugrijden. Gelukkig wist voorzitter Van den. Berg ze later na een bezoek bij  Hermandad ze toch “los te krijgen ” en ze thuis af te leveren. In een later stadium moest Gerrit Scheurwater in een hele lange brief aan de Aanklager betaald voetbal, gezeteld in Zeist het standpunt van onze vereniging nog eens verduidelijken. Al met al  een  kleine dissonant in het grote KNVB avontuur van onze vereniging. Jammer en die  5-0  nederlaag dan? Och een kniesoor, die daarom treurt.!
 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft