ASWH
ASWH boekt ruime oefenzege op TOGB
9 oktober, 2019

Gisteravond speelde ASWH een oefenwedstrijd tegen TOGB. De opponent uit Berkel en Rodenrijs, spelend in de eerste klasse B bij de zondagamateurs, werd met een ruime nederlaag huiswaarts gestuurd. ASWH was op sportpark Schildman met 5-1 te sterk voor de ploeg van trainer Ronald Ermes, die in het verleden als doelman, jeugdtrainer en assistent-trainer actief was bij onze vereniging.

Trainer Rogier Veenstra benutte de wedstrijd vooral om de spelers die de laatste tijd weinig minuten maakten ritme te laten kweken. Daardoor verschenen er wat andere gezichten aan de aftrap dan in de voorgaande competitieduels en kwam een aantal selectiespelers helemaal niet in actie. De elf die aan de wedstrijd startten, kwamen goed voor de dag. ASWH speelde scherp en bouwde al voor rust een mooie marge op. De eerste treffer viel binnen tien minuten. Na een voorzet van de zijkant kwam de bal via Kenny Anderson uiteindelijk voor de voeten van Sam van de Kreeke. Met een geplaatst schot zette hij de Ambachters op voorsprong. Vijf minuten later maakte TOGB, dat vorig seizoen afgetekend kampioen werd in de tweede klasse, echter gelijk. Een hard schot van net buiten het strafschopgebied van Jordan Weegman plofte keurig in het net. Tekenend voor de positieve spelopvatting van de bezoekers, die zich zeker niet ingroeven. ASWH kreeg dus niets cadeau, maar dwong met zeer aardig spel zelf een nieuwe voorsprong af. Een indraaiende hoekschop van Lucas van Oeveren kreeg van Aytaç Asim Metin het beslissende zetje mee, waardoor het 2-1 was. Tien minuten voor rust rondde Clarence Bijl - wie anders, zou je al bijna zeggen - goed voorbereidend werk van Sam van de Kreeke af voor de 3-1.

DSC 4243
Aytaç Asim Metin (nummer 34) neemt koppend het doel van TOGB, dat wordt verdedigd door voormalig ASWH'er Jesper Stijnman, onder vuur

In de tweede helft werd er aan beide kanten flink gewisseld. Bij de bezoekers stond Jesper Stijnman na rust onder de lat. De voormalig reservedoelman van ASWH lag diverse keren goed in de weg bij pogingen van ASWH om de voorsprong uit te breiden. Pas in de laatste tien minuten, toen de regen met bakken naar beneden kwam, moest hij zich twee keer gewonnen geven. Lester Pires schreef beide goals op zijn naam. De 4-1 maakte hij na een lange run, bij de 5-1 profiteerde hij van een slimme assist van Gilmaro van de Werp. De Dordtenaar legde de bal met het hoofd panklaar voor Pires, die van dichtbij scoorde. Meteen daarna floot de scheidsrechter voor het laatst.

ASWH - TOGB 5-1 (3-1)
8. 1-0 Sam van de Kreeke 13. 1-1 Jordan Weegman 19. 2-1 Aytaç Asim Metin 35. 3-1 Clarence Bijl 81. 4-1 Lester Pires 90. 5-1 Lester Pires

ASWH: Michel Franken; David Almeida, Victor Stenzler, Aytaç Asim Metin, Clarence Bijl (46. Lorenzo Braaf); Kenny Anderson, Menno Vooges (62. Lars Bosscha), Koen Wesdorp (46. Nick Slotboom), Lucas van Oeveren (62. Gilmaro van de Werp); Lester Pires, Sam van de Kreeke (46. Ismail Yildirim)

Mikki

 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft