ASWH
ASWH kan regerend kampioen AFC niet verrassen
12 oktober, 2019

Na de goede overwinning op Jong FC Volendam hoopte ASWH vanmiddag de ingezette lijn door te trekken in Amsterdam. Helaas lukte het de ploeg van trainer Rogier Veenstra niet om regerend kampioen AFC te verrassen. Hoewel de Ambachters zeker niet slecht voetbalden, moesten zij uiteindelijk met een ruime nederlaag (4-0) huiswaarts keren. Op basis van het spelbeeld een zeer geflatteerde eindstand, die echter wel aantoonde waar het voornaamste verschil zat. Het aanvalsspel van ASWH strandde namelijk vaak in de eindfase, terwijl AFC geen moeite had om het net te vinden. Halverwege stonden de gastheren al met 1-0 voor, binnen een kwartier na rust lag ook de tweede achter Stefan Kok. ASWH gaf zich niet gewonnen en wisselde aanvallend, maar dat bracht niet het gewenste resultaat. Daardoor konden de Amsterdammers in de slotfase nog uitlopen naar een grote zege en bleef ASWH puntloos op vreemde bodem. Door het resultaat zakte de ploeg bovendien twee plaatsen op de ranglijst.

Trainer Rogier Veenstra koos in Amsterdam voor vrijwel dezelfde namen als in de afgelopen weken. Alleen in de punt van de aanval moest hij noodgedwongen een wijziging doorvoeren. Sam van de Kreeke was vanwege verplichtingen op het werk niet van de partij. Zijn vervanger was Lester Pires, die midweeks in het oefenduel tegen TOGB nog twee keer scoorde. Er zou nog een tweede wijziging volgen. In de warming-up bleek Josimar Lima namelijk te veel hinder te ondervinden van een blessure, waardoor de centrale verdediger moest afhaken. Daardoor begon Menno Vooges in de basis.

Copyright Proshots 4916877
Aanvoerder Jesper van den Bosch is in een fel duel om de bal verwikkeld met een lid van de Teijsse-tweeling (foto: PRO SHOTS / Vincent de Vries)

Na een heuse vuurwerkshow begonnen AFC en ASWH op het door een druilerige regen geteisterde sportpark Goed Genoeg aan de wedstrijd. De Ambachters kozen brutaal voor de aanval en al in de tweede minuut werd de opgekomen Lorenzo Braaf ten koste van een overtreding afgestopt. Hoewel de ASWH'ers nog probeerden om scheidsrechter Voncken te overtuigen dat de overtreding binnen de beruchte lijnen had plaatsgevonden, koos de Limburgse leidsman na overleg met zijn assistent voor een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Alsnog een mooie positie, maar de voorzet van Ismail Yildirim vloog voor het doel langs zonder dat een ploeggenoot een laatste tikje kon geven.

Eigenlijk deed ASWH voetballend weinig onder voor de gastheren. De wedstrijd was dan ook behoorlijk in evenwicht, zonder dat er heel veel gebeurde voor de doelen. Daarom was het extra jammer dat de eerste aanval van AFC wel direct een treffer opleverde. Rechtsback Johan Kulhan versnelde, kwam het strafschopgebied binnen en vond de bij de tweede paal geheel vrijgelaten Yordi Teijsse. Een goalgetter van dit formaat laat zo'n buitenkansje niet liggen en dus stond het binnen het kwartier toch 1-0. ASWH liet zich echter niet van de wijs brengen en bleef op dezelfde manier doorgaan. De Ambachters brachten veel arbeid en probeerden ook wel degelijk om gevaar te creëren.

DSC 4433
Lorenzo Braaf trekt mee naar voren over de zijkant (foto: Philip Schmidt / phsfoto.nl)

Helaas lukte dat laatste net te weinig. Vaak zag het er veelbelovend uit, maar in de laatste fase van de aanval lukte het net niet. Daardoor moest ASWH genoegen nemen met halve kansen en mogelijkheden, zodat doelman Patrick Zonneveld zelden echt getest werd. De gevaarlijkste aanval ontstond na een opzet over de linkerkant, waarbij Ismail Yildirim doorbrak en de voorzet afleverde. Lester Pires liet de bal lopen, waarna Jesper van den Bosch kon uithalen. Helaas moest de aanvoerder dit wel doen met zijn mindere linkerbeen. De inzet was hard genoeg, maar miste de juiste richting en eindigde uiteindelijk ruim boven het doel. Daardoor stond ASWH halverwege met 1-0 achter. Gevoelsmatig zat er echter een beter resultaat in.

In de tweede helft probeerden de Ambachters de speelwijze voort te zetten. Dat leverde enige lichte dreiging op na een hoekschop, maar opnieuw hoefde doelman Zonneveld niet in actie te komen. Binnen een kwartier liet AFC zien wat het grootste verschil tussen beide teams was. Na een overname kon er een steekpass worden verstuurd op Raily Ignacio. De goaltjesdief, die eigenlijk nauwelijks in het stuk voor kwam, was slim weggelopen en toonde zich vervolgens een dodelijke afmaker. Ignacio omspeelde Stefan Kok en schoof de 2-0 binnen. Een tik voor ASWH, dat nu wel een erg lastige opdracht had.

Desondanks bleef het geloof aanwezig. Er ontstond een mogelijkheid voor Lester Pires, maar zijn schot ging net voor het doel langs en werd tot hoekschop verwerkt. In een poging om alsnog een resultaat te behalen, voerde Veenstra drie wissels tegelijk uit. Aytaç Asim Metin, Lucas van Oeveren en Kenny Anderson werden ingebracht om de aansluitingstreffer te forceren. Daardoor ontstond echter ook meer ruimte. AFC profiteerde daar op geroutineerde wijze van. Stefan Kok moest al eens redding brengen op een inzet van Ignacio, maar tien minuten later was er ook voor hem niets meer aan te doen. Na een actie over de rechterkant kon Ignacio met een simpel tikje de 3-0 maken. Het werd nog erger toen de Ambachtse defensie niet doortastend genoeg was bij het onschadelijk maken van een Amsterdamse aanval. Daardoor kon Kenny Teijsse de bal met een sliding veroveren en twee tikjes verder kon tweelingbroer Yordi de eindstand op 4-0 bepalen.

Copyright Proshots 4916800
Lars Bosscha probeert één van de broertjes Teijsse te stuiten (foto: PRO SHOTS / Vincent de Vries)

Al met al zeer geflatteerd, maar aan de andere kant liegen de cijfers niet. Door de nederlaag zakte ASWH twee plaatsen op de ranglijst. Toch was er, hoe vreemd het wellicht klinkt, ook genoeg positiefs te zien. Dat zijn de punten waarop moet worden voortgeborduurd, als de competitie over twee weken wordt hervat met de regioderby bij Excelsior Maassluis. Een ploeg die nog in de buurt van ASWH staat, zodat er kan worden gesproken over een belangrijk duel. Na een kennismakingsperiode met de tweede divisie lijkt de herstart een mooi moment om de volgende stappen te zetten in de ontwikkeling van de ploeg, waarbij de ziekenboeg hopelijk ook wat leeggestroomd is.

AFC - ASWH 4-0 (1-0)
13. 1-0 Yordi Teijsse 58. 2-0 Raily Ignacio 80. 3-0 Raily Ignacio 86. 4-0 Yordi Teijsse
Scheidsrechter: Thijs Voncken

AFC: Patrick Zonneveld; Johan Kulhan, Dalian Maatsen, Jonathan Richard (62. Gévero Markiet), Thomas van den Houten; Milan Hoek, Yordi Teijsse, Kenny Teijsse; Fouad Belarbi, Raily Ignacio (88. Tiemen van Hezel), Nick van der Velden (67. Melvin Grootfaam)

ASWH: Stefan Kok; Lorenzo Braaf, Menno Vooges (76. Aytaç Asim Metin), Gilmaro van de Werp, Clarence Bijl; Jesper van den Bosch, Lars Bosscha (76. Lucas van Oeveren), Ismail Yildirim, Koen Wesdorp, Nick Slotboom (76. Kenny Anderson); Lester Pires

Mikki

Een fotoreportage van dit duel is te zien op www.phsfoto.nl. Later vanavond zullen ook de samenvatting en interviews door Fox op de gebruikelijke plaats op de website verschijnen. 

 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft