ASWH
De Wedstrijden: De scherpschutters van de JO12-2
6 oktober, 2019
De tweede overwinning voor het 1e elftal is een feit. Jong FC Volendam moest in de tweede helft het loodje leggen. De wedstrijd
Gerrit 39
begon veelbelovend voor ASWH want al na 5 minuten gaf de in de 2e divisie debuterende scheidsrechter De Cock een strafschop, volgens velen een cadeautje, aan ASWH. Die penalty werd onberispelijk door Ismail Yildirim ingeschoten. Na deze voorsprong liet ASWH zich terugdringen door het jeugdige Volendam en de gelijkmaker viel dan ook na 20 minuten. Een paar minuten later werd door ASWH opnieuw een voorsprong gepakt (Sam van der Kreeke). Door een  aantal slordigheden van ASWH-spelers, die al begonnen op het middenveld, kwam Volendam daarna gemakkelijk aan de gelijkmaker. De schade bleef tot aan de rust gelukkig beperkt maar de supporters zullen ongetwijfeld niet gerust op een goede afloop, hun koffie zijn gaan drinken. De tweede helft liet een energieker ASWH zien en dat leverde al na  zeven minuten resultaat op. Ismail was de aangever en Clarence Bijl kon op fraaie wijze het derde doelpunt binnen schieten. Omdat ASWH veel meer vooruit voetbalde dan in de eerste helft werden de Volendammers teruggedrongen en kwamen er meer ruimtes en kansen. Daar profiteerde Ismail dankbaar van en schoot met een vlammend diagonaal schot ASWH naar een veilige 4-2 voorsprong. Maar de mooiste opgezette aanval was een crosspass van Lester Pires vanaf de rechterkant naar links, hij sprintte vervolgens  over 40 meter richting doel om de op maat gegeven voorzet van Ismail knap in te koppen. Schitterend! De 5-2 overwinning was binnen en kon op gepaste manier gevierd worden. Volgende week wacht opnieuw een zware opgave. Dan is landskampioen AFC op sportpark Goed Genoeg in Amsterdam de tegenstander. Ongetwijfeld opnieuw een zware klus.

Senioren
Het ongeslagen VVGZ 2 was te gast bij het 2e. Na een moeizame eerste helft, met ASWH het meeste in balbezit, kwam ASWH door de teruggekeerde Josimar van de Werp wel op een 1-0 voorsprong. Maar het duurde toch tot ver in de tweede helft voordat het 2e de wedstrijd definitief in haar voordeel kon beslissen. De 2-1 overwinning was wel verdiend. Opmerkelijk is de stand in de reserve hoofdklasse. De nummers één  en twee staan één punt voor twee t/m zes. Het 2e staat vijfde. Wellicht beloofd het een spannende competitie te worden.
Het 3e elftal behaalde een moeizame 4-3 doch zwaarbevochte overwinning bij Drechtstreek 5. De eerste winst is binnen en dit biedt misschien wel perspectief voor de komende wedstrijden. Op de thuisnederlaag van het 4e elftal tegen Wieldrecht 4 was niets af te dingen gezien de uitslag. De Wieldrechters wonnen op overtuigende wijze met 4-0. Met een 100% score gaat het 5e aan de leiding. De thuiswedstrijd tegen Heerjansdam 4 werd afgetekend met 6-1 gewonnen. Ook het 6e elftal liet er geen gras over groeien en gaat verder zonder verliespunten. Opponent DFC 4 kreeg op eigen veld een 4-1 nederlaag te slikken. Net als het 6e gaat ook het 7e elftal ongeslagen verder. De uitwedstrijd tegen Oranje Wit 11 werd zonder pijn en moeite met 8-3 gewonnen. Het 8e kreeg een snipperdag aangeboden maar de Veteranen moesten wel aan de bak. De uitwedstrijd tegen De Alblas bleek een te grote hindernis zo bleek uit de 3-0 nederlaag.

Junioren
De JO19-1 herstelden zich knap na de nederlaag vorige week tegen Unitas. Uit bij Hardinxveld JO19-1 werd met afstand gewonnen waarbij de score opliep naar 6-0. Voorlopig staat het ASWH-team derde. Voor de JO19-2 was de thuiswedstrijd tegen Dubbeldam JO19-4 een zware opgave. Zij kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel en dat viel een beetje tegen omdat Dubbeldam nog maar één punt had bijeen gevoetbald.
Scheidsrechter
Alle scheidsrechters hebben zaterdag, in het
kader v
an de week van de scheidsrechter, een
chocolade 
versnapering van ASWH in ontvangst
mogen nemen.
Een zware partij lag er in het verschiet voor de JO17-1. Dat bleek ook wel in de uitwedstrijd tegen het sterke Sliedrecht JO17-1. Beide partijen waren gelijkwaardig zo blijkt uit de 0-0 eindstand. Opnieuw een knappe overwinning voor de JO17-2. Uit bij Klundert JO17-1 werd een zwaar bevochten 3-2 overwinning in de wacht gesleept en zij blijven daardoor nog zonder puntenverlies. Ook de JO17-2 moesten tot het gaatje gaan om de overwinning veilig te stellen. Dat gebeurde bij Dubbeldam JO17-4 met een 3-2 overwinning. Ook nu lukt het de JO17-4 niet om een puntje te veroveren. De uitwedstrijd tegen De Zwerver JO17-2 werd kansloos met 9-3 verloren. 
Na de verliespartij vorige week tegen Excelsior Maassluis herstelde de JO15-1 zich voortreffelijk. Aan de Oldegaarde in Rotterdam Zuid werd van Spartaan ’20 JO15-2 op overtuigende wijze met 3-1 gewonnen. Knap werk van de JO15-2. Bij BZS JO15-1 werd het eerste puntje binnen gehaald en daardoor is dit team in ieder geval van de hatelijke nul af. Na de 1-0 voorsprong met de rust roken ze al aan de overwinning maar helaas maakte BZS maakte, toch wel verdiend, gelijk. De JO15-2 speelden niet. Het ongeslagen JO15-3 blijft winnen. Nu werd Groote Lindt JO15-2 thuis met 3-1 op een zijspoor gezet. Samen met IFC JO15-2 wordt de ranglijst aangevoerd.
Tegen het sterke Smitshoek JO14-1 kwamen de JO14-1 er niet aan te pas. Bij Smitshoek werd met 4-1 verloren en na drie wedstrijden staat dit ASWH-team nog puntloos onderaan. De JO14-2 en de JO14-3 waren vrij. Best wel vreemd!!

Pupillen
Met een magere 1-1 kwamen de JO13-1 terug van een bezoek aan Wieldrecht JO13-1. Wieldrecht had tot 
nu toe slechts een keer gelijkgespeeld. Voor de JO13-2 was de thuiswedstrijd tegen Alblasserdam geen feest. Er werd met 3-1 verloren en blijven daardoor in het rechterrijtje hangen. De JO13-3 pakten de eerste overwinning. Thuis werd Pelikaan JO13-2 dik verdiend met 4-2 aan de kant gezet. Het bezoek van de JO13-4 aan Sleeuwijk JO13-2 liep niet goed af. Met 3-0 waren de Sleeuwijkse voetballers te sterk. Het ASWH-team staat helaas nog puntloos onderaan. ASWH JO13-5 en VVGZ JO13-4 hielden elkaar in evenwicht een deelden de punten na het 2-2 gelijkspel. Het team JO13-6 was vrij.
De JO12-1 waren thuis niet opgewassen tegen De Fendert JO12-1. De Fijnaartse boys waren met 5-2 de baas. De scherpschutters van de dag waren de spelers van de JO12-2. Thuis was Unitas JO12-2 “kanonnenvoer”. Maar liefst 21 keer schoten de spelers van ASWH in de roos en die van Unitas geen enkele keer. Opmerkelijk was dat Unitas slechts zeven spelers beschikbaar had! Ondanks dat ASWH ook met zeven spelers ging spelen bleek dit geen invloed op de uitslag te hebben. Geen wedstrijd voor de JO12-3.
De eerste winst voor de JO11-1 kan worden genoteerd. Thuis werd RCD JO11-1 met 2-0 verslagen. Het begin is er…… Dat lukte de JO11-2 niet. Thuis ging de wedstrijd tegen Arkel JO11-1, na een doelpuntrijke wedstrijd, met 6-3 verloren. Nog erger werd het voor de JO11-3. Ook thuis werd een pak slaag in ontvangst genomen van Oranje Wit JO11-3. Het werd maar liefst 10-1 voor Oranjehemden. Het ASWH-team wacht nog op de eerste punten. Ook minder goed nieuws over de JO11-4. Het bezoek aan Sleeuwijk JO11-2 leverde een 4-1 nederlaag op. Voor de JO11-5 werd het een glorieuze zaterdag. De eerste overwinning, met maar liefst 6-2, werd behaald bij Papendrecht JO11-2.

De Meiden
Alleen de MO13-1 kwam in actie. De reis naar Nieuw Lekkerland MO13-1 leverde jammer genoeg een 7-0 nederlaag op. Op dit moment staat dit team voorlopig op een 10e plek.

Door Gerrit Scheurwater
 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft