ASWH
Doelpuntrijke zege voor ASWH tegen Volendamse beloften
5 oktober, 2019

Na drie achtereenvolgende nederlagen heeft ASWH zich vanmiddag herpakt in de tweede divisie. De ploeg van trainer Rogier Veenstra was op sportpark Schildman in een doelpuntrijk duel te sterk voor Jong FC Volendam (5-2). De overwinning op de beloften van 'het andere Oranje' was belangrijk, omdat de tegenstander op de ranglijst vlakbij ASWH stond. In de eerste helft kwam ASWH tot twee keer toe op voorsprong, Jong FC Volendam had echter even zo vaak een antwoord. Na rust kwamen de Ambachters al vlot weer aan de leiding, waarna een open wedstrijd ontstond. Beide teams kregen kansen, waarna ASWH het duel door twee vlot na elkaar gemaakte doelpunten in de slotfase besliste. Daardoor deed ASWH goede zaken op de ranglijst, want door de overwinning steeg de ploeg naar de dertiende plaats.

Trainer Rogier Veenstra koos tegen de jonge 'wijdbroeken' voor grotendeels dezelfde spelers als in de afgelopen wedstrijden. Hij voerde alleen achterin een wijziging door. Linksback Roy van 't Hoog, die tegen Koninklijke HFC geblesseerd raakte en enkele weken uit de roulatie zal zijn, ontbrak. Veenstra loste het op zoals hij vorige week in de tweede helft al deed. Clarence Bijl verhuisde naar de linkerflank, zodat Lorenzo Braaf zijn opwachting mocht maken als rechtsback. Beide vleugelverdedigers zouden een belangrijke rol spelen in de overwinning. Verder dus dezelfde namen, dus nog zonder de al langer in de ziekenboeg bivakkerende spelers.

Copyright Proshots 4850555
Clarence Bijl wordt binnen de beruchte lijnen ten val gebracht, waardoor ASWH een strafschop krijgt (foto: PRO SHOTS)

Vanaf de aftrap zocht ASWH de aanval. Dat leverde de eerste kans van de wedstrijd op. Na een pass van Nick Slotboom kon Ismail Yildirim uithalen, maar de Dordtenaar schoot naast. Even later ondernam Yildirim een tweede poging. Nu kon doelman Stan Zoetebier, die op het laatste moment zijn geblesseerde collega had afgelost, de bal pakken. De Ambachtse aanvalsdrift werd toch snel beloond, want bij de volgende actie werd de opgestoomde linksback Clarence Bijl gevloerd door Mohamed Betti. Scheidsrechter De Cock leek heel even te aarzelen, maar daarna floot de leidsman toch en dus ging de bal op de stip. Ismail Yildirim ontfermde zich over dit klusje en schoot feilloos raak. De aanvaller vierde de openingstreffer door de bal onder het shirt te nemen en de duim in de mond te doen. Inderdaad, Yildirim wordt vader!

De weelde van een vroege voorsprong is voor ASWH in de tweede divisie nog redelijk onbekend. Daarom was het jammer dat de bezoekers toch vrij snel weer op gelijke hoogte kwamen. Een kwartiertje na de 1-0 konden de beloften uit Volendam, die lieten zien makkelijk te kunnen combineren, een aanval opzetten door het hart van de defensie van ASWH. Na een goede pass trok spits Martijn Kaars de bal terug en vond daarmee Roy Tol, die van dichtbij de 1-1 binnen tikte. Het Ambachtse antwoord volgde echter razendsnel. Bij een aanval over de rechterkant kon Lorenzo Braaf opstomen. De rechtsback leverde een voorzet op maat af, die door Sam van de Kreeke tot doelpunt werd gepromoveerd. 'Samba Sam' zette ASWH dus weer op voorsprong. De doelpuntenregen was daarmee zeker nog niet voorbij. Vier minuten later profiteerde Jong FC Volendam optimaal van balverlies bij ASWH. Rechtsbuiten Roy Tol kreeg de ruimte om voor te zetten en hij vond het hoofd van spits Martijn Kaars: 2-2.

Er gebeurde dus meer dan genoeg op sportpark Schildman. Beide teams joegen nog voor de pauze op een volgende treffer. Sam van de Kreeke kon de bal na een voorzet van de zijkant net niet vol raken en later kwam Ismail Yildirim na goed voorbereidend werk van Jesper van den Bosch net niet tot een schot. De bezoekers zorgden voor dreiging met een snelle tegenaanval, waaraan een buitenspelluchtje kleefde. Er werd echter niet gevlagd en dus kon Martijn Kaars door. Zijn tikje breed bereikte echter geen medespeler, omdat de alerte Gilmaro van de Werp op tijd ingreep. Kort voor rust rook Nick Slotboom op aangeven van Lorenzo Braaf aan een doelpunt. Het schot van de Ambachter werd echter knap gestopt door doelman Zoetebier, die overigens verre familie van de voormalig Feyenoord-doelman is. Na een levendige eerste helft stond het dus 2-2.

DSC 4212
Josimar Lima verspert een Volendammer de weg richting het doel

Net als voor rust kwam ASWH in de tweede helft goed uit de startblokken. Sam van de Kreeke leek op weg naar een vroeg doelpunt. De spits zette goed door en schudde een verdediger af, die al glijdend de bal met de arm weg tikte. Van de Kreeke kon echter door, omspeelde Zoetebier en ging vervolgens onderuit. Scheidsrechter De Cock, die de handsbal niet had gezien, vond de val van 'Samba Sam' kennelijk niet overtuigend en wuifde het voorval weg. Geen strafschop dus, tot ontzetting van het grootste deel van de aanwezigen op sportpark Schildman. Veel tijd om er over na te praten kwam er niet, want bij de volgende aanval kwam Ismail Yildirim in het strafschopgebied in balbezit. Hij legde terug op de aanstormende Clarence Bijl. Met een heerlijke poeier vond de vleugelverdediger de bovenhoek: 3-2 voor ASWH! Alweer de tweede competitiegoal voor Bijl, die ook in de voorbereiding al zeer productief was.

Daardoor was ASWH nu weer in het voordeel. Jong FC Volendam was niet van plan om dat zo te laten en ging op jacht naar een nieuwe gelijkmaker. De Ambachters probeerden juist om de marge te vergroten, waardoor een zeer open wedstrijd ontstond met kansen aan beide kanten. De bezoekers stichtten gevaar via een voorzet voorlangs van Ibrahim El Kadiri en een schuiver naast het doel van Martijn Kaars. Namens ASWH vond Nick Slotboom met een hard schot de vuisten van doelman Zoetebier en mikte Koen Wesdorp van afstand maar net naast. Een kwartiertje voor tijd ontsnapte ASWH. Dean James schoot namens Jong FC Volendam van dichtbij hard op de paal, waarna de bal zo in de handen van Stefan Kok viel. Trainer Rogier Veenstra reageerde met een dubbele wissel. Menno Vooges en Lester Pires kwamen voor Nick Slotboom en Sam van de Kreeke.

Copyright Proshots 4850539
Rechtsback Lorenzo Braaf bekroonde zijn eerste basisplaats in de tweede divisie met een assist (foto: PRO SHOTS)

Het frisse duo stond nog geen minuut in het veld op het moment dat ASWH de wedstrijd leek te beslissen. Jesper van den Bosch zocht met een voorzet de sterke Lester Pires. De spits kwam niet aan koppen toe, maar zette wel een goed blok waardoor de bal voor de voeten van Ismail Yildirim belandde. Met een lekkere volley vond de Dordtenaar de verre hoek en daarmee stond de 4-2 op het digitale scorebord. Om aan alle twijfel een einde te maken, deed ASWH er een minuutje later nog een schepje bovenop. Nu nam Ismail Yildirim de rol van aangever op zich. Zijn voorzet werd door de bij de tweede paal aanstormende Lester Pires in het doel gekopt. Voor Pires zijn eerste goal in de tweede divisie, altijd een lekker gevoel voor een spits. Door die 5-2 was het natuurlijk klaar. In de toegevoegde tijd zorgde invaller Kenny Anderson bijna nog voor een bijzonder slotakkoord. Na een counter kon hij op het doel af, waarna Anderson met een lob de doelman passeerde. Helaas mikte hij daarbij net te hoog.

Het bleef dus bij 5-2, maar daar maalde uiteraard niemand om. De vreugde over de tweede zege in de tweede divisie was groot. ASWH liet duidelijk verbetering zien ten opzichte van de laatste competitieduels en mocht door een prima teamprestatie drie verdiende punten bijschrijven. Door dat resultaat klommen de Ambachters naar de dertiende plaats en blijven zij in het spoor van een grote groep ploegen die rond de middenmoot en het rechterrijtje bivakkeert. Volgende week wacht een nieuwe uitdaging, want dan brengt ASWH een bezoek aan regerend kampioen AFC. Midweeks wordt er echter nog op eigen veld geoefend tegen TOGB.

ASWH - Jong FC Volendam 5-2 (2-2)
5. 1-0 Ismail Yildirim (strafschop) 20. 1-1 Roy Tol 22. 2-1 Sam van de Kreeke 26. 2-2 Martijn Kaars 52. 3-2 Clarence Bijl 80. 4-2 Ismail Yildirim 81. 5-2 Lester Pires
Scheidsrechter: Roel de Cock

ASWH: Stefan Kok; Lorenzo Braaf, Gilmaro van de Werp, Josimar Lima, Clarence Bijl; Jesper van den Bosch, Lars Bosscha, Ismail Yildirim (84. Kenny Anderson), Koen Wesdorp, Nick Slotboom (79. Menno Vooges); Sam van de Kreeke (79. Lester Pires)

Jong FC Volendam: Stan Zoetebier; Mohamed Betti, Brian Plat, Darryl Bäly, Dean James (76. Kevin van Gasteren); Max Veerman, Samir Ben Sallam, Ibrahim El Kadiri; Roy Tol (87. Victor van Montfort), Martijn Kaars, Dyllandro Panka (56. Youssef Blel)

Mikki

Een fotoreportage van dit duel is te zien op www.phsfoto.nl en www.orangepictures.nl. Later op de avond verschijnen ook de samenvatting en de interviews van Fox weer op de gebruikelijke plaats op de website.

 

 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft