ASWH
Herpakt ASWH zich in de thuiswedstrijd tegen Jong FC Volendam?
3 oktober, 2019

Hoewel de bekerwedstrijd tegen TEC voor een positief gevoel zorgde, ging ASWH afgelopen zaterdag in de competitie toch onderuit. De nederlaag bij Koninklijke HFC was al het derde verlies op een rij in de tweede divisie. Daardoor blijft ASWH onveranderd in de onderste regionen bivakkeren. Komende zaterdag krijgt de ploeg van trainer Rogier Veenstra echter de kans om deze negatieve reeks op eigen veld te doorbreken. Dat moet dan gebeuren tegen een andere nieuwkomer, namelijk Jong FC Volendam. De beloften van 'het andere Oranje' staan bovendien op de ranglijst nog in de buurt van ASWH. De talenten uit Volendam hebben één punt meer verzameld dan de Ambachters. Kortom, ondanks dat de competitie nog lang duurt, is er toch al sprake van een belangrijke wedstrijd.

Vorig seizoen

Jong FC Volendam werd vorig seizoen ingedeeld in de derde divisie zondag. Een beslissing van de KNVB waar de wijdbroeken, na twee seizoenen in de zaterdagafdeling te hebben meegedraaid, om organisatorische redenen aanvankelijk niet zo blij mee waren. Sportief gezien werd het verblijf op de zondag echter wel een succes. Jong FC Volendam pakte namelijk de titel. Achtervolger TEC hield het lang vol, waardoor het kampioenschap pas op de slotdag definitief een feit werd. Dankzij een 1-6 overwinning op HSC '21 mocht Jong FC Volendam de champagneflessen ontkurken. Na 34 duels hadden zij 71 punten bijeen gevoetbald. Dat gebeurde via 22 overwinningen, vijf remises en zeven nederlagen. Opvallend was ook de enorme scoringsdrift van de Volendamse beloften. Zij mochten liefst 97 keer een doelpunt vieren.

Dit seizoen

Jong FC Volendam haalde op de openingsdag van de competitie direct flink uit. Excelsior Maassluis, de runner-up van vorig seizoen, werd op een stevige 4-1 nederlaag getrakteerd. Die goede start kreeg echter nog niet het gewenste vervolg. Bij TEC, de concurrent van het seizoen hiervoor, werd met 2-0 verloren en op dag drie verloor Jong FC Volendam ook bij Quick Boys (3-1). Daarna volgde een gedenkwaardige thuiswedstrijd tegen regerend kampioen AFC. De Amsterdammers moesten diep gaan om te winnen, maar deden dat dankzij de excellerende Teijsse-tweeling uiteindelijk met 4-6. De afgelopen twee duels speelde Jong FC Volendam gelijk. Zowel op bezoek bij Rijnsburgse Boys als thuis tegen Spakenburg werd het 1-1. Daardoor staat de jonge ploeg nu veertiende, met vijf punten uit zes wedstrijden.

Mutaties

Omdat FC Volendam geen amateurclub is, worden er ook niet direct aanwinsten voor de beloften aangetrokken. Wel kunnen nieuwkomers van de club soms in Jong FC Volendam worden geplaatst. Met vertrekkende spelers werkt dit net zo. Er zijn dus niet specifiek selectiespelers van de beloften vertrokken, maar wel spelers die voor dit team in aanmerking kwamen. Een goed voorbeeld is Dani van der Moot, die liefst 21 treffers maakte in de derde divisie. Hij komt nu uit voor competitiegenoot Rijnsburgse Boys.

Aswh Volendam 550 Resized
Gilmaro van de Werp zorgt achterin voor opruiming tijdens de eerste editie van ASWH - Jong FC Volendam (2-0 winst in het seizoen 2016/17). Huidig Kozakken Boys-aanvaller Kay Tejan zet namens de jonge wijdbroeken de achtervolging in. 

Trainer

Johan Steur, die kampioen werd met Jong FC Volendam, is dit seizoen geen trainer meer van de Volendamse beloften. Hij werd opgevolgd door oude bekende Berry Smit. De 46-jarige oud-speler van de club nam in december 2017 afscheid als trainer van de beloften, omdat hij zich op zijn maatschappelijke loopbaan wilde richten. Nu is Smit echter weer terug en staat hij samen met een andere oud-speler, de 32-jarige Johan Plat, voor de groep van Jong FC Volendam.

Blikvanger

De trainers hebben bij het formeren van hun elftal uiteraard te maken met de regelgeving voor belofteteams. Dat betekent dat alle spelers jonger dienen te zijn dan 23 en dat zij onder een bepaald aantal wedstrijden bij het eerste elftal moeten blijven, omdat zij anders niet meer voor Jong FC Volendam mogen spelen. Om die reden zijn enkele sterkhouders van vorig seizoen afgehaakt. In Volendam komt er echter altijd een nieuwe lichting aan, zodat de tweede divisie dit seizoen ongetwijfeld kennis gaat maken met de volgende talenten. Onder hen spelers met typisch Volendamse achternamen, zoals Brian Plat, Roy Tol en Max Veerman, maar ook meer exotisch klinkende voetballers als Dyllandro Panka, Taye Lee, Youssef Blel en Vasco Lo-Ning-Hing. Als blikvanger valt de keuze op doelman Barry Lauwers. De negentienjarige Purmerender maakte al diverse keren indruk met goede reddingen. Afgelopen zomer tekende hij een contract voor twee seizoenen, waarmee FC Volendam ook het vertrouwen in de talentvolle keeper uitsprak.

Historie

ASWH en Jong FC Volendam troffen elkaar in het seizoen 2016/17 en het seizoen 2017/18 in de derde divisie. In de eerste ontmoeting op sportpark Schildman won ASWH relatief eenvoudig van de Volendamse beloften. Het werd 2-0, een stand die al bij rust was bereikt door goals van Jesper van den Bosch en Robbert Olijfveld. De driepunter leverde ASWH bovendien de koppositie op. Daarna verloor ASWH alleen nog maar van Jong FC Volendam, met de thuiswedstrijd uit het seizoen 2017/18 als dieptepunt. De bezoekers keerden toen met een 0-5 overwinning huiswaarts. Jordy Hilterman en Rodney Antwi maakten er allebei twee, ook Gerry Vlak deed vanaf de stip nog een duit in het zakje. De historische balans is dus niet erg hoopgevend.

Op de andere velden

Koploper IJsselmeervogels reist af naar Veenendaal om daar tegen GVVV te spelen. Bij een eventuele misstap kan Katwijk profiteren, maar de nummer twee moet dan wel op eigen veld van regerend kampioen AFC winnen. Ook HHC Hardenberg en Kozakken Boys draaien bovenin mee. De Werkendammers krijgen bezoek van Koninklijke HFC, terwijl de Hardenbergers op visite gaan bij De Treffers. Noordwijk leed vorige week de eerste nederlaag en zal zich daarvoor willen revancheren in de uitwedstrijd bij Spakenburg. Verder gaat hekkensluiter Scheveningen, dat wel de eerste goals heeft gemaakt, op bezoek bij TEC en treffen Excelsior Maassluis en Jong Sparta Rotterdam elkaar voor een Rijnmond-derby. Dé affiche van speelronde zeven is echter ongetwijfeld de derby tussen Rijnsburgse Boys en Quick Boys.

ASWH zal zaterdag willen proberen om de broodnodige punten te pakken, maar Jong FC Volendam heeft ongetwijfeld hetzelfde plan. Alle steun is daarom gewenst. Laat je dus horen langs de lijn! Wie niet in staat is om af te reizen naar sportpark Schildman, kan de wedstrijd volgen via het Twitter-account van ASWH.

Mikki

 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft