ASWH
ASWH boekt plichtmatige zege op SC Botlek
13 november, 2019
ASWH heeft gisteravond de wedstrijd tegen SC Botlek in de eerste ronde van het toernooi om de VoetbalRijnmond Cup winnend afgesloten. Op sportpark Schildman boekten de plichtmatig spelende Ambachters een magere 3-1 overwinning op de derdeklasser uit Spijkenisse. Het elftal, dat onder leiding stond van assistent-trainer Sjoerd van der Waal, nam pas na rust afstand van de bezoekers.

De opstelling van ASWH was behoorlijk anders dan in de competitie gebruikelijk is. De reserves van de afgelopen tijd mochten zich tonen, aangevuld met twee spelers van het tweede elftal. Een positief punt was de rentree van Toby Mulder, die voor het eerst sinds hij in augustus tegen Baronie geblesseerd raakte weer in wedstrijdverband in actie kwam. ASWH had moeite om de gegroepeerd spelende bezoekers te verrassen. Het tempo lag vaak veel te laag. De enige keer waarop de Ambachters wel echt versnelden, leverde de 1-0 op. Kenny Anderson verbond zijn naam aan deze treffer. Verder werd de doelman van SC Botlek amper getest. De dapper strijdende gasten zorgden kort voor rust zelfs voor een daverende surprise toen Jubertien Mariana de 1-1 achter Tijs te Duits mikte.

Mulder2019
Toby Mulder maakte zijn rentree in wedstrijdverband en speelde 67 minuten mee tegen SC Botlek

Na rust nam ASWH al snel opnieuw de leiding. Amar Klepo, normaal actief in ASWH 2, schoot goed binnen na een afgeslagen aanval. Omdat de Ambachters verzuimden verder afstand te nemen, bleef het nog lange tijd spannend. Zeker toen Toby Mulder halverwege de tweede helft uit voorzorg naar de kant ging, waardoor ASWH met tien man verder moest. Pas kort voor tijd zorgde Amar Klepo voor de beslissing. Hij tikte uit een rebound de 3-1 binnen. Helaas schotelde ASWH de aanwezige toeschouwers dus geen al te boeiende wedstrijd voor, maar de belangrijkste doelstelling werd uiteraard wel bereikt.

ASWH - SC Botlek 3-1 (1-1)
17. 1-0 Kenny Anderson 44. 1-1 Jubertien Mariana 50. 2-1 Amar Klepo 83. 3-1 Amar Klepo

ASWH: Tijs te Duits (46. Stefan Kok); Menno Vooges, Victor Stenzler, Toby Mulder (67. geen invaller), Aytaç Asim Metin, Roy van 't Hoog (46. Lorenzo Braaf); Kenny Anderson, Lucas van Oeveren, Amar Klepo; Abderrahim Loukili (46. Kenny Anderson), Bo Blinker

Mikki
 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft