ASWH
ASWH gaat op puntenjacht in thuiswedstrijd tegen Rijnsburgse Boys
28 november, 2019

Na drie opeenvolgende nederlagen is ASWH er uiteraard alles aan gelegen om zaterdag weer eens een positief resultaat te boeken in de competitie. De ploeg van trainer Rogier Veenstra bivakkeert al enkele weken op de voorlaatste plaats, maar dat hoeft met de huidige verschillen nog niet rampzalig te zijn. Wel is het dan zaak dat de achterstand niet oploopt en uiteindelijk verkleind wordt. Vanzelfsprekend zijn overwinningen daarbij zeer bruikbaar. De Ambachters presteren op sportpark Schildman tot op heden zeer behoorlijk en dat moet vertrouwen bieden voor het treffen met Rijnsburgse Boys. De in 1930 opgerichte vereniging is momenteel de nummer acht van de tweede divisie, dus ASWH kan hoe dan ook aan de bak!

Vorig seizoen

Rijnsburgse Boys promoveerde in 2017 via de nacompetitie naar de tweede divisie. Daarin eindigde de ploeg in het debuutseizoen knap als vijfde. De verwachte stap omhoog bleef vorig seizoen echter uit. 'De Uien' werden dertiende, overigens zonder ook maar een moment met degradatiezorgen te hebben gekampt. Er werd veertien keer gewonnen, vijf duels eindigden onbeslist en vijftien wedstrijden werden verloren. Goed voor 47 punten. Dat je met zo'n aantal dertiende wordt, zegt ook wel iets over de tweede divisie. Rijnsburgse Boys gold als een van de meest spectaculaire ploegen. Liefst 77 keer mochten de spelers een doelpunt bejubelen, een aantal dat alleen werd overtroffen door kampioen AFC. De doelman van de Rijnsburgers moest echter ook 79 keer de trieste gang naar het net maken na een tegentreffer en dat overkwam alleen de goalies van de degradanten VVSB, FC Lienden en Barendrecht vaker. Die cijfers verklaren dus waarom een topklassering er niet in zat.

Dit seizoen

Dit seizoen mikt Rijnsburgse Boys op een hogere positie. De eerste dertien duels leverden vijf overwinningen, vier remises en vier nederlagen op. Goed voor negentien punten en een achtste plaats op de ranglijst. Het scoren gaat de ploeg nog altijd goed af, want met 26 doelpunten hoort Rijnsburgse Boys wederom bij de vijf productiefste teams. De defensie oogt met 23 tegengoals echter toch ook weer niet zo waterdicht als gehoopt. De balans tussen de uit- en thuiswedstrijden is redelijk gelijk. Rijnsburgse Boys pakte tien punten op eigen veld en negen op vreemde bodem. Er werd buitenshuis pas één keer verloren, namelijk bij koploper Koninklijke HFC (2-1). Verder won Rijnsburg bij GVVV (3-4) en Scheveningen (2-5), terwijl bij IJsselmeervogels (1-1), Excelsior Maassluis (3-3) en HHC Hardenberg (3-3) een punt werd gepakt.

Mutaties

Afgelopen zomer zag Rijnsburgse Boys niet veel spelers vertrekken. Alleen doelman Virgil Deen (Swift) en spits Jayson Halman (ODIN '59) kozen voor een overstap naar een andere club.

Rijnsburg 620X413
Lars Bosscha neemt het doel onder vuur tijdens de laatste editie van ASWH - Rijnsburgse Boys in 2016

Trainer

Eigenlijk zou Wilfred van Leeuwen ook dit seizoen trainer van Rijnsburgse Boys zijn. Hij stopte echter al na een jaar omdat zijn functie niet meer te combineren was met zijn werk. In de zoektocht naar een opvolger kwam de club uit bij een oude bekende. Henk Wisman kwam over van Ter Leede. De 62-jarige trainer werkte eerder al bij Rijnsburge Boys, voor hij in het betaalde voetbal onder meer FC Volendam, FC Den Bosch, Fortuna Sittard, Almere City FC en het nationale team van Armenië onder zijn hoede zou nemen. De Amsterdammer stond in 2008 nog een blauwe maandag voor de groep bij ASWH. Als opvolger van Bill Tukker vertrok Wisman na drie competitieduels en evenzoveel nederlagen echter al weer van sportpark Schildman. Voor zijn komst naar Rijnsburg afgelopen zomer loodste hij Ter Leede als kampioen naar de derde divisie.

Blikvanger

De selectie van Rijnsburgse Boys telt een groot aantal vertrouwde gezichten en spelers met de nodige ervaring op dit niveau. In het doel heeft nieuwkomer Bradly van der Meer (ex-Capelle) de positie van routinier Richard van Nieuwkoop overgenomen. Achterin zijn Roderick Gielisse, Masies Artien, Thomas Bakker, Carlos Opoku en Jordy Strooker bekende gezichten, die het klappen van de zweep kennen. Nieuwkomers in deze linie zijn onder meer Bert Koomen en Nick Zeijlmans. Op het middenveld is er ook genoeg keuze met bijvoorbeeld Marc Magan, Bram Ros, Edo Knol, Jeroen Spruijt en de makkelijk scorende Joël Tillema. Voorin hoeft Wisman zich dankzij de aanwezigheid van spelers als Jeffrey Jongeneelen, Max Hudepohl, Furhgill Zeldenrust en nieuwelingen als Anthony van Dongen en Maarten Reyneveld ook weinig zorgen te maken. De blikvanger is echter Dani van der Moot. De spits vestigde vorig seizoen in de derde divisie zondag al de aandacht op zich door in een half seizoen bijna nog topscorer te worden namens Jong FC Volendam. De 22-jarige Van der Moot sloot later aan in Rijnsburg, maar is met zeven treffers al weer gedeeld clubtopscorer. Niet voor niets handelde de technische leiding onlangs zeer snel, zodat Van der Moot zijn contract al vroeg verlengde.

Historie

ASWH kwam Rijnsburgse Boys in het verleden uiteraard vaak tegen, Opvallend is dat er in al die jaren niet vaak op eigen veld werd gewonnen. In het seizoen 2001/02 speelde de latere kampioen ASWH thuis gelijk tegen Rijnsburgse Boys (1-1). In het seizoen 2003/04 werd het ook weer 1-1. De volgende ontmoeting vond plaats in het seizoen 2006/07 en die verloor ASWH ruim. 0-3 voor Rijnsburgse Boys, dat later kampioen zou worden. Een seizoen later werd het wederom 1-1 in Hendrik-Ido-Ambacht. Huidig assistent-trainer Sjoerd van der Waal scoorde in die wedstrijd voor ASWH. In het seizoen 2008/09 werd Rijnsburgse Boys opnieuw kampioen. Op de openingsdag won het toen met 0-2 op sportpark Schildman. In het seizoen 2009/10 werd er gespeeld op het kunstgras van veld twee, een primeur in de ASWH-historie. Rijnsburgse Boys nam een ruime 0-3 voorsprong, alvorens Henk Roeland met twee treffers de eindstand op 2-3 bepaalde. De laatste ontmoeting was in de derde divisie, in het seizoen 2016/17. ASWH won met 3-0, mede dankzij een bliksemstart. Al na zes minuten hadden de Ambachters via Peter de Lange en Mels van Driel twee keer gescoord. Die voorsprong hield ASWH keurig vast, waarna Bart Deprez in de slotfase zelfs nog voor de kers op de taart zorgde.

ASWH zal zaterdag willen proberen om zich te herpakken na een reeks nederlagen door een goed resultaat te boeken tegen een sterke opponent, maar Rijnsburgse Boys wil uiteraard ook de volle buit mee naar huis nemen. Alle steun is daarom gewenst. Laat je dus horen langs de lijn! Wie niet in staat is om af te reizen naar sportpark Schildman, kan de wedstrijd volgen via het Twitter-account van ASWH.

Mikki

 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft