ASWH
De Wedstrijden: Het 3e elftal haalt koploper VVGZ 3 onderuit
24 november, 2019
De competitie is nog maar drie maanden op weg en de trainerscarrousel is al weer volop in beweging. Maar  het zijn niet alleen de
Gerrit 39
clubs die vroegtijdig hun trainers ontslaan omdat bijvoorbeeld de resultaten tegenvallen, het zijn ook de trainers die na een paar wedstrijden hun club al mededelen dat zij hun contract niet gaan verlengen. Het is daarom niet verrassend dan die trainers alsnog vroegtijdig worden ontslagen. Gert Kruys (DOVO) en Richard Plug (DVS ’33) zijn daar schoolvoorbeelden van.
Ondanks de minder florissante plek van ASWH op de ranglijst heeft het bestuur het contract met trainer Rogier Veenstra met één seizoen verlengd. Een verstandige beslissing omdat Veenstra heeft bewezen te passen bij ASWH. Bovendien is hij een bevlogen trainer die weloverwogen bezig is met een plan om ASWH beter te maken. De spelers geloven in zijn aanpak en hebben vertrouwen in zijn stijl van trainen en spelen. Hoe het avontuur in de 2e divisie ook zal aflopen, Rogier Veenstra heeft het vertrouwen gekregen dat hij verdiend.

1e elftal
Opnieuw een teleurstellende nederlaag voor het 1e elftal. De wedstrijd tegen de aloude rivaal Kozakken Boys, die werd gespeeld op het sfeervolle complex De Zwaaier, was zeker niet best. Hoewel ASWH zeker tot aan de 16 niet slecht speelde creëerde het vrijwel geen kansen. Slechts eenmaal veerde het ASWH publiek op toen Sam van de Kreeke alleen voor de keeper van Kozakken Boys verscheen maar de bal in zijn handen  kopte. De aanvallers van  Kozakken Boys waren wat dat betreft alerter en benutte de geboden kansen wel, daarbij ook nog geholpen door een wat ongelukkig opererende ASWH-doelman. Dat ASWH al drie wedstrijden niet gescoord heeft baart toch wel enige zorg. De improductiviteit van onze aanvallers moet ook voor Rogier Veenstra hoofpijn opleveren.
Komende zaterdag komt de nummer acht Rijnsburgse Boys op bezoek. Benieuwd of er een verrassing inzit.

Senioren
Na de nederlaag vorige week tegen Rijsoord diende het 2e elftal nu wel bij de les te blijven omdat er anders een onoverbrugbare achterstand op Sliedrecht 2 ontstaat. De wit-blauwen rijgen de overwinningen met grote uitslagen aaneen. Ook nu werd weer een 6-0 overwinning geboekt op GRC-14. Het 2e liet het zover niet komen. De uitwedstrijd tegen Almkerk 2 werd met 3-1 gewonnen waardoor de achterstand op Sliedrecht vier punten blijft.  
Het 3e elftal kreeg koploper VVGZ 3 op bezoek en dat is de Zwijndrechters slecht bekomen. ASWH won met 3-0 en dat is een compliment waard. Door deze overwinning kruipt het 3e weer naar de middenmoot. Met de vorm van de het 4e elftal zit het wel goed. Hun opmars naar de top van de ranglijst kon ook ZBC ’97 2 niet stuiten. ASWH boekte bij dat ZBC een superieure 6-3 overwinning en staan nu tweede. Het 5e moest er hard voor knokken maar wonnen thuis wel met 1-0 van Rijsoord 8. Rijsoord 6 blijf koploper met twee punten voorsprong maar heeft wel twee wedstrijden meer gespeeld. Het 6e verloor een kostbaar puntje door uit gelijk te spelen tegen de nummer één Rijsoord 7. Het virtuele verschil blijft twee punten in het voordeel van Rijsoord. Ook het 7e blijft titelkandidaat. De uitwedstrijd tegen Nieuw Lekkerland werd met 5-0 gewonnen en dit betekent dat zij De Zwerver 5 op de hielen zitten. Het 8e elftal moest genoegen nemen met een nederlaag en dat komt niet veel voor. De thuiswedstrijd tegen Nieuw Lekkerland 4 werd dik met 4-1 verloren. De tegendoelpunten vlogen de Veteranen om de oren. De thuiswedstrijd tegen MVV ’58 liep uit op een 11-3 nederlaag. Onze ‘oudjes’ moeten helaas genoegen nemen met de (voorlopige) rode lantaarn.

Junioren
De JO19-1 hebben voorlopig een gevaarlijke concurrent opzij gezet. Thuis werd Papendrecht JO19-1 op ondubbelzinnige wijze teruggewezen. Het werd 7-1 met maar liefst vijf doelpunten van Luuk Admiraal. Ook de JO19-2 zijn in grootse vorm. GJS JO19-4 zal weinig goede herinneringen overhouden aan hun bezoek bij ASWH. Met maar liefst 12-0 wist ASWH de Gorkummers te overmeesteren en staan nu op één punt van VVGZ. Grote mannen waren Milan de Rek en Stefan van Loghum Slaterus die beiden viermaal het doel troffen.
Met de nodige moeite wisten de JO17-1 hun koppositie vast te houden. VVGZ JO17-1 bleek in het Noordpark een lastige tegenstander. Desondanks won ASWH met 2-1. Opnieuw verliespunten voor de JO17-2. De uitwedstrijd tegen Groote Lindt JO17-1 leverde niet meer op dan een 0-0 gelijkspel en dat brengt het verschil met koploper De Zwerver op vijf punten. De thuiswedstrijd van de JO17-3 tegen Oranje Wit JO17-3 bracht niet het gewenste resultaat. Oranje Wit was met 4-0 duidelijk de betere ploeg. ASWH JO17-4 moest thuis een pittige nederlaag slikken. Met 6-2 trok tegenstander IFC JO17-2 aan het langste eind. 
Na de overwinning vorige week op Barendrecht pikte de JO15-1 opnieuw een puntje mee. Thuis werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen HVV JO15-1 uit Den Haag, een club die in 1883 is opgericht!! Goed nieuws komt van de JO15-2. Voor het eerste werd in deze najaarscompetitie gewonnen. In en tegen Alblasserdam JO15-1 werd het 7-0. Voor de JO15-3 was de thuiswedstrijd tegen VVGZ JO15-2 geen probleem. Dankzij de 4-1 winst is het kampioenschap weer een stapje dichterbij gekomen. 
Er was een vrije dag voor de JO14-1. Middenmoter SteDoCo JO14-2 bleek thuis veel te sterk voor ASWH 
JO14-2. Met 8-0 bliezen de voetballers uit Hoornaar de goede bedoelingen van de ASWH-spelers op. Voor de JO14-3 kende deze zaterdag ook geen glorieuze momenten. Thuis tegen Streefkerk JO14-1 liep dit team al tegen de achtste nederlaag op. Het werd 3-1 voor de Streefkerkers.

Pupillen
Het gaat goed met de JO13-1. De reis naar Luctor Heinkenszand JO13-1 (lekker naast de deur!) werd met 4-2 gewonnen en dit team staat nu derde. Een zwaar bevochten overwinning behaalde de JO13-2 in het Noordpark op VVGZ JO13-2. Na een spannende strijd eindigde die match in een 2-1 overwinning. De concurrenten van de JO13-3, De Alblas en RCD, speelden tegen elkaar gelijk en deelden de punten. ASWH bleef thuis gemakkelijk VVGZ JO13-3 de baas door met 4-0 te winnen en komen nu alleen op kop. Het is een beetje triest maar de JO13-4 blijven nog steeds puntloos. Nu werd thuis kansloos met 5-0 verloren van Unitas JO13-2. Een geweldige overwinning van de JO13-5. Die wisten koploper VVAC JO13-2 op hun eigen veld onderuit te halen. En niet zo zuinig ook, het werd maar liefst 4-0 voor het stuntende ASWH-team. Het team van de JO13-6 had grof geschut klaar staan voor Rijsoord JO13-3. Met maar liefst 18-0 werden de blauw-witten afgedroogd. Koningsschutter was Mohamed Nour Swidan met ACHT  doelpunten.
Voor de JO12-1 werd het geen prettige zaterdag, tenminste sportief gezien. DIA JO12-2, deze afkorting betekent Duc In Altum (Wij zullen steeds hoger gaan), afkomstig uit Teteringen, kende geen enkel pardon en won op Schildman met 8-1 van ASWH. De JO12-2 kwamen er in Papendrecht niet aan te pas tegen Drechtstreek JO12-3. Met een 7-1 nederlaag konden zij naar Ambacht afreizen. Hoewel de JO12-3 oorspronkelijk tot de kanshebbers behoorde moeten zij nu toch een stapje terug doen. Het bezoek aan Heerjansdam JO12-2, ook een kandidaat voor het kampioenschap, pakte met de 6-1 nederlaag slecht uit.
Een keurige overwinning valt er te noteren voor de JO11-1. Zij bleven thuis Unitas met 5-1 de baas waardoor dit team wat meer lucht krijgt onderin. De JO11-2 hadden vrij. Voor de JO11-3 viel er niet veel te genieten. Die kregen thuis als tegenstander De Zwerver JO11-1. Die Kinderdijkers waren veel beter en wonnen daarom met 10-1. De uitwedstrijd van de JO11-4 tegen Unitas JO11-3 leverde een verdiende 4-0 overwinning op voor ASWH en daarmee nestelt dit team zich in de middenmoot. Doelpuntrijk was ook de wedstrijd Papendrecht JO11-3 – ASWH JO11-5, maar wel in het voordeel van ASWH. Die trokken met 12-0 de overwinning naar zich toe.

De Meiden
Dinsdagavond al speelde de MO17-1 de uitwedstrijd tegen IFC MO17-1. De ASWH-meiden deden het fantastisch en hielden de roodzwarten met 5-0 onder de duim. Gisteren  kwam Nieuw Lekkerland MO17-1 op bezoek en dat hebben ze geweten. Met 17-0 sloegen de meiden van ASWH bikkelhard toe. Beau van Koeveringe schoot met vijf doelpunten het scherpst.Op dit moment staat het ASWH-team op een tweede plaats met twee punten en een wedstrijd minder dan Groot Ammers. 
Ook al een keurige overwinning voor de MO15-1. De uitwedstrijd tegen Sliedrecht MO15-1 werd met 2-0 gewonnen. Dit team staat nu vijfde.
Het gaat niet zo erg voor de wind met de MO13-1. De uitwedstrijd tegen het veel hoger geplaatste Hardinxveld MO13-1 ging maar liefst met 15-0 verloren!

Door Gerrit Scheurwater
 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft