ASWH
De Wedstrijden: Het 1e elftal, alle pijlen op de competitie
3 november, 2019
Na de nederlaag vorige week zaterdag tegen Excelsior Maassluis was alle hoop gevestigd op de bekerwedstrijd tegen Spakenburg.
Gerrit 39
Maar afgelopen woensdag maakte het 1e elftal de teleurstelling compleet door ook in Spakenburg kansloos met 2-0 te verliezen. Weg KNVB beker droom waarin ASWH toch een verleden heeft om van te watertanden. 
Helaas is dit de realiteit. Dus alle pijlen nu richten op de competitie. Zaterdag kwam subtopper De Treffers op bezoek. Trainer Rogier Veenstra moest vanwege geblesseerde spelers en een schorsing het elftal enigszins aanpassen. Zo waren er basisplaatsen voor Lester Pires en de teruggekeerde David Almeida. David maakte zijn herintrede in het 1e elftal direct waar en was een voorbeeld, zonder de overige spelers tekort te doen, voor iedereen vanwege zijn strijdlust en zijn voetballend vermogen. Hij groeide zonder meer uit tot de man van de wedstrijd.
Dat de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel zou eindigen zag er in de eerste helft niet naar uit. De Treffers domineerde de eerste helft wedstrijd Zij hielden het tempo hoog en waren gevaarlijk bij hoekschoppen. De verdediging stond onder zware druk maar een uitval van ASWH werd direct een goal. Een opsteker van jewelste was dat. Vier minuten later werd het alweer gelijk omdat de verdediging een De Trefferspeler liet lopen. 20 minuten later kwam De Treffers op
David Almeida
              David Almeida
voorsprong na een verkeerd beoordeelde kopbal van een ASWH-verdediger. Dat zat dus even tegen. Na de rust waren de rollen omgedraaid. Op karakter en werklust slaagde ASWH de wedstrijd te doen kantelen en De Treffers werden gedwongen te gaan verdedigen. Een vrije schop van Sam van der Kreeke vloog er in en de 2-2 verscheen op het scorebord. De supporters begonnen steeds meer in een overwinning te geloven maar helaas, die kwam er niet. De bal van Jesper van den Bosch tegen de paal en kort voor het einde van de wedstrijd een schot van hem, dat net voor het doel wegdraaide, had voor een stunt kunnen zorgen. Helaas liet het geluk het elftal op dat moment in de steek.
Een dik verdiend gelijkspel dus voor de geplaagde selectie van trainer Veenstra. Wellicht meer dan een stimulans om volgende week in Veenendaal GVVV, met dezelfde strijdlust als tegen De Treffers, aan te pakken. Ondanks dat we nu op een degradatieplaats geparkeerd staan kunnen we na GVVV en Quick Boys gewoon weer boven de streep staan. Let maar Op!!

Senioren
Het bleef lang 0-0 bij het 2e elftal dat het thuis opnam tegen middenmoter Papendrecht 2. Uiteindelijk werd het toch 3-0 en dat gaf ook wel de juiste verhouding weer tussen de beide elftallen. Omdat Sliedrecht 2 ook vrij gemakkelijk met 4-0 won van Oranje Wit 2 blijft het verschil tussen Sliedrecht en ASWH één punt in het voordeel van Sliedrecht. Zo het zich nu laat aanzien gaat de strijd om de titel voorlopig tussen deze beiden teams.
Het 3e elftal deed weer van zich spreken en pakte de tweede overwinning van dit seizoen. Thuis werd Sliedrecht 4 met 2-1 opzij gezet en het 3e maakt een sprong naar de middenmoot. 
Alle overige wedstrijden, behalve het 7e waarvoor geen wedstrijd was ingepland, van de seniorenelftallen werden afgelast.
Junioren
Het JO19-1 team had geen kind aan VVGZ JO19-1 en wonnen met ruime cijfers. De Zwijndrechters werden in eigen huis ruimschoots met 5-0 geklopt. Omdat Theole met 2-0 van Wieldrecht blijft het verschil met de Tielenaren één punt. Ook het JO17-1 blijft het uitstekend doen. Thuis werden de gasten van LRC JO17-1 getrakteerd op een 5-1 nederlaag. Het verschil met Unitas, dat ook won, blijft twee punten. 
Opnieuw verlies voor de JO15-1. FC Lisse JO15-1, dat lager staat dan ASWH, bleek toch een maatje te groot. Met de 4-2 verlies moest ASWH het meedoen en zakt daardoor naar de negende plek. De trein van de JO15-3 dendert onverminderd voort. Thuis ontving het RCD JO15-2 en die kregen alle hoeken van het veld te zien. Einduitslag 11-1 voor ASWH dat uiteraard ongeslagen aan de leiding blijft. 
De JO14-1 brachten een bezoek aan XerxesDZB JO14-1. Ondanks alle goede bedoelingen kwamen ze er niet aan te pas. Met 7-0 zegevierden de Rotterdammers en lieten ASWH op nul punten staan. Ook de JO14-2 kwamen te kort, niet veel, maar genoeg om te verliezen. Dat gebeurde uit tegen Dubbeldam JO14-1 met 3-2.
 
Pupillen
Het bezoek van de JO13-1 aan de ongeslagen koploper Halsteren JO13-1 zou moeilijk worden. Maar het ASWH-team verweerde zich kranig en wist het Halsteren nog knap lastig te maken. Het werd maar 2-1 voor Halsteren en dat was dus een eervolle nederlaag. Ook de JO13-2 speelden tegen de koploper. Nieuw Lekkerland JO13-1 kwam naar Schildman en versloeg het goedwillende ASWH-team met 5-1. De JO13-4 wachten nog steeds op de eerste overwinning. Dat zat er bij Peursum JO13-1 ook al niet in gezien de uitslag. Met 9-0 waren de Giessenburgers veel te sterk. Dan ging het met de JO13-5 beter. Dit team versloeg Sliedrecht JO13-4 met 9-0 en behoort nu tot de top drie in hun afdeling. De uitslag 9-0 blijkt een populaire uitslag te zijn. Ook bij de JO13-6 werd het 9-0 maar wel in het voordeel van het thuisspelende Dubbeldam JO13-6.
De JO12-1 kregen in Roosendaal bij Roosendaal JO12-1 geen schijn van kans als je de uitslag mag geloven. De Roosendalers waren met 5-1 veruit de bovenliggende partij. Het ging de JO12-3 veel gemakkelijker af. Die versloegen de ‘fusie’club ST TPO/DHV/VOV JO12-1 uit met 8-1 en staan nu op de tweede plaats.
ASWH JO11-1 vierde de tweede overwinning en dat ging ten koste van Oranje Wit JO11-1. Thuis werd het na een doelpuntrijke wedstrijd, na een 4-1 voorsprong, 6-4 voor ‘ons’! De JO11-2 redde het net niet thuis tegen Groot Ammers JO11-2. Na een spannende strijd werd maar net met 2-1 verloren. Ook de JO11-3 moesten het loodje leggen. De uitwedstrijd tegen Heerjansdam JO11-2 bleek een te grote hindernis en dus werd met 7-2 verloren. En wat te denken van deze uitslag, 8-8. Die kwam tot stand bij de wedstrijd ASWH JO11-5 – Drechtsteek JO11-4. Die wedstrijd moet thrillerachtige zijn verlopen!

De Meiden
Na de eerste overwinning vorige week lieten de MO13-1 het nu lelijk liggen. De uitwedstrijd tegen het nog op nul punten staande Asperen MO13-1 werd met 4-1 verloren. 

Alle niet genoemde teams werden afgelast of er stond geen wedstrijd gepland.

Door Gerrit Scheurwater
 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft