ASWH
De Wedstrijden: De JO19-1 en JO19-2 denderen door
1 december, 2019
Wie kent hem niet, Philip Schmidt, mede oprichter van de supportersclub, ex-bestuurslid, ex-klusjesman en al bijna 50 jaar lid
Flip Schmidt 1 
 vanASWH. Na zijn actieve jaren voor ASWH stortte hij zich op zijn hobby, fotograferen. Al een aantal jaren is Flip niet meer weg te denken bij thuis- en uitwedstrijden van het 1e elftal, zittend ergens in de buurt van de cornervlag, gezeten op zijn kruk zijn fototoestel in de aanslag om beelden van de wedstrijd te schieten. Een dag na de wedstrijd staan die beelden op zijn website en kan iedereen genieten van het beeldend verslag van de wedstrijd. 
Afgelopen zondagavond is het leven van Flip en zijn vrouw danig op zijn kop gezet. Inbrekers hebben het lef gehad om bij Flip in te breken en behalve persoonlijke spullen, om al zijn fotoapparatuur mee te nemen. Deze schaamteloze inbraak bewijst maar weer eens dat er randdebielen rond lopen die totaal geen respect op kunnen brengen voor hun medemensen. Of deze daders ooit gepakt worden is twijfelachtig, gezien de onderbezetting bij de politie, ondanks hun goede wil. Flip, afgelopen vrijdag 83 jaar geworden, en zijn vrouw, waren gelukkig die zondagavond niet thuis, zijn ongewild slachtoffer geworden van deze randfiguren. Hopelijk beseffen de daders was zij aangericht hebben en krijgen zij berouw. Het zou deze daders sieren als zij zich bij de politie melden. Of is dit een te opportunistische gedachte?

1e elftal
Het doel blijft, handhaven in de 2e divisie! Dat zijn de woorden van trainer Rogier Veenstra na de wedstrijd thuis tegen Rijnsburgse Boys. Voor de vierde keer op rij werd een nederlaag geleden, nu dus tegen de “Uien” uit Rijnsburg. Hoewel ASWH kwa spel vrijwel gelijk opging met de tegenstander, net zoals in voorgaande wedstrijden, ontbeerde het ASWH aan het beetje geluk om de wedstrijd in de ‘klauwen” te krijgen. De grootste handicap zijn de aanvallende kwaliteiten. In 14 wedstrijden maar acht keer scoren dat is zwaar onder de maat. Dus, misschien moet onze TC naar aanvallende versterking uit gaan kijken om deze handicap op te lossen. De 34 tegengoals zijn er ook teveel, een teken dat ook onze verdediging wel eens steekjes laat vallen, zoals vanmiddag. De 2-1 nederlaag is daarmee wel verklaarbaar ondanks dat het huidige veldspel best wel 2e divisie waardig is. 
Komende zaterdag komt het sterke HHC Hardenberg naar het sportpark Schildman en dat belooft weer een hele kluif te worden.

Senioren
Het 2e elftal trad thuis aan tegen Kloetinge 2 en ons 2e deed wat het moest doen. Namelijk winnen met 4-2 van de Zeeuwen die wel voortvarend van start gingen door een 2-0 voorsprong te nemen. ASWH herstelde zich bijtijds en wist toch de winst te grijpen. Dat moest wel ook om in het spoor te blijven van het ongenaakbare Sliedrecht 2. De ploeg uit het baggerdorp won opnieuw met grote cijfers (8-1) van Wieldrecht 2 en blijven dus op vier punten op voorsprong staan. Komende zaterdag staat de topper thuis tegen Sliedrecht op het programma.
Na de glansrijke overwinning vorige week op koploper VVGZ trok het 3e elftal naar Wieldrecht 3. Er moest hard voor geknokt worden maar de 2-1 overwinning ging wel mee naar Ambacht. Het 4e elftal is niet te stuiten. De thuiswedstrijd tegen Pelikaan 6 verliep wel moeizaam maar de 1-0 voorsprong werd wel over de streep getrokken. Met drie punten achterstand op Wieldrecht 4 is het 4e een serieuze kanshebber voor de titel geworden. Het 5e en 6e kwamen niet in actie. Een pijnlijke eerste nederlaag voor het 7e dat thuis lijdzaam moest toezien dat IFC 3 er met de winst vandoor ging. Middenmoter IFC deed ASWH met 4-3 de das om. Het 8e en de Veteranen kwamen ook al niet in actie.

Junioren
De JO19-1 en de JO19-2 denderen door en behielden allebei de koppositie. Het bezoek aan de nummer laatst, Wieldrecht JO19-1, werd door de JO19-1 gemakkelijk met 6-1 gewonnen. Ze dienen echter wel op hun qui vive te blijven omdat het ook winnende Theole een gevaarlijke concurrent blijft. Datzelfde geldt voor de JO19-2, dat thuis met maar liefst met 12-2 van de nummer vier, VVGZ JO19-2 won. De opponent is Wieldrecht die in puntenaantal gelijk staat maar heeft één wedstrijd meer gespeeld.
De nek aan nek race blijft in de klasse van de JO17-1 een boeiende aan gelegenheid. De top vier, ASWH, Sliedrecht, Tricht en Pelikaan, wonnen allemaal. ASWH deed dit overtuigend met 4-0 uit tegen Hardinxveld JO17-1. Ze lijken in een dip te zitten want opnieuw verloren de JO17-2. In Lage Zwaluwe bleek Zwaluwe JO17-1 met 2-0 te sterk voor een langzaam op de ranglijst dalend ASWH. Die dip geldt zeker niet voor de JO17-3. De thuiswedstrijd tegen Wieldrecht JO17-2 werd met grote cijfers gewonnen. De Dordtse jongelui moesten het doen met een 9-0 nederlaag. Voor de JO17-4 was het veel lastiger om een goed resultaat te behalen. In de uitwedstrijd tegen het sterke GJS JO17-3 werd goed tegenstand geboden maar de club uit Dalem wist toch net met 2-1 te winnen. 
De JO15-1 lijken hun draai in de 3e divisie te hebben gevonden. De uitwedstrijd tegen VELO JO15-1 werd knap met 4-2 gewonnen. Dit betekent dat dit team is geklommen naar de zesde plaats. En dat is knap. Tegen het gelijkstaande ASH JO15-1 dachten de boys van JO15-2 wel kans te hebben op de tweede overwinning. Ze kwamen bedrogen uit want ze kregen er in Hellouw met 7-1 van langs. De ongeslagen JO15-3 stevenen recht op de titel af, zo lijkt het tenminste. Thuis werd met 2-0 afgerekend met middenmoter De Alblas JO15-2. De voorsprong op Sliedrecht blijft twee punten. 
De JO14-1 ontvingen Kloetinge JO14-1. De ook niet bijster hoog staande Zeeuwen hadden het niet lastig en wonnen probleemloos met 5-0. Het ASWH-team blijft als voorlaatste op één overwinning staan. Ook voor de  JO14-2 blijft winnen een utopie. Het bezoek aan Zwaluwe JO14-1 leverde geen punten op, wel een 2-0 nederlaag. Hetzelfde geldt voor de JO14-3. Dit team kreeg bezoek van De Alblas JO14-2 maar moest ook de punten inleveren als gevolg van een 2-0 nederlaag. De drie O14-teams timmeren nog niet echt aan de weg. Maar het kan zo maar zijn dat deze teams in te hoge klassen zijn ingedeeld.

Pupillen
Een keurige overwinning werd door de JO13-1 behaald op JEKA JO13-1. In Breda moest er hard voor gewerkt worden maar de beloning was wel een 3-2 overwinning. Met een vierde plaats staat dit team er goed op. Opnieuw een overwinning voor de JO13-2. Thuis werd Virtus JO13-1 overtuigend met 6-1 afgedroogd. Inmiddels is dit team gestegen naar de vierde plaats. Dat de JO13-3 het thuis moeilijk zouden krijgen tegen RCD JO13-2 was te voorspellen. De 3-0 nederlaag doet dit team op de vierde plaats belanden op een punt van Sliedrecht, De Alblas en RCD. Dus alles is mogelijk. Geen schijn van kans hadden ze, de JO13-4, uit bij Schelluinen JO13-1. Met 8-1 werd het ASWH team van de mat gespeeld. De JO13-5 maakten hun ambities waar. In de uitwedstrijd tegen Drechtstreek JO13-3 werd de tegenstander weggespeeld met als gevolg een 8-0 overwinning. Virtueel staat het ASWH-team zelfs aan kop. Als keurige middenmoter weten de JO13-6 wat zij moeten doen met een lager geplaatste tegenstander. Winnen! En dat gebeurde ook uit tegen Pelikaan JO13-3 met 8-3.
Ondanks alle inspanningen lukte het de JO12-1 niet thuis te winnen van BSC JO12-1. Het moet wel spannend geweest zijn gezien de doelpuntrijke score. De Roosendalers bleven net een doelpuntje voor en wonnen, tot groot verdriet van de ASWH-spelers, met 5-4. Een licht herstel voor de JO12-2. Na de grote nederlaag vorige week werd nu in het Brabantse Klundert met 2-2 gelijkgespeeld tegen Klundert JO12-1. Weer een puntje erbij. Voor de JO12-3 werd het een ‘rampzaterdag’. Als nummer drie tegen nummer één  GSC/ODS JO12-1 verwacht je niet dat het verschil zo groot zou zijn. Dat was het dus wel, ASWH verloor thuis met 9-0!
De JO11-1 hebben de smaak van het winnen te pakken. De vierde overwinning kan worden bijgeschreven aan de erelijst. Kozakken Boys JO11-1 kreeg op eigen veld met 5-2 het nakijken. Ook de JO11-2 deden goede zaken met een tweede achtereen volgende overwinning. Die kwam in het Noordpark tot stand waar VVGZ JO11-2 met 4-0 werd verslagen. Het team JO13-3 kreeg bezoek van VCW JO13-1 uit Wagenberg. Dat liep slecht af omdat de gasten veel te sterk waren. Het werd 8-1. Voor de JO11-4 verliep de wedstrijd thuis tegen VVAC JO11-3 enigszins teleurstellend. Het even hoog staande tegenstander won ruimschoots met 6-2. Sliedrecht JO11-4 en ASWH JO11-5 maakten er een leuke wedstrijd van. De Sliedrechters troffen het doel echter een keer meer dan ASWH en werden daardoor met 3-2 winnaar.

De Meiden
Ze blijven meedoen om de titel de MO17-1. Nu werd thuis Pelikaan MO17-1 met 3-1 ingepakt. De strijd om de titel gaat nu tussen De Zwerver, ASWH en Groot Ammers.
Met een keurig 1-1 gelijkspel tegen RCD MO15 1 handhaven de MO15-1 zich in de middenmoot. Ongetwijfeld zal dit team naar boven kijken en nog enkele plaatsen willen stijgen.
De MO13-1 moesten opnieuw het hoofd buigen voor de tegenstander. Het bezoek aan Werkendam om Kozakken Boys MO13 een poets te bakken liep uit op een 6-1 nederlaag. Volhouden meiden!

Door Gerrit Scheurwater
 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft