ASWH
ASWH 2 uitgeschakeld in de beker
19 januari, 2020

In de vierde bekerronde (de laatste 32) heeft ASWH 2 niet voor een verrassing kunnen zorgen en werd het door een 0-2 thuisnederlaag door SC Gastel uitgeschakeld in het bekertoernooi, dat in het verleden enkele keren door ASWH 1 is gewonnen.
 
In vergelijking met de laatste gespeelde wedstrijd op 21 december voor de beker tegen Serooskerke stonden er drie andere spelers aan de aftrap bij de Transafe/Munich Schoenen/Kappa-formatie van ASWH 2. In de basis keerden terug Vince van Dongen (na blessure) en Jaimy van der Poel, terwijl Lorenzo Braaf zijn debuut maakte in het 2e. Aytaç Asim Metin daarentegen was geschorst. Anwar Nzojyibwami en Jeroen Daane begonnen op de reservebank. De  geblesseerde Richard Lupungu was toeschouwer.
Tegenstander Gastel speelde ongeveer in zijn sterkste opstelling.
De gemiddelde leeftijd was zo'n twee ouder bij Gastel ten opzichte van ASWH 2, waarin twee junioren in de basis opgesteld stonden, waaronder de op deze zaterdag 19 jaar geworden zijnde Kevin van Tol.

Hoewel ASWH de aftrap mocht nemen stonden de gasten na slechts 35 seconde spelen al met 0-1 voor. Na een snelle balverovering werd het speeltuig de diepte ingespeeld op Dierks, die wegdraaide van zijn verdediger en op zijn schuiver had onze doelman en aanvoerder Rody van der Poel geen verweer. In het vervolg van de eerste helft bleek SC Gastel over het betere team te beschikken. Zo kon dezelfde Dierks een kwartier later tot twee keer aan toe een grote kans niet verzilveren en zagen ze een kopbal na een corner net naast gaan.
Ook ASWH had echter mogelijkheden om zelf tot scoren te komen. Na een ingooi van Martijn Daane nam Kader Diop de bal aan maar in plaats van een hard doelschot raakte hij de bal verkeerd en kon deze makkelijk opgeruimd worden door de verdediging. Nog voor halfweg de eerste helft was de grootste kans voor Delano Oehlers toen hij na een voorzet van Liomar Jennie een vrije kop kans in de handen van doelman Doomen zag belanden. Dit nadat even eerder een inzet van hem langs de paal suisde.
Enkele minuten voor het rustsignaal kreeg Gastel een penalty toegewezen en aanvoerder Lambregts gaf onze keeper vervolgens geen enkele kans 0-2.

In de (loop) van de tweede helft wisselde ASWH drie keer aanvallend en creëerde ook een groot veldoverwicht. Zo liep de corner verhouding op tot liefst 12-1 in het voordeel. Helaas mondde dit amper uit in eigen kansen. Eigenlijk waren de beste twee kansen nog voor de gasten van Gastel. Maar beide keren zocht zowel Vermeule als Aarssen ons doel veel te hoog. Eigenlijk was de eerste en enige echte mogelijkheid ruim 10 minuten voor het einde toen na goed werk van Oehlers de in de rust ingebrachte Nzojyibwami de bal niet langs de doelman kreeg. Bemoedigend was de invalbeurt van Josiemar van de Werp, die voor het eerst na 30 november jl. weer in het veld stond.

Zo verloor ASWH 2 deze keer in de vierde ronde van de KNVB beker met 0-2 van SC Gastel. Drie kwartier na afloop van de wedstrijd was van de zijde van ASWH 2 iedereen al vertrokken, terwijl de spelers van Gastel samen met hun fanatiek aanmoedigende aanhang nog genoot van de alcohol versnaperingen in onze kantine.

In totaal kwam ASWH 2 nu 92 keer uit in het district bekertoernooi van Zuid 1. Hierin werd tegen 68 verschillende elftallen 63 maal gewonnen, 14 keer verloren en 15 keer eindigde de wedstrijd na 90 minuten spelen in een gelijke stand. Het doelsaldo met 337 doelpunten voor en 115 tegen is daarbij ronduit positief
Twee keer in de geschiedenis kwam ASWH 2 verder dan nu. Toen was voor ASWH 2 de achtste finales (5e ronde) het eindpunt. In het seizoen 15-16 was daarin hoofdklasser Halsteren met 4-1 te sterk en in het seizoen 2003-2004 Vlissingen (3-0).

Volgende week zaterdag wordt de competitie in de reserve hoofdklasse voortgezet met een thuiswedstrijd tegen Kozakken Boys 2, aanvang 12.00 uur.

ASWH 2 – SC Gastel: 0-2 (0-2).
51. 0-1 Robin Dierks en 41. 0-2 Harm Lambregts.
Opm. de 22 jarige scheidsrechter S. Hermans uit Etten-Leur gaf geel aan Nagtzaam (Gastel).

De opstelling van ASWH 2:
Rody van der Poel; Kevin van Tol, Lorenzo Braaf, Nagier Bonevacia, Jaimy van der Poel (65. Jeroen Daane), Amar Klepo, Delano Oehlers, Kader Diop, Martijn Daane (46. Anwar Nzojyibwami), Liomar Jennie (60. Josiemar van de Werp) en Vince van Dongen.

Cees van Heeren
 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft