ASWH
ASWH ontvangt de best presterende promovendus Noordwijk
23 januari, 2020

Hoewel ASWH zeker mocht terugkijken op een zeer behoorlijke wedstrijd, kon de ploeg na afloop van de ontmoeting met Spakenburg toch geen punten bijschrijven aan het totaal. Zonde, want zoals iedereen begrijpt is dat wel hard nodig in de degradatiestrijd. Zaterdag krijgt ASWH een nieuwe kans. Het team van trainer Rogier Veenstra ontvangt op eigen veld de best presterende promovendus in de afdeling, namelijk Noordwijk. Een ploeg die in de middenmoot bivakkeert en in de heenwedstrijd bovendien ruim won van ASWH. De Ambachters hebben dus een sportief appeltje te schillen met Noordwijk, al zal dat zeker niet eenvoudig worden!

Dit seizoen

De kampioen van de derde divisie zaterdag van vorig seizoen toont in de tweede divisie aan dat die titel niet voor niets werd behaald. Van de vijf gepromoveerde clubs presteert Noordwijk namelijk duidelijk het best. Momenteel staat de ploeg tiende, vrij vast in de middenmoot. Het gaat wellicht wat ver om nu al te stellen dat Noordwijk een seizoen zonder zorgen zal beleven, zeker gezien de sterkte van de competitie en de degradatieregeling waarbij in de huidige situatie zelfs de nummer 13 nog in de nacompetitie belandt. Maar toch, als de ploeg de lijn van de eerste 18 duels doortrekt, is er weinig aan de hand. Vooral de start van het seizoen was indrukwekkend, omdat Noordwijk na vier duels als nieuwkomer zelfs de koppositie deelde. Inmiddels zijn er zeven overwinningen geboekt, vijf wedstrijden eindigden onbeslist en zes keer stapte Noordwijk puntloos van het veld. Goed voor een totaal van 26 punten. Wellicht is het voor ASWH wel hoopgevend dat Noordwijk het grootste deel van die punten op eigen veld behaalde, namelijk zeventien om negen. Op vreemde bodem werd gewonnen bij Rijnsburgse Boys (0-1) en Scheveningen (1-4). Drie duels eindigden in een remise. Dat was het geval tegen GVVV (2-2), Quick Boys (1-1) en TEC (1-1). De bezoeken aan Jong Sparta Rotterdam (4-0), Katwijk (3-2), Spakenburg (2-1) en IJsselmeervogels (4-2) resulteerden in een nederlaag. Verder valt op dat Noordwijk net als vorig seizoen erg makkelijk scoort. Liefst 42 keer gingen de handen in de lucht voor een doelpunt. Alleen koploper HHC Hardenberg en nummer drie IJsselmeervogels mochten vaker juichen. Daar zal ASWH dus iets op moeten verzinnen.

Trainer

De selectie van Noordwijk staat voor het derde seizoen op een rij onder leiding van Kees Zethof. Daar komt minimaal nog één seizoen bij, want de 55-jarige trainer verlengde al ruim voor de winterstop zijn contract. Niet zo vreemd, want sinds Zethof in 2017 van SJC naar Noordwijk kwam, werden louter goede prestaties geboekt. Het kampioenschap in de hoofdklasse werd meteen gevolgd door de titel in de derde divisie en nu staat de ploeg op het hoogste niveau dus keurig in de middenmoot. Hoewel de sympathieke Zethof in een interview ooit stelde meer een bouwer dan een schilder te zijn, kan toch wel worden geconcludeerd dat hij de verf in Noordwijk vrij secuur aanbrengt. Rond zijn contractverlenging verklaarde Zethof, die overigens ook als voetballer voor Noordwijk uitkwam, meer dan genoeg uitdagingen te zien waaraan hij graag zijn steentje wil bijdragen.

Copyright Proshots 4397422
Gilmaro van de Werp en Victor Stenzler proberen in de wedstrijd in Noordwijk een aanval van de thuisploeg onschadelijk te maken (foto: PRO SHOTS / Wouter Dill) 

Blikvanger

Een deel van de kracht van Noordwijk schuilt ongetwijfeld in het feit dat de kern van de selectie al langere tijd aan de club verbonden is. Daardoor is er sprake van een ingespeeld geheel. Er komen dan ook meerdere spelers in aanmerking om als blikvanger betiteld te worden. De keuze valt echter op Nick van Staveren. De 24-jarige aanvaller valt op door zijn onverzettelijkheid. Hij is niet alleen voorin van waarde voor zijn elftal, maar speelde vorig seizoen indien nodig ook op het middenveld. Bovendien toont Van Staveren zich zeer productief, want hij is momenteel clubtopscorer met tien doelpunten. Ook vorig seizoen had hij met zeventien goals een flink aandeel in de titel van Noordwijk, terwijl hij in zijn eerste seizoen als nieuwkomer in de hoofdklasse tot zeven goals kwam. De voormalig speler van Hillegom verlengde inmiddels zijn contract en is dus ook na de zomer nog actief op de Duinwetering.

Eerste ontmoeting

De eerste ontmoeting tussen ASWH en Noordwijk vond dit seizoen plaats op 14 september 2019. Het betrof de vierde speeldag. Uiteindelijk werd dit een wedstrijd die ASWH liever snel vergeet, want na negentig minuten stond er 5-1 op het scorebord. Dat had wellicht anders kunnen zijn, als ASWH scherper was geweest in de afronding. De Ambachters kregen de eerste kans en hadden ook nadat Sabir Achefay op fraaie wijze voor de 1-0 had gezorgd nog twee prima kansen op de gelijkmaker. Die bleven echter onbenut, waarna Noordwijk nog voor rust uitliep naar 3-0 door doelpunten van Emiel Wendt en Nick van Staveren. Heel even mocht ASWH op een comeback hopen, want snel na rust tekende Koen Wesdorp voor de 3-1. De hoop vervloog echter al snel, want vijf minuten later bracht Sabir Achefay, die deze winter overigens naar Quick Boys vertrok, de marge weer op drie. In de slotfase legde Fanuel Waandels de eindstand vast.

Historie

ASWH en Noordwijk troffen elkaar uiteraard regelmatig in de hoofdklasse. De resultaten op sportpark Schildman zijn behoorlijk positief voor de Ambachters. In kampioensjaar 2001/02 werd het bijvoorbeeld 3-1, dankzij goals van Michel Devilee en Louis van Kleef (2). In het seizoen 2003/04 behoedde John Verbaan ASWH voor een nederlaag door de 1-1 te maken. In het goud omrande seizoen 2004/05 werd het ook 1-1. Huidig assistent-trainer Sjoerd van der Waal tekende in dat duel voor het Ambachtse doelpunt. Vervolgens zagen we in het seizoen 2006/07 een uitschieter, toen ASWH na nota bene een 0-1 achterstand bij rust met 5-1 won. Ferry van Lare maakte er drie, Arjan Human schoot twee keer raak. Een seizoen later schoot Nixon Dias in blessuretijd de winnende treffer binnen: 2-1 voor ASWH. In 2009/10 was een goal van Arjan Human voldoende voor een 1-0 zege en het seizoen daarna won ASWH op de openingsdag met 3-2 van Noordwijk. Joshua Brard, Joeri Petrov en Henk Roeland verzorgden de Ambachtse productie. Daarna duurde het een tijd voor beide teams elkaar weer ontmoetten. In het seizoen 2014/15 bleef het 0-0 in Hendrik-Ido-Ambacht, een jaargang later won Noordwijk als koploper met 0-1 door een late goal van Jeroen Borsboom. Dat was een zure nederlaag voor een sterk spelend ASWH. Zoals menig ASWH'er echter nog goed weet, werd dit op 4 juni 2016 meer dan rechtgezet. De Ambachters speelden toen op eigen veld de return van het tweeluik met Noordwijk om promotie naar de derde divisie. Na een 2-2 in Noordwijk volgde op sportpark Schildman een enorme thriller. In een fantastische ambiance kwam ASWH na rust op achterstand door een goal van Marios Lomis. De zoektocht naar de gelijkmaker leek spaak te lopen, tot de extra tijd aanbrak en Robbert Olijfveld heel Hendrik-Ido-Ambacht liet jubelen. De extase werd nog groter toen Peter Verhoeve de Ambachters in de verlenging met een fantastische knal op voorsprong schoot. Het leek eeuwen te duren voor de verlenging over was, Noordwijk kwam nog een keer in de buurt van een gelijkmaker, maar Shabir Isoufi frommelde de beslissende 3-1 binnen. ASWH was gepromoveerd! Bij zowel ASWH als Noordwijk zijn er nog zes spelers actief die op die gedenkwaardige middag speeltijd kregen. Vorig seizoen troffen de ploegen elkaar in de derde divisie. Noordwijk kwam andermaal als koploper naar sportpark Schildman en nam snel de leiding door een goal van Tjeerd Westdijk. Lester Pires en Peter Verhoeve draaiden de stand echter om in Ambachts voordeel. Na rust zette Westdijk vlot de gelijkmaker op het scorebord, maar Lester Pires hielp ASWH opnieuw aan de leiding. Rob Overvliet zorgde echter voor de 3-3 en daarbij bleef het.

ASWH zal zaterdag een resultaat willen boeken in de degradatiestrijd, maar Noordwijk zal vanzelfsprekend ook voor de winst gaan. Alle steun is daarom welkom, dus laat je horen langs de lijn! Wie niet in de gelegenheid is naar sportpark Schildman te komen, kan via de Twitterpagina van ASWH de wedstrijd volgen. Thuisblijvers kunnen uiteraard ook de radio aanzetten en luisteren naar de verslagen op Atos RTV of RTV Rijnmond.

Mikki

 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft