ASWH
ASWH start 2020 met remise tegen TEC
11 januari, 2020
De eerste officiële wedstrijd van 2020 leverde ASWH vanmiddag een punt op. De ploeg van trainer Rogier Veenstra speelde op sportpark Schildman gelijk tegen TEC (2-2). Daarmee doorbraken de Ambachters de reeks van zes opeenvolgende nederlagen in de tweede divisie. Toch was er geen sprake van overdreven vrolijkheid, want gevoelsmatig zat er voor ASWH meer in tegen de concurrent in de degradatiestrijd. De Ambachters kwamen vroeg op voorsprong en verzuimden vervolgens verder afstand te nemen. Liefst twee keer werd de lat geraakt. Nadat de bezoekers uit het niets op gelijke hoogte kwamen, nam ASWH kort voor rust terecht opnieuw de leiding. Een kwartier voor het eindsignaal moesten de witzwarten echter toch nog een gelijkmaker slikken. Het verschil met TEC op de ranglijst bleef daardoor vijf punten.

Het elftal dat trainer Rogier Veenstra bij de hervatting van de competitie het veld in stuurde, week enigszins af van de opstelling uit de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. Veenstra kon niet meer beschikken over de gestopte doelman Michel Franken, terwijl Josimar Lima (privéomstandigheden), Ismail Yildirim (geblesseerd) en Kenny Anderson (ziek) evenmin inzetbaar waren. Stefan Kok keerde daardoor terug onder de lat. Verder keerde Lars Bosscha na zijn schorsing terug in de basis, waarin eveneens plaats was voor Menno Vooges en Lester Pires. Op de bank was voor het eerst sinds de promotiewedstrijd in Lienden het gezicht van routinier Mels van Driel te zien. Naast hem zat onder meer de bijna twintig jaar jongere topscorer van A1, Luuk Admiraal.

De opdracht voor ASWH was helder. Eigenlijk telde vooraf alleen de winst, om zo het verschil met concurrent TEC te verkleinen. De bezoekers uit Tiel versterkten zich tussentijds met drie nieuwelingen, die allemaal aan de aftrap verschenen. ASWH nam echter vanaf het begin het initiatief. Energiek zochten de Ambachters de aanval. Koen Wesdorp leverde het eerste waarschuwingsschot af, maar doelman Jan Schimmel bracht redding. Na een klein kwartier kreeg ASWH een vrije trap. Koen Wesdorp bracht de bal voor het doel en daar was Lars Bosscha doortastender dan iedereen. De middenvelder tikte de bal achter de weifelende Schimmel en zette ASWH met zijn eerste doelpunt in de tweede divisie op voorsprong. Leuk feitje is dat Bosscha nu heeft gescoord in de hoofdklasse, topklasse, derde divisie en tweede divisie.

TEC1
Koen Wesdorp jubelt nadat hij ASWH uit een slimme cornervariant op een 2-1 voorsprong heeft geschoten (foto: PRO SHOTS / Mischa Keemink)

De aanvalsdrift van ASWH werd door dit doelpunt geenszins getemperd. Bijna verdubbelde Bosscha de marge toen hij na een hoekschop op doel kopte. Nu kon Schimmel de inzet wel keren. Overigens werd Bosscha behoorlijk in de rug geduwd bij zijn poging, maar scheidsrechter Cairo zag daar geen overtreding in. Wel werd duidelijk dat ASWH van plan was snel zaken te doen. De beloning in de vorm van een tweede treffer bleef echter uit. De Ambachters hadden alle pech van de wereld door in die fase twee keer de lat te raken. Eerst waagde Clarence Bijl zijn kans met een gekruld schot met nota bene zijn linkerbeen, terwijl later ook aanvoerder Jesper van den Bosch bijna succesvol was met een heerlijke volley. Doelman Schimmel vond echter een bondgenoot in de lat en dus kwamen de gasten bij beide pogingen goed weg.

Daarom was het zuur voor ASWH dat de eerste serieuze aanval van TEC direct de gelijkmaker opleverde. Een hoge voorzet van de rechterkant kon door Wimilio Vink in de hoek worden gekopt. De aanvallende middenvelder van de bezoekers kreeg daarbij te veel vrijheid, waarvan hij dus dankbaar profiteerde. Na die 1-1 moest ASWH dus opnieuw beginnen. Het overwicht uit het eerste half uur nam echter af, waardoor de wedstrijd meer in evenwicht raakte. Toch kwamen er kansen om alsnog een voorsprong te nemen. Menno Vooges bracht de bal na een afgeslagen vrije trap nogmaals voor het doel, waar Fabian Korporaal het met het hoofd probeerde. Helaas mikte hij naast. In de extra tijd kreeg ASWH een vrije trap op een mooie plek voor specialist Sam van de Kreeke. De inzet van de spits ging inderdaad richting de hoek, maar was niet hard genoeg en dus kon doelman Schimmel de bal naast het doel tikken. De daaropvolgende hoekschop werd door Van de Kreeke genomen. Hij koos voor een ingestudeerde variant waarin ook Jesper van den Bosch een rol speelde. Uiteindelijk kon Koen Wesdorp vrij uithalen en dat deed de middenvelder prima. Zijn schot vloog binnen en dus mocht ASWH alsnog met een heerlijke en terechte 2-1 voorsprong gaan rusten.

2M3O0019
De volley van Jesper van den Bosch op de lat had een beter lot verdiend (foto: Dik Schumacher)

Na rust moesten de bezoekers meer uit hun schulp kruipen. Dat deed TEC, dat voor rust een countertactiek hanteerde, ook wel. Voor veel gevaar zorgden de gasten echter niet. Jammer genoeg vloeiden bij ASWH met name voorin de krachten weg, zodat het niet lukte om echt te profiteren van de ruimte. Te vaak stuurden de middenvelders de bal wel perfect in de diepte, maar de vermoeid geraakte spitsen konden er dan niet meer bij. Het Ambachtse gevaar kwam dus vooral uit standaardsituaties, waarbij het jammer was dat Gilmaro van de Werp de bal verkeerd raakte na een hoekschop van Sam van de Kreeke.

TEC schakelde met het inbrengen van een lange spits over op powerplay. ASWH moest dus wel wat terug, maar hield het behoorlijk dicht. Wel ontsnapten de Ambachters toen Obi Onyeike na een afgeslagen hoekschop alsnog kon uithalen. Zijn poging hobbelde tegen de paal, waarna de defensie van ASWH in de daarop ontstane scrimmage voor opruiming kon zorgen. Een kwartier voor tijd raakte ASWH de voorsprong echter toch kwijt. Invaller Julian Calor schoot de bal in de verre hoek en daardoor was het ineens 2-2. Een domper voor ASWH, dat in het restant nog wel probeerde om alsnog de drie punten te pakken. Een schot van Sam van de Kreeke naast het doel was daarbij het dreigendste wapenfeit. Omdat ook TEC het bleef proberen, kon de wedstrijd nog alle kanten op. Met invaller Nick Slotboom, die daarmee de mijlpaal van 150 officiële duels in ASWH 1 bereikte, speurde ASWH nog naar een derde treffer. Er ontstonden wel wat mogelijkheden na onderscheppingen, maar de eindpass was telkens net niet op maat.

THV 2340
Lars Bosscha werkt de 1-0 binnen namens ASWH (foto: Philip Schmidt / phsfoto)

Zo bleef het dus bij een gelijkspel en daar schoot ASWH niet heel veel mee op. Weliswaar kwam de ploeg in punten gelijk met Jong FC Volendam, maar de belofteteams spelen zoals bekend geen rol in de degradatiestrijd. De achterstand op TEC bleef vijf punten, zodat de opdracht voor de tweede helft van het seizoen loodzwaar blijft. ASWH zal immers in eerste instantie TEC en een andere amateurclub moeten passeren om de nacompetitie te bereiken. Anderzijds waren er met name voor rust veel goede dingen te zien en toonden de spelers aan dat zij de handdoek absoluut nog niet in de ring geworpen hebben. Volgende week wacht een nieuwe kans, op bezoek bij Spakenburg. Eerst oefent ASWH midweeks nog op eigen veld tegen hoofdklasser De Jodan Boys.

ASWH - TEC 2-2 (2-1)
14. 1-0 Lars Bosscha 30. 1-1 Wimilio Vink 45 (+2). 2-1 Koen Wesdorp 75. 2-2 Julian Calor
Scheidsrechter: Lorenzo Cairo

ASWH: Stefan Kok; Clarence Bijl, Menno Vooges, Gilmaro van de Werp, David Almeida; Jesper van den Bosch, Lars Bosscha, Fabian Korporaal, Koen Wesdorp; Lester Pires, Sam van de Kreeke (84. Nick Slotboom)

TEC: Jan Schimmel; Rodny Hofman, Daan Disveld, Migiel Zeller, Gregory Viereck; Jesse Dibbets (65. Koen van der Biezen), Obi Onyeike, Wimilio Vink, Matthijs van Gessel (73. Julian Calor), Claudio Kiala; Skender Loshi

Mikki

Een fotoreportage van dit duel is te zien op www.phsfoto.nl en de Facebook-pagina van Dik Schumacher. Later vanavond verschijnen op de gebruikelijke plaats op de website ook de samenvatting en interviews van Fox.
 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft