ASWH
Geslaagd trainingskamp in Marbella voor ASWH 1
7 januari, 2020
Gisteravond rond de klok van 23.00 uur landden selectie en staf van ASWH 1 op Rotterdam The Hague Airport na een geslaagd vierdaags trainingskamp in Marbella. Onder de Spaanse zon werd gestart met de voorbereiding op het tweede deel van de competitie. De groep werkte enkele trainingen af onder prima omstandigheden, won een oefenwedstrijd in Gibraltar en werkte aan de teambuilding middels diverse groepsactiviteiten. Dat alles dankzij de inspanningen van de Businessclub en de sponsoren van ASWH, die de reis en het verblijf mogelijk maakten. In Marbella zorgde Hestia Trainingskampen net als de voorgaande keren voor een vlekkeloze organisatie.

Vrijdagnacht verzamelden de meereizende zestien selectiespelers en vijf stafleden zich bij ASWH, om per bus naar Schiphol te worden gebracht. Na een voorspoedige vlucht werd rond 10.00 uur voet op Spaanse bodem gezet. De groep verbleef wederom in het prachtige hotel El Fuerte. 's Middags werd al direct voor het eerst getraind op de velden in Estepona. Trainer Rogier Veenstra en zijn assistent Sjoerd van der Waal hadden weer enkele interessante oefenvormen bedacht, terwijl keeperstrainer John Bos de goalies Stefan Kok en Tijs te Duits onder zijn hoede nam. Hoewel de spelers best vermoeid waren door het vroege opstaan en de lange reis, maakten de prima weersomstandigheden duidelijk nieuwe krachten los. Er werd dan ook pittig getraind, waarna de spelers bij de terugkeer in het hotel even konden uitrusten voor het voortreffelijke diner op het programma stond.

Marbella2020 5
Wát een weertje was het in Spanje! De spelers genoten er tijdens de eerste training in Estepona duidelijk van.

Na het diner stond er een voetbalquiz op het programma. Materiaalverzorger Michel Nys had 30 vragen bedacht, die door zes groepen - de Staf, de Oudjes, de Keepers, Mels & Zonen, Jong & Fris en Jong & Gretig - moesten worden beantwoord. Er werd onder meer gevraagd naar de zes Nederlandse profclubs die Dick Advocaat voor Feyenoord onder zijn hoede had, de enige buitenlandse club van Theo Janssen, de twee Afrikaanse voetballers die vier keer Afrikaans voetballer van het jaar werden, de ruzie tussen twee vooraanstaande Engelse voetbalvrouwen, de mascotte van Almere City FC, vier spelers met een allitererende naam die scoorden in een Champions League-finale, de betekenis van het woord Balompié in de clubnaam van Real Betis, de laatste debutant in Oranje in het jaar 2018, de Engelse club met de bijnaam 'the Owls' en de Ajacieden die voorkomen in het nummer 'Herres' van rapper Sevn Alias. Natuurlijk mochten ook de traditionele vragen over de Keuken Kampioen Divisie spelers en de Nederlandse spelersvrouwen niet ontbreken! De Staf en de Oudjes pakten evenveel punten, maar de Oudjes hadden de benaderingsvraag beter gedaan. Zij werden daarom tweede, want het trio Jong & Gretig, bestaande uit Victor Stenzler, Lester Pires en Aytaç Asim Metin, werd met 41 punten de grote winnaar!

Marbella2020 4
Lester Pires, Victor Stenzler en Aytaç Asim Metin verrasten de concurrentie met hun voetbalkennis

Op zaterdag liep de wekker al vroeg af, want de groep vertrok naar Gibraltar. Interessant om daar eens rond te lopen, op Brits grondgebied. Helaas was de tijd te kort om de beroemde apen op de rots te bezoeken, want er stond een wedstrijd op het programma. De vele winkels gaven echter ook een echt toeristisch gevoel. Na een lunch in het Victoria Stadium, gelegen naast de fameuze landingsbaan in Gibraltar, begon de voorbereiding op de wedstrijd. De tegenstander was FC Lynx, een middenmoter uit de competitie van Gibraltar. ASWH was duidelijk sterker en speelde een verdienstelijke wedstrijd, die na rust werd beslist in Ambachts voordeel. Kenny Anderson, de enige in de selectie die ook een Brits paspoort bezit, opende de score. Dat kon geen toeval zijn! Nick Slotboom em Sam van de Kreeke tekenden voor de 0-3 eindstand. Alle meegereisde spelers kregen speeltijd, waarbij vooral de rentree van Mels van Driel noemenswaardig was. De routinier speelde de eerste helft mee, nadat blessureleed hem al een half jaar aan de kant had gehouden. De invulling van het avondprogramma was vrij, zodat menigeen de mogelijkheid benutte om Marbella en de in de buurt gelegen Spaanse plaatsen eens te bezoeken.

Marbella2020 3
ASWH en FC Lynx voorafgaand aan de door de Ambachters gewonnen oefenwedstrijd in Gibraltar

De zondag begon lekker rustig, maar 's middags was er ineens toch veel actie. Dat had alles te maken met de padelclinic. Een bijzondere vorm van tennis, die ook elementen van squash bevat. Al snel spatte het fanatisme er van af. Vooral materiaalverzorger André Boll verraste menig speler met zijn padeltalent. Samen met Koen Wesdorp werd André, toch de oudste deelnemer, knap tweede. Alleen Lars Bosscha en Sam van de Kreeke waren net iets sterker, waarbij moet worden gezegd dat Van de Kreeke beduidend uitgeruster was dan de rest van de groep. Ongetwijfeld gaf dit de doorslag in de spannende strijd! Na een enerverende busreis, die niet bij iedereen even lekker viel, kwam de ploeg terug bij het hotel. Daar stond wederom een vrije avond op het programma, al voerden de trainers wel individuele gesprekken met alle spelers.

Marbella2020 2
Lars Bosscha en 'Samba Sam' van de Kreeke waren de winnaars van het padeltoernooi

Op maandag stond er nog een training gepland, wederom in Estepona. Trainer Rogier Veenstra liet, in navolging van veel collega-trainers in het betaalde voetbal, op Twitter weten dat dit een besloten training was. Pech voor de meegereisde aanhang dus, al hadden die zaterdag in Gibraltar al een leuke wedstrijd gezien. Zonder spionnen kon ASWH lekker trainen, waarna het trainingskamp al weer ten einde was. Iedereen keek er met een goed gevoel op terug. Een woord van dank aan de Businessclub, sponsoren en Hestia is dan ook op zijn plek!

Marbella2020 1
'Sneak picture' van de besloten maandagtraining in Estepona

Vanavond vervolgt ASWH de voorbereiding met een training op het eigen sportpark Schildman. De thuisblijvers sluiten dan ook weer aan bij de groep. Uiteraard wordt we ook donderdagavond nog getraind, waarna het zaterdag thuis tegen TEC moet gebeuren.

Mikki


 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft