ASWH
Ongelukkige nederlaag voor ASWH in Spakenburg
18 januari, 2020

Helaas slaagde ASWH er ook in de eerste uitwedstrijd na de jaarwisseling nog niet in om een positief resultaat te boeken op vreemde bodem. De Ambachters verloren vanmiddag ongelukkig bij middenmoter Spakenburg. In een wedstrijd waarin beide teams weinig voor elkaar onder deden, werd een doelpunt in de slotfase van de eerste helft ASWH fataal. De ploeg van trainer Rogier Veenstra probeerde na rust absoluut nog om de opgelopen achterstand te repareren, maar bleek daarbij niet voor het eerst dit seizoen aanvallend te onmachtig. Daardoor stonden de Ambachters na afloop met lege handen en was er van inlopen op de concurrentie onderin jammer genoeg geen sprake.

Veenstra hoefde vooraf weinig te puzzelen over zijn basiselftal. De trainer koos op de blauwe zijde van sportpark de Westmaat voor vrijwel hetzelfde team als een week eerder tegen TEC. Alleen onder de lat voerde hij een wijziging door. Bryan Janssen, die afgelopen week speelgerechtigd werd verklaard door de bond, kreeg de voorkeur boven Stefan Kok. Verder keerden Kenny Anderson en Josimar Lima weer terug in de wedstrijdselectie. Zij begonnen op de bank. In vergelijking met de vorige wedstrijd was Aytaç Asim Metin er nu niet bij. De verdediger sloot met een blessure aan bij de rest van de ziekenboeg. Bij Spakenburg stond voormalig ASWH'er Everton Pires Tavares in de basis.

Bijna kende ASWH een bliksemstart. Een te korte terugspeelbal van Spakenburg-verdediger Koos Werkman richting zijn doelman werd onderschept door Sam van de Kreeke, waarna de bal via Lester Pires bij Jesper van den Bosch belandde. De aanvoerder, bezig aan zijn 250e officiële duel in ASWH 1, zag dat het doel leeg was. Omdat er nog wel enkele verdedigers stonden, moest de bal omhoog. Dat deed Van den Bosch dan ook, maar helaas mikte hij naast. Even later probeerde David Almeida het maar eens een keer van afstand. De verdediger zocht het doel te hoog, maar het was duidelijk dat ASWH goed begon aan de wedstrijd.

Spakie Uit
David Almeida is Spakenburger Nathaniel Will te snel af (foto: PRO SHOTS / Remko Kool)

In de voorgaande twee ontmoetingen deed ASWH voetballend veel minder van zich spreken en moest het Spakenburg vooral tegenhouden. Daarvan was nu geen enkele sprake. De thuisploeg speelde vrij voorzichtig en liet ASWH het spel maken. Nadat Bryan Janssen voor de eerste keer in actie was gekomen op een afstandsschot, waren de Ambachters aan de overzijde weer dreigend. Sam van de Kreeke gaf de bal mee aan David Almeida. De linksback zette voor en bijna kon de doorgelopen Van de Kreeke bij de tweede paal binnen tikken. De voorzet was echter net te hard, zodat de clubtopscorer van ASWH er niet bij kon komen. Spakenburg stelde er nog een schot van Everton Pires Tavares en een kansje voor Roy Castien tegenover.

Na dat vrij levendige eerste kwartier werd het kijkspel voor de neutrale toeschouwer wat minder boeiend. De teams oogden behoorlijk gelijkwaardig, waarbij het veldspel van ASWH beter verzorgd was dan dat van de gastheren. De doelmannen werden lange tijd nauwelijks getest. Fabian Korporaal tekende voor de meest noemenswaardige doelpoging met een schot van net buiten het strafschopgebied, dat door Leon ter Wielen werd gekeerd. De eerste helft leek dan ook te eindigen zonder treffers. Daarom was het zo jammer dat ASWH uit het niets toch op achterstand kwam. De inleiding kwam van Vince Gino Dekker. Zijn actie strandde door een goede defensieve ingreep van Gilmaro van de Werp, maar Spakenburg kreeg wel een hoekschop. Die werd kort genomen en uiteindelijk voor het doel gebracht, waar Thomas van den Houten raak kopte. De thuisploeg stond dus met 1-0 voor en hield die voorsprong vast tot het rustsignaal van de onopvallend leidende scheidsrechter Wiersma.

THV 2734
Bryan Janssen maakte zijn officiële debuut tussen de palen bij ASWH (foto: Philip Schmidt / phsfoto)

Een ongelukkige achterstand voor ASWH, die echter ook betekende dat er na rust gescoord moest worden. Een onderdeel van het spel dat dit seizoen moeizamer verloopt, zodat meteen duidelijk was hoe zwaar deze opdracht zou zijn. ASWH legde zich daar zeker niet bij neer en probeerde het absoluut. Ondanks het vele balbezit lukte het echter niet om echte kansen te creëren. Diverse aanvalsopzetten liepen spaak rond het strafschopgebied van de thuisploeg, die zelf op de counter loerde om het duel te beslissen. Bijna lukte dat bij een heuse scrimmage, maar Fabian Korporaal hield de bal nog uit het doel na een poging van de ingevallen Youri Koelewijn.

Bij ASWH stond toen al een debutant binnen de lijnen. Luuk Admiraal, de jonge topscorer van A1, viel in voor Clarence Bijl. Een mooi momentje voor iedereen die betrokken is bij de jeugdopleiding van ASWH en natuurlijk ook voor de jonge Ambachter zelf. De intentie van de wissel, een aanvaller voor een verdediger, was duidelijk. De jacht op de gelijkmaker werd nog heviger ingezet. In de slotfase kwam ASWH er een keer prima voetballend door, waarna Fabian Korporaal kon inschieten. Doelman Ter Wielen voorkwam echter een doelpunt van de middenvelder. Veenstra speelde vervolgens zijn tweede troefkaart door Josimar Lima als stormram in te brengen. Met opportunistisch spel hoopte ASWH alsnog een goal te forceren. Tegelijkertijd moest het blijven oppassen voor de Spakenburgse counters. Bryan Janssen hield de Ambachters in de race met een redding op een inzet van Robin Eindhoven, zodat de vrij korte toegevoegde tijd van drie minuten misschien nog een ontsnappingsroute zouden bieden. Het mocht niet zo zijn. Bij de laatste aanval kopte Jesper van den Bosch nog achterwaarts door, maar was er niemand om bij de tweede paal het laatste tikje te geven.

2M3O0055
Koen Wesdorp en jubilaris Jesper van den Bosch volgen de bal op de Westmaat (foto: Dik Schumacher)

De bal vloog dus naast en kort daarop floot Wiersma af. ASWH kon terugkijken op een zeer behoorlijke wedstrijd, maar liep op ongelukkige wijze toch weer een nederlaag op. Het gebrek aan productiviteit kwam jammer genoeg aan het licht, want aan inzet en energie ontbrak het de Ambachters zeker niet. Gelukkig verloren TEC en Scheveningen, de voornaamste concurrenten onderin, allebei eveneens. De achterstand op deze teams bleef daardoor ongewijzigd, waar ASWH misschien had gehoopt in te kunnen lopen. Dat gebeurde dus niet. Volgende week is er weer een nieuwe kans, als Noordwijk naar sportpark Schildman komt.

Spakenburg - ASWH 1-0 (1-0)
41. 1-0 Thomas van den Houten
Scheidsrechter: Wouter Wiersma

Spakenburg: Leon ter Wielen; Nathaniel Will, Koos Werkman, Barry Beijer, Tom van der Neut, Thomas van den Houten; Majid Ghaddari, Roy Castien (73. Youri Koelewijn), Everton Pires Tavares; Jordi Bitter (63. Robin Eindhoven), Vince Gino Dekker

ASWH: Bryan Janssen; Clarence Bijl (73. Luuk Admiraal), Menno Vooges, Gilmaro van de Werp, David Almeida; Jesper van den Bosch, Lars Bosscha (84. Josimar Lima), Fabian Korporaal, Koen Wesdorp; Lester Pires, Sam van de Kreeke

Mikki

Een fotoreportage van dit duel is te zien op www.phsfoto.nl en de Facebook-pagina van Dik Schumacher. Later vanavond zullen op de gebruikelijke plaats op de website weer de samenvatting en de interviews van Fox verschijnen.

 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft